Mentor- és trénerképzés

Még azok számára is érdemes ismerni és használni egy sor módszertani eszközt, akik ösztönösen, személyiségükből adódóan jól bánnak az emberekkel. Tudásukat érthetően, strukturáltan tudják átadni úgy, hogy közben lekötik hallgatóságuk figyelmét. Mentor- és trénerképzésünk a legjobb szakemberekből kiváló oktatót képez.
egér Görgessen a részletekért!
Mentor- és trénerképzés
Az információs kor szervezete számára óriási kihívás, hogy a kulcsemberek tapasztalatát és tudását a lehető legeredményesebben adják át a munkatársaiknak, kiemelten igaz ez akkor, ha újonnan belépő munkatársak képzéséről, támogatásáról van szó, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy minél hamarabb teljes értékű munkát tudjanak végezni.

Mentorképzés

Egy hatékony szervezet számára kiemelten fontos, hogy az eredményes munkavégzéshez szükséges szakmai tudást a lehető legeredményesebben adják át az újonnan érkező illetve a junior munkatársak számára.

Időről-időre felmerül a kérdés, hogy a vezetés, irányítás direkt módszereivel vagy a személyes támogatás, fejlesztés eszközeivel valósul meg az értékteremtés.

Mindkettőnek megvan a létjogosultsága abban az esetben, ha azt szeretnénk, hogy a junior kollégák önálló, önjáró módon és lelkesen végezzék munkájukat, akkor az irányítás, oktatás, fejlesztés, motiválás módszereit is érdemes beépíteni a vezetői, mentori eszköztárba.
A mentor a szervezetben az a személy, aki a fiatal munkavállalók részére támogatást nyújt a munkahelyi beilleszkedéshez, a szervezet működésének megismeréséhez, a szakmai alapismeretek elsajátításához, a későbbi munkakör szakmai feladatai ellátásához szükséges rendszerek, módszerek, ismeretek elsajátításához. Segítséget nyújt a szervezet tagjaival való együttműködési kapcsolatok kialakításához, az esetleg kialakult konfliktushelyzetek megoldásához. Közreműködik az új munkatárs beilleszkedésének támogatásában, ezzel is elősegítve a munkahellyel kapcsolatos beállítottság pozitív irányú befolyásolását, a teljesítőképesség növelését. A mentorálási folyamat során nagy hangsúly helyeződik a két résztvevő között kialakult bizalmi viszonyra, valamint a karrier menedzselésében nyújtott támogatásra.

Tréner és szakmai oktató képzés

Egy modern szervezetben a munkatársak folyamatos képzésére van szükség. Vannak azonban olyan speciális, iparág- vagy szervezet-specifikus tudásterületek, melyek képzését jellemzően nem professzionális külső partner, hanem belsős szakemberek végzik. A belső képzések hatékonyságát jelentősen növeli, ha ezeket a nagy tudású munkatársakat professzionális trénerképzésben részesítik.

A szervezet közép és hosszú távú fejlődésének ütemét jelentősen befolyásolhatja az, hogy az egyének által birtokolt értékes tudást milyen hatékonyan képesek strukturált formában szervezeti tudássá transzformálni.

A tréneri alapképzés célja, hogy a képzésen résztvevő kollégák tisztában legyenek a tréneri szakma alapvetéseivel. Rálássanak olyan pszichológiai tényezőkre, amely a hatékony csoport működéséhez elengedhetetlenek. Felkészülhessenek a nehéz, váratlan helyzetek és emberek tudatos kezelésére. Tisztában legyenek olyan módszertani alapvetésekkel és technikákkal, amelyek a kooperatív oktatás azaz a tapasztalati tanulás műfajához elengedhetetlenek.

Mentor és trénerképzési programunkat a leggyakrabban komplex megoldás formájában biztosítjuk ügyfeleinknek, további információért kérjük, keresse munkatársainkat.