PTE vizsgainformációk

English version

Általános tudnivalók a PTE nyelvvizsgáról

Formátum: Számítógépes
Felkészülést segítő anyagok: https://pearsonpte.com
Egyéb fontos információk vizsgatípusoként:

Típus Vizsga hossza Szünet
PTE Home A1 30 perc nincs
PTE Home A2 30 perc nincs
PTE Home B1 30 perc nincs
PTE Academic 135 perc nincs
PTE Academic UKVI 135 perc nincs

A jelentkezés menete

A vizsgaközpontoknak nincs jogosultságuk, hogy ezt a vizsgát regisztrálják, így ezt a jelentkezőknek saját maguknak kell megoldaniuk, az alábbi módokon:

A Training360 Pearson VUE vizsgaközpontja a PTE vizsgákra havonta 1 alkalommal, csütörtöki napon áll a vizsgázók rendelkezésére.

A vizsgaidőpont módosítása vagy törlése

A vizsgaidőpont kizárólag a Pearson VUE rendszerében illetve ügyfélszolgálatán keresztül módosítható (a vizsgaközpont nem jogosult erre). Vizsgaidőpont törléséhez vagy módosításához kérjük, látogasd meg a https://mypte.pearsonpte.com oldalt, lépj be az azonosítóddal, és végezd el a szükséges módosítást.

Fontos! A vizsga 14 naptári napon kívül térítésmentesen lemondható vagy módosítható. 8-14 nap között a vizsgadíj 50%-át, ezen belül a vizsgadíj 100%-át számolja fel a Pearson VUE. További részletes információk itt találhatók: https://pearsonpte.com/contact-us (Rescheduling or cancellation a test).

Eredmény

Az eredmény a vizsgát követő 5 munkanapon belül válik elérhetővé, amelyről a regisztráció során megadott e-mail címre kap értesítést a vizsgázó.

A vizsgáztatás részletei

A választott vizsgaidőpontod előtt érdemes 20-25 perccel előbb érkezned, hogy a szükséges adminisztrációt el tudjuk végezni. Mindenképpen hozz magaddal egy érvényes igazolványt (útlevél vagy amennyiben az Európai Unión belül élsz, személy igazolvány).

A vizsga előtt el kell olvasnod és el kell fogadnod a vizsgázási feltételeket. A helyszínen a beléptetés során kérünk tőled egy elektronikus aláírást, készítünk rólad egy fényképet, beszkenneljük az igazolványodat és vénaszkennerrel biztosítjuk, hogy szünetekben minden szabálynak megfelelve tudjunk ki és beléptetni a vizsgaterembe. Az adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos tájékoztatót itt találod.

Mindent, amire szükséged lehet a vizsga közben, mi biztosítjuk a részedre, ilyen például a noteboard, toll, zsebkendő és a fejhallgató.

Minden személyes tárgyat a vizsga előtt egy zárható szekrénybe kell elhelyezni, így kérünk, hogy nagyobb értékeket ne hozz magaddal!

A PTE vizsgaközpontunkban jelenleg egyszerre maximum 5 fő tehet vizsgát, így erre számítanod kell, hogy nem egyedül fogsz ülni a teremben, hanem mások is épp vizsgáznak körülötted, így számítanod kell rá, hogy mások is beszélni fognak, amikor te is beszélsz, ezért fontos, hogy ne kiabálj vagy emeld meg a hangodat. Azért, hogy kizárd a többi zajt, ajánlott a vizsga teljes időtartama alatt viselned a fejhallgatót. Mindenkinek globálisan hasonló körülmények adottak a vizsgázáshoz a nemzetközi vizsgaközpontokban.

Minden további hasznos információt és a vizsgázással kapcsolatos szabályokat megtalálsz a https://pearsonpte.com oldalon, ami segítségedre lehet a vizsga előtt és után. Mindenképpen látogasd meg az oldalt és alaposan olvasd végig a tudnivalókat és a felkészülési lehetőségeket!