VMware vSphere: Optimize and Scale v7

VS-OPT7 Új

VMware skálázható rendszerek kiépítése és teljesítmény optimalizálása

Képzési forma:
Képzés hossza:
5 nap (40 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol
2022.
december
05.
Biztosan indul
2023.
március
06.
Normál
2023.
július
03.
Normál
2023.
október
02.
Normál
2023.
december
18.
Normál
Képzési forma:
Normál
Képzés hossza:
5 nap (40 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol
2023.
március
06.
2023.
július
03.
2023.
október
02.
2023.
december
18.

Ismertető

A gyakorlott üzemeltetőknek szóló ötnapos tanfolyam megismerteti a résztvevőket a magas rendelkezésre állású és skálázható vSphere alapú infrastruktúrák kiépítéséhez konfigurálásához és menedzseléséhez szükséges haladó szintű ismeretekkel, így magabiztosak lesznek a teljesítmény optimalizálási, hibafelderítési feladatok elvégzésében. A tanfolyam 60% elméletet és 40% gyakorlatot tartalmaz.

A Hálózat skálázhatósága: A vSphere Distributed Switch menedzselése, alapvető funkciók értelmezése és konfigurálása. Discovery protokollok, port binding, Network I/O kontroll, forgalom szűrési és jelölési megoldások beállítása. A Distributed Switch konfigurációjának mentése és visszatöltése.

 Haladó hálózatmenedzsment megoldások konfigurálása, LACP, Private VLAN, Netflow és Port Miroring beállítása.

 A Storage skálázása: A VMFS fájlrendszer tulajdonságai, Storage API és a Storage Policy-k alkalmazása, Storage I/O kontroll és Storage DRS beállítások, Flash Read Cache, VSAN és VVOL technológiák konfigurálása.

 A Menedzsment infrastruktúra skálázása: A tanúsítványok konfigurálása, Authentikáció és az Identity Federation konfigurálása, biztonságos cluster környezet kialakítása a Trust Authority segítségével. A Content Library alkalmazása nagyvállalati környezetben. Host Profile-ok létrehozása és használata. Skálázható versenyhelyzeti beállítások kialkítása.

 Alrendszerek optimalizálása: CPU optimalizálás, a processzor virtualizáció alapfogalmai, a CPU alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel. Performance Chart-ok és az esxtop használata.

 A memória alrendszer virtualizációjának működése, az ESXi hoszt memória menedzsmentje, a Transparent Page Sharing, Ballooning, Kompresszió és a Swapping értelmezése. A memória alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel.

 A Storage alrendszer kapcsolódó fogalmainak haladó áttekintése és értelmezése, SAN protokollok összehasonlítása, útválasztó algoritmusok és várakozási sorok konfigurálása. A Storage alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel.

 A hálózati alrendszer rétegeinek áttekintése, virtuális hálózati adapterek összehasonlítása, az Offloading és egyéb teljesítmény optimalizáló eljárások ismertetése. A Network alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel.

 A vCenter kiszolgáló teljesítmény optimalizálása és monitorozása.

 

  1. függelék: Az Auto Deploy mködése, a hálózati rendszerindítás környezetének kialakítása. Egyedi image-ek készítése.

 

  1. függelék: vSphere biztonsági beállítások, ajánlások a vSphere infrastruktúra elemeire. Virtuális gépek titkosítása, a titkosítási keretrendszer elemei és konfigurálása.

 

vSphere biztonsági megoldások: Authentikációs megoldások konfigurálása, vCenter Hardening, ESXi és VM biztonsági követelmények és lehetőségek beállításai. Tanúsítványok menedzsmentje vCenter környezetben.

Titkosított virtuális gépek kezelése, a titkosítás infrastruktúrájának kialakítása

 

VMware vSphere 7.x üzemeltetési ismeretek és gyakorlat, az ICM tanfolyamok elvégzése vagy annak ismeretanyaga. A tananyagok angol nyelvűek, ezért, dokumentumolvasás szintű angol nyelvtudás szükséges.