Gyakran ismételt kérdések vizsgákkal kapcsolatban

Tisztelt Vizsgázók!

Pearson VUE vizsgaközpontunk kedden és csütörtökön tart nyitva.

Jelentkezni a megszokott időben és módon lehet, azonban egyidőben csak korlátozott számú vizsgázó tartózkodhat a teremben.

Várjuk jelentkezésüket és sikeres felkészülést kívánunk!

Időpontok

Mikor van nyitva a vizsgaközpont?

Pearson VUE

kedd és csütörtök
9:00 és 16:30 óra között
(eddig be kell fejezni a vizsgát)

PTE vizsgák esetén:

havonta 2 alkalommal, keddenként
9:00 és 12:00 óra között
(eddig be kell fejezni a vizsgát)

Jelentkezés

Hogy tudok jelentkezni a vizsgára?

Magánszemélyek

Magánszemélyek esetében kérjük az online jelentkezés elküldése előtt érdeklődjön a szabad időpontokról telefonon, e-mailben vagy személyesen, mivel bizonyos időszakokban a vizsgaközpont betelhet.

Online jelentkezés

Céges megkeresés

1) Céges megkeresés esetén kérjük, töltse ki a vizsga­jelentkezési lapot:

2) Küldje el nekünk az alábbi e-mail címre:

dorina.varga@training360.com

Vizsgavendor

Egyes vizsgák esetében (pl. GMAT, GED, LNAT, stb.) a Training360 Kft. vizsgahelyszínként szolgál csupán. A jelentkezést ezen esetben a vizsgázónak kell elindítania a megfelelő vizsgavendor honlapján.

Hogy tudok időpontot foglalni?

Kérjük tüntesse fel az online jelentkezés során vagy a jelentkezési lap megfelelő rovatában adja meg, melyik időpont lenne ideális Önnek. Amennyiben az adott időpontra már nem tudjuk beregisztrálni, felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetünk egy új időpontot.

Mennyivel a vizsga előtt kell jelentkezni?

Regisztráció után mi más teendőm van még?

Elolvasni a Training360-tól vagy a Pearson VUE-tól kapott visszaigazoló e-mailt és felkészülni a vizsgára. Más teendő nincs.

Mi az a kliens azonosító? (Pearson VUE)

A kliens azonosító az az egyedi betűkből és számokból álló kombináció, amivel mindenki rendelkezik, aki tett már vizsgát. Ilyen például a Cisco (CSCO…), Microsoft (MS…) azonosító. Amennyiben még nem tett le Cisco vizsgát, kérjük jelezze felénk, ez esetben tudunk kezdeményezni azonosítót Önnek. Microsoft vizsga esetében a Microsoft account-ja alatt tudja elindítani a regisztráció folyamatát (az MS ID-t csak Ön igényelheti meg).

Miért fontos a Kliens azonosító, ha már tettem vizsgát? (Pearson VUE)

A kliens azonosítóra azért van szükségünk, hogy a Pearson rendszerében be tudjuk azonosítani a vizsgázót és a már meglévő fiókjához rendeljük hozzá a vizsgát, így az összes minősítése/eredménye egy helyen lesz megtalálható.


Árak

Mennyibe kerülnek a vizsgák? (Pearson VUE, PeopleCert®)

A vizsgák árai a gyártók és a USD/EUR árfolyamok miatt változhatnak. Kérjük az aktuális vizsgadíjakról érdeklődjenek vizsga­adminisztrátorunknál. Az árak nettó értékek, a szolgáltatást 27%-os ÁFA terheli.

Pontos vizsgaárakról hol tudok érdeklődni?

A vizsga­adminisztrátor­unknál e-mail-ben lehet érdeklődni az árakról.

Hogyan tudok fizetni?

Cégek

A vizsgadíjak befizetése cégek esetén történhet készpénzzel, vagy egyeztetést követően átutalással.

Átutalás esetén kérjük, adja meg a kapcsolattartó elérhetőségét a megjegyzés rovatban!

Magánszemélyek

Magánszemélyek a vizsga napján készpénzzel vagy bankkártyával fizethetnek.

Készpénzes vagy bankkártyás fizetési szándékát kérjük jelezze a helyszíni vizsga előtt is, melyet azonnal végre is hajtunk.

Mindegyik esetben lehetőség van vizsga voucherek beszámítására, azonban kérjük, hogy a voucher számot és lejárati időt minden esetben az online jelentkezés megfelelő rovatába tüntesse fel. A kuponokat a vizsgát követően, vagy azok lejárati napját követően érvényesíteni nem tudjuk.

Kérjük, hozza magával a vizsgára a vizsgakuponját!

A vizsgaárak az árfolyamok változása miatt változhatnak, ezért az aktuális árakért kérjük, keresse kollégánkat! Amennyiben több vizsgát rendel meg egyszerre, kérje egyedi ajánlatunkat!


Időpont módosítás, lemondás

Átütemezhető, vagy lemondható-e a vizsga?

Lehetősége van a vizsgáját áttetetni egy másik időpontra, vagy lemondani, azonban ezekben az esetekben egyes vizsgavendorok díjat számíthatnak fel. A pontos összegekről érdeklődjük kollégáinknál.


A vizsga napja

Mennyivel érkezzek a foglalt időpontom előtt?

A foglalt időpont előtt legalább 15 perccel kell megérkezni a helyszínre, hogy a szükséges adminisztrációt el tudjuk végezni.

Mit vigyek magammal?

A vizsgához feltétlenül szükséges két darab, személyazonosság igazolására alkalmas és érvényes igazolvány (pl. személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél). Egy fényképpel és aláírással és egy aláírással ellátott igazolványt kérünk bemutatni.

Mi a teendő, ha otthon felejtettem az irataimat?

Amennyiben a vizsgához szükséges, érvényes dokumentumok nélkül érkezik valaki, semmilyen körülmények között nem tudjuk engedni a vizsgázást, a vizsgadíj elveszik.

Mi történik, ha valamilyen hátráltató körülmény miatt nem érek oda a foglalt időpontomra? (Pearson VUE)

Pearson VUE-hoz kapcsolódó vizsgák esetén a kezdési időponttól számítva 15 perc a megengedett késés. Ha a vizsgaközpontban van szabad hely, tudjuk engedélyezni a vizsga elkezdését, de ezt jeleznünk kell a Pearson VUE felé.

Mit vihetek be magammal a vizsgára?

Pearson VUE vizsgáink számítógépes teremben zajlanak. A vizsgára a személyazonosságot igazoló dokumentumokon kívül semmilyen személyes tárgy nem vihető be. Amire a vizsgaközpontban szükség lehet, azt mi biztosítjuk, ilyen például a toll, noteboard, booklet, zsebkendő és füldugó. Étel, ital fogyasztása a vizsga helyiségében nem engedélyezett, de a vizsga előtt és után díjmentesen fogyasztható kávé, tea és víz a Training360 előterében. Amennyiben hozott magával ételt vagy italt, azt biztonságosan elhelyezheti a recepciós pulton.

Hova tehetem le a személyes dolgaimat, ha nem lehetnek nálam? (Pearson VUE)

A Training360 irodájának területén található zárható szekrénybe kell elhelyezni minden tárgyat, amit a vizsgaszabályzat nem engedélyez a tesztírás közben.

Mit jelent a Pearson VUE vizsga esetén, hogy nincs szünetem?

Az „unscheduled break” azt jelenti, hogy megvan a lehetőség kiszaladni a vizsga közben mosdóba, inni egy pohár vizet, vagy a regisztrációs pulton hagyott ételt, italt elfogyasztani, de az idő telik tovább, ezzel a vizsgázó gazdálkodik. Ilyenkor telefonhoz, személyes tárgyakhoz hozzáférni szigorúan tilos. Ezek megsértése kizárást eredményezhet a vizsgáról.


Vizsgák után

Mi a teendő, ha nem látom az eredményt / minősítést a saját fiókomban?

Minden esetben a vizsga szolgáltatóját kell felkeresni a problémával, a Training360 Kft. adatvédelmi okokból nem tárolhat bizonyítványokat, eredményeket és nem tud eljárni a vizsgázó helyett.


Összefoglaló

Mik a legfontosabb tudnivalók?

PeopleCert® vizsgák esetén csak otthonról letehető, online proktorált vizsgázási mód érhető el. A legfontosabb tudnivalók itt találhatók.

Pearson VUE
Nyitva tartás kedd és csütörtök
9:00 és 16:30 között
(eddig be kell fejezni a vizsgát)

PTE vizsgák esetén:
havonta 2 alkalommal, keddenként
9:00 és 12:00 óra között
(eddig be kell fejezni a vizsgát)
Mennyivel előbb jelentkezzek? legkésőbb 1 héttel
a vizsga időpontja előtt
Milyen igazolványt vigyek magammal? két darab, személyazonosság igazolására alkalmas és érvényes igazolványt

Kapcsolat

Van olyan kérdése, melyre nem feleltünk?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kellemes felkészülést és sikeres vizsgázást kívánunk!