PRINCE2® vizsgainformációk

A PRINCE2® alapú projektmenedzsment napjainkra már de-facto szabvánnyá nőtte ki magát, melyet egyre több cég alkalmaz a mindennapi munkaszervezés során. A PRINCE2® a szervezetek számára közös nyelvet, egységes folyamatokat, szerepeket és menedzsment megoldásokat biztosít, legyen szó akár általános vagy IT projektmenedzsmentről. A PRINCE2® segítségével javítható a projektek hatékonysága, minősége; növelhető az ügyfél-elelégedettség és csökkenthetők a költségek.

Szerezzen Ön is nemzetközi minősítéseket és bizonyítsa tudását és szakértelmét a PRINCE2® alapú projektmenedzsment területén!

Változások az IT üzemeltetői vizsgáknál - ITIL®, PRINCE2®

Az ITIL® és a PRINCE2® termékek gyártója, az AXELOS bejelentése alapján:

 • 2021. július 1. óta már csak magyar nyelven érhető el az ITIL® v3 Foundation vizsga, angol nyelvű vizsgázásra nincs lehetőség.
 • 2022. január 1-től megszűntek az ITIL® v3 Intermediates modulok, vizsgázásra nincs lehetőség.
 • 2022. július 1-től megszűnik az ITIL® 4 Managing Transition Professional vizsga is.

Ami a vizsgák formáját illeti:

 • 2022. február 1-től megszűnt a személyes, papíralapú vizsgázási lehetőség, jelenleg csak online proktorált verzióban lérhetők el a vizsgák. Ezek azonban továbbra is igényelhetők a Training360 Kft-nél vizsgavoucher formájában.
 • Minden megvásárolt vizsga mellé jár egy kiadvány, ami tartalmazza az adott vizsgához szükséges ismereteket.

A 2022-es évi változások árnövekedést is hoznak magukkal:

Gyártói emelés miatt február 1-től cégünknél is áremelések várhatók. A mindenkori vizsgaárakért, kérjük, keresse vizsgaadminisztrátor kollégánkat!

Vizsgák és minősítések

A minősítés megszerzésével a résztvevők hivatalos minősítéssel tudják bizonyítani, hogy tisztában vannak a PRINCE2® alapú projektmenedzsment eljárásokkal, folyamatmodellekkel és termékalapú tervezési megoldásokkal. Képesek általános projekttervek készítésére, kockázatok elemzésére, projektek indítására, dokumentációk készítésére, projekt menedzselésére a PRINCE2® irányelvei alapján.

Időtartam:75 perc
Kérdések száma:60 db
Sikeres teljesítés:55 %-tól
Előkövetelmény:Korábbi általános projektmenedzsment ismeretek és gyakorlat.
Kapcsolódó tanfolyam:PRINCE2® Foundation (PR2-F)

A PRINCE2® Practitioner minősítést a meglévő alapokra építve projektvezetők részére ajánljuk, akiknek feladata lesz a komplexebb projektek menedzselése, felügyelete, irányítása. A minősítés megszerzésével a legmagasabb szinten bizonyíthatja szakmai tudását a PRINCE2® irányelvek alapján történő projektek menedzselésében.

Időtartam:180 perc
Kérdések száma:68 db
Sikeres teljesítés:55%
Előkövetelmény:PRINCE2® Foundation vizsga
Open book:Csak az AXELOS PRINCE2® könyv használható, fénymásolat nem engedélyezett!
Lejárat:A PRINCE2® Practitioner vizsgák 3 évig érvényesek.
Kapcsolódó tanfolyam:PRINCE2® Practitioner (PR2-P)

A PRINCE2 Agile® Foundation minősítés célja, hogy segítse a szakembereket agilis projektek megvalósításában a PRINCE2® módszertan eszköztárával és azok alkalmazásával. Mélyebb tudást nyújtva az agilis metódusok megértése kapcsán érintve a Scrum, Kanban, Lean Start-up és Cynefin módszertanokat.

Időtartam:75 perc
Kérdések száma:60 db
Sikeres teljesítés:55%
Előkövetelmény:-

A PRINCE2 Agile® Practitioner minősítés célja, hogy segítse a szakembereket agilis projektek megvalósításában a PRINCE2® módszertan eszköztárával és azok alkalmazásával. Mélyebb tudást nyújtva az agilis metódusok megértése kapcsán érintve a Scrum, Kanban, Lean Start-up és Cynefin módszertanokat.

Időtartam:180 perc
Kérdések száma:50 db
Sikeres teljesítés:60 %
Előkövetelmény:PRINCE2® Foundation vizsga
Open book:Csak az AXELOS könyv használható, fénymásolat nem engedélyezett!
Lejárat:A PRINCE2® Practitioner vizsgák 3 évig érvényesek.

Mock exam

A PeopleCert® hivatalos próbavizsgái éles, kiértékelt vizsgák, amelyek célja, hogy a vizsgázók átérezhessék a valódi vizsga élményét, és segítsen nekik megismerkedni a vizsgafelülettel.

A PeopleCert® próbavizsga letételének legfontosabb előnyei:

 • gyakorolhat a záróvizsga előtt,
 • segít arra a területre fókuszálni, amelyek kiemelkedően fontosak,
 • ismerkedhet az éles vizsgakörnyezettel,
 • segít kezelni a vizsgadrukkot,
 • fejleszti az időérzéket,
 • fejleszti a mentális állóképességet.

A résztvevő a próbavizsga megkezdése előtt megkapja az utasításokat és minden lehetséges információt, amelyet a próbavizsgához tudnia kell. A résztvevő a vizsga befejezése után egy kiértékelést fog kapni, amelyen a fejlesztendő területek megjelölésre kerülnek. A próbavizsga befejezése után letöltheti a kiértékelést, vagy letöltheti profiljáról is, a peoplecert.org webhelyről.

Megjegyzés: Ha a próbavizsgáknak több változata is létezik (például A verzió, B verzió stb.), mindegyik verzió egy egyedi tesztet jelez ugyanarra a minősítésre, így számos különböző kérdéshez férhetnek hozzá a résztvevők a vizsgára való felkészülés során.

Take 2

Egy vizsga letétele mindig áldozatokkal jár: pénz, idő és energiabefektetés. Nem szeretné úgy letenni a vizsgát, hogy tudja, ha nem éri el a kívánt eredményt, akkor van egy újabb esély? Mindez a vizsga árának töredékéért? Javasoljuk a Take 2 ismételt vizsgalehetőséget, amely sikertelen első vizsgaeredmény esetén újra elérhetővé válik a PeopleCert® Online Proctoring rendszerén keresztül.

A Take 2 lehetőség a következőket kínálja:

Nyugalom

Lehetőséget ad a vizsga megismétlésére, nyugodtan veheti az első akadályt, tudva, hogy van még egy esély.

Rengeteg idő a felkészülésre

Akár 6 hónap is áll rendelkezésre az első vizsga dátumától számítva, biztosítva, hogy minden idő meglegyen a felkészüléshez.

Elérhető ár

Lehetővé teszi, hogy egy sikertelen vizsga esetén, a költségek töredékéért újra lehessen vizsgázni anélkül, hogy újra teljes árat kellene fizetni.

Kényelem

Lehetővé teszi a vizsga megismétlésének ütemezését, amikor az a legjobban megfelel az időbeosztásának, és leteheti kényelmesen azt otthonából vagy irodájából.

Figyelem: a Take 2 lehetőség igénylését előre kell jelezni a vizsga megvásárlásakor, utólag nincs lehetőség az igénylésére.

PRINCE2® vizsgaidőpontok, egyéb tudnivalók

Online vizsgát bármilyen tetszőleges időpontban lehet tenni. Az online vizsgavoucher igényléséhez előzetes jelentkezés elküldése szükséges. A vizsgák aktuális díjaival kapcsolatosan, kérjük, keresse vizsgaközpont vezetőnket.

A vizsgázással és vizsgajelentkezéssel kapcsolatban PeopleCert® vizsgaközpont oldalunkon tájékozódhat bővebben.

A PRINCE2® minősítésekkel és vizsgákkal kapcsolatosan további részletes és aktuális információkat az AXELOS cég honlapján találhat.