Vezetők fejlesztése

Egy szervezet sikere nagyban múlik a felkészült vezetőkön. A vezetők képzése és támogatása ideális esetben még a vezetővé válásuk előtt elkezdődik és soha nem ér véget, hiszen a tapasztalt vezetőknek is szükségük van arra, hogy tapasztalataikat más vezetőkkel megoszthassák.

Nem a vezetői szint az, ami meghatározza a vezetői munka fontosságát, és egyben azt, hogy egy vezetőnek szüksége van-e képzésre és támogatásra. Lehet, hogy egy csoportvezetőnek kisebb a hatása a cég jövőbeli stratégiájára, de ha jól végzi a munkáját, akkor nem csak a csoport hatékonysága fog javulni, hanem jobb lesz a hangulat és kisebb lesz a fluktuáció.

A modern szervezetek hosszútávon fenntartható versenyelőnyt csak akkor szerezhetnek, ha gyorsan, kitartóan és szervezetten tanulnak. A folyamatos tanulóképesség fenntartásában meghatározó szerepe van a szervezetek különböző szintű vezetőinek.

Kutatások igazolják, hogy a korszerű vezetői szerepvállalást jelentősen meghatározza az a szervezeti típus, illetve intézményi sajátosság, amelyben a vezetők kifejtik munkájukat.

Vezetőképzéseink során fontos, hogy a vezetők vezetői munkájukban kiteljesedve vezetői szerepeiket elsajátítva, azokhoz tartozó kompetenciákat fejlesztve lássák el munkájukat, ugyanis a vezetői feladatok elsajátítása, a vezetői feladatok működtetése folyamatos fejlesztést, korszerű technikák elsajátítását igényli.

Mindennapi tapasztalatunk, hogy a korszerű intézmények, szervezetek a hatékonyság növelése érdekében a hagyományos módszerekkel szemben előnyben részesítik a tudatos vezetői munka, az emberekkel való bánásmód, valamint a csapatmunka fejlesztését. Ez a gyakorlat abból a felismerésből következik, mely szerint a munkatársak közötti együttműködés minősége döntő módon befolyásolja a szervezeti célok elérését. Mindezek mellett fontos szempont a szervezetekben a csoport hatékony működése mellett a vezetői kvalitások fejlesztése, a tudatos vezetői magatartás erősítése, a hatékony együttműködés csoporton belül és csoportok között, mely által egy tudatos vezetői kommunikáció alakul ki.

Standard vezetőképző sorozatunk az alábbi modulokból áll:

Tapasztaltabb vezetők számára ajánlott tréningjeink: