GMAT™ vizsgainformációk

Egyre nő az igény a magasan képzett üzleti szakemberek iránt, akik nem elégednek meg egy alapszintű diplomával, hanem a legmagasabb szinteket szeretnék elérni tanulmányikban.

Egy elismert egyetem, népszerű képzésére sosem volt könnyű a bejutás. A GMAT™ vizsga, ami a jelentkezők többféle képességét felmérve ad releváns képet a felsőfokú intézmények számára arról, hogy meg van-e az a plusz, amit ők keresnek egy-egy leendő hallgatójukban.

Általános tudnivalók a vizsgáról

Formátum: Számítógépes
A vizsgahossza: kb. 3,5 óra (Két 8 perces szünettel.)
Nyelv: Angol
A maximum szerezhető pontszám: 800 pont
Az eredmények 5 évig használhatóak fel.

A vizsga részei

A teszt jellegű kérdéseknél, ha a vizsgázó helyesen válaszolt a kérdésre, akkor a rendszer egyre nehezebb kérdéseket dob fel, tehát a cél, hogy a végére minél nehezebb kérdéseket tudjon megválaszolni.

A jelentkezés menete

A vizsgaközpontoknak nincs jogosultságuk, hogy ezt a vizsgát regisztrálják, így ezt a jelentkezők az alábbi két módon tudják megtenni:

Az időpont módosításáért díjat számolnak fel, így érdemes előre jól végig gondolni, hogy melyik is lehet a legmegfelelőbb dátum a vizsgát letenni.

A Training360 Pearson VUE vizsgaközpontja minden héten kedden és csütörtökön áll a vizsgázók rendelkezésére. (Kivétel december végén és a nyári szabadság idején egy hétig.)

Pontszám

A jelentés öt tételből tevődik össze: analitikus írás, integrált érvelés, kvantitatív, nyelvi értékelés, és a teljes pontszámod.

A hivatalos pontszámösszesítő a vizsga után 20 nappal készül el, ezt kérheted online formában vagy postai úton.

A vizsganapján közvetlenül a teszt előtt fogod tudni kiválasztani azt az 5 felsőoktatási intézményt, akiket szeretnél, hogy megkapják a pontszámodat, ha elfogadod azt. A vizsga végeztével 2 perc áll rendelkezésedre, hogy dönts a pontszámodról.

Amennyiben a vizsga után úgy érzed, hogy mégis csak szükséged lenne erre az eredményre, vagy mégis csak töröltetnéd, 72 óra áll rendelkezésedre, hogy módosítsd a döntésedet. Az mba.com oldalon tudod megvásárolni a szükséges Gmat Score terméket.

Ha nem először tettél már GMAT™ vizsgát, akkor az összes előző elért pontszámodat megtalálod majd az értesítőn. Ezek 5 évig érvényesek.

A helyszínen a vizsgaközpont egy nem hivatalos pontszám riportot nyomtat ki a részedre, ha elfogadtad a pontjaidat.

A vizsgáztatás részletei

A választott vizsgaidőpontod előtt érdemes 15-20 perccel előbb érkezned, hogy a szükséges adminisztrációt el tudjuk végezni. Mindenképpen hozz magaddal egy érvényes igazolványt.

A helyszínen a beléptetés során kérünk tőled egy elektronikus aláírást, készítünk rólad egy fényképet, és vénaszkennerrel biztosítjuk, hogy szünetekben minden szabálynak megfelelve tudjunk ki és beléptetni a vizsgaterembe.

Mindent, amire szükséged lehet a vizsga közben, mi biztosítjuk a részedre, ilyen például a noteboard, toll, zsebkendő és füldugó, hogy biztosan semmi ne zavarjon koncentrálás közben.

Minden személyes tárgyat a vizsga előtt egy zárható szekrénybe kell elhelyezni, így kérünk, hogy nagyobb értékeket ne hozz magaddal, olyanokat, amiket nem szívesen zárnál el.

A vizsgaközpontban egyszerre 8 fő tehet különféle vizsgákat, így erre számítanod kell, hogy nem egyedül fogsz ülni a teremben, hanem mások is épp tesztet írnak körülötted. Mindenkinek globálisan hasonló körülmények adottak a vizsgázáshoz.

Minden további hasznos információt az mba.com oldalon megtalálsz, ami segítségedre lehet a vizsga előtt és után.