VMware vSphere: Optimize and Scale v6.7

VS-OPT6.7

VMware skálázható rendszerek kiépítése és teljesítmény optimalizálása

Képzés hossza: 5 nap (40 óra)

Képzés nyelve: MAGYAR/ANGOL

Folytatódik nagysikerű akciónk, melynek keretében számos IT és IT vezetői tanfolyam van terítéken, melyeket új, NAS tanfolyami csomagban is elérhetsz, extra tananyagokkal és egy univerzális Synology NAS központtal.

Kérjük válassz időpontot!

2019 szeptember 30. 399 000 Ft
NAS Biztosan indul
2019 november 18. 399 000 Ft

399 000 Ft + Áfa / fő-től

A gyakorlott üzemeltetőknek szóló ötnapos tanfolyam megismerteti a résztvevőket a magas rendelkezésre állású és skálázható vSphere alapú infrastruktúrák kiépítéséhez konfigurálásához és menedzseléséhez szükséges haladó szintű ismeretekkel, így magabiztosak lesznek a teljesítmény optimalizálási, hibafelderítési feladatok elvégzésében. A tanfolyam 60% elméletet és 40% gyakorlatot tartalmaz.

A tanfolyam Synology DS216Play márkájú, kiemelkedő értékű NAS kiszolgálóval is rendelhető, amely ideális társ a tanulásban, munkában egyaránt.

A Hálózat skálázhatósága: A vSphere Distributed Switch menedzselése, alapvető funkciók értelmezése és konfigurálása. Discovery protokollok, port binding, Network I/O kontroll, forgalom szűrési és jelölési megoldások beállítása. A Distributed Switch konfigurációjának mentése és visszatöltése.

Haladó hálózatmenedzsment megoldások konfigurálása, LACP, Private VLAN, Netflow és Port Miroring beállítása.

A Storage skálázása: A VMFS 6 fájlrendszer új tulajdonságai, Storage API és a Storage Policy-k alkalmazása, Storage I/O kontroll és Storage DRS beállítások, Flash Read Cache, VSAN és VVOL technológiák konfigurálása.

A Menedzsment infrastruktúra skálázása: A vCenter Converter használata, a Content Library alkalmazása nagyvállalati környezetben. Host Profile-ok létrehozása és használata, egyedi ESXi image készítése. PXE boot környezet kialakítása az AutoDeploy szolgáltatás alkalmazásával.

Alrendszerek optimalizálása: CPU optimalizálás, a processzor virtualizáció alapfogalmai, a CPU alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel. Performance Chart-ok és az esxtop használata.

A memória alrendszer virtualizációjának működése, az ESXi hoszt memória menedzsmentje, a Transparent Page Sharing, Ballooning, Kompresszió és a Swapping értelmezése. A memória alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel.

A Storage alrendszer kapcsolódó fogalmainak haladó áttekintése és értelmezése, SAN protokollok összehasonlítása, útválasztó algoritmusok és várakozási sorok konfigurálása. A Storage alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel.

A hálózati alrendszer rétegeinek áttekintése, virtuális hálózati adapterek összehasonlítása, az Offloading és egyéb teljesítmény optimalizáló eljárások ismertetése. A Network alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel.

vSphere Analízis módszertan: A vRealize Operations Manager integráció és a Predictive DRS áttekintése. A vRealize Log Insight integráció megvalósítása, haladó log analízis.

A vCenter rendelkezésre állása: Magas rendelkezésre állású vCenter Appliance megvalósítása, a VCSA teljesítmény optimalizálása és monitorozása. Windows VCS migráció vCenter Appliance-re.

vSphere biztonsági megoldások: Authentikációs megoldások konfigurálása, vCenter Hardening, ESXi és VM biztonsági követelmények és lehetőségek beállításai. Tanúsítványok menedzsmentje vCenter környezetben. Titkosított virtuális gépek kezelése, a titkosítás infrastruktúrájának kialakítása

Kapcsolódó vizsga:2V0-622 - VMware Certified Professional 6.5 Data Center Virtualization

VMware vSphere 5.x vagy 6.x üzemeltetési ismeretek és gyakorlat, az ICM tanfolyamok elvégzése vagy annak ismeretanyaga. A tananyagok angol nyelvűek, ezért, dokumentumolvasás szintű angol nyelvtudás szükséges.