Certiport vizsgaközpont

A Certiport az oktatási és vizsgamegoldásairól híres Pearson VUE cég alatt működő szervezet, melynek feladata, hogy elsősorban a nemzetközi, kiemelt felhasználói valamint alapszintű technikai / informatikai vizsgákat és minősítéseket tegye népszerűvé és elérhetővé az érdeklődők számára.

Pearson VUE vizsgaközpontunk hétfőtől-csütörtökig, Certiport vizsgaközpontunk kéthetente pénteken tart nyitva.

A Certiport vizsgaközpont legkeresettebb vizsgái és minősítései a Microsoft Office Specialist, a Microsoft Technology Associate és az Adobe.

A minősítések megszerzését mindenki részére (diákok, álláskeresők, munkavállalók) ajánljuk, aki szeretné elindítani és támogatni karrierjét egy nemzetközi, a világon mindenhol elfogadott bizonyítvánnyal.

A Certiport vizsgaközpont nyitva tartása

Alapesetben minden második héten, pénteken, 9:00 és 16:30 között tart nyitva.

Számítógépes termünkben egyszerre 8 fő vizsgázhat, ennek megfelelően három turnusban indítjuk a vizsgákat. Kezdési időpontok: 10:00, 12:00 és 14:00 óra.

A meghirdetett vizsganapjaink a következők:

  • 2022. április 8.
  • 2022. április 22.
  • 2022. május 6.
  • 2022. május 20.

A vizsgák helyszíne

Certiport vizsgaközpontunk az oktatóközponttal megegyező helyszínen található, ahol a legmodernebb környezetben várjuk ügyfeleinket.

Címünk: Training360 oktatóközpont
South Buda Business Park irodaház A épület
1117 Budapest, Budafoki út 56., 3. emelet

Tömegközlekedéssel a 103 33 133E buszokkal vagy az 1 47 41 17 villamosokkal (kb. 10 perc séta után) lehet hozzánk eljutni. Vizsgaközpontunk megközelíthető gépkocsival a Lágymányosi (Rákóczi) híd vagy a Petőfi híd felől, valamint a Balatoni útról és M7-es autópályáról is. Az épület körül a parkolás díjmentes, parkolásra az Újbuda Center parkolójában is lehetőség van 1,5 óráig díjmentesen.

Jelentkezés a Certiport vizsgákra

Kérjük, a vizsgákra legkésőbb 1 héttel a választott időpont előtt jelentkezzenek!

Céges megkeresés esetében kérjük töltse ki a jelentkezési lapot, és küldje el nekünk a eszter.juhasz@training360.com e-mail címre!

Magánszemélyek esetében kérjük, az online jelentkezés elküldése előtt érdeklődjön a szabad időpontokról telefonon, e-mailben vagy személyesen, mivel bizonyos időszakokban a vizsgaközpont betelhet.

A vizsgára jelentkező az online jelentkezés vagy a vizsgajelentkezési lap elküldésével tudomásul veszi a Training360 Kft., a Certiport, valamint a szponzor cégek (akiknek a vizsgáját leteszi) adatvédelmi és adatkezelési szabályzatát. A vizsgaközpontok és szponzor cégek szabályzata a vizsgaközpontok és szponzorcégek weboldalán találhatók. További kérdések esetén, kérjük, keresse a Training360 Kft. munkatársait.

A vizsgákat csak az online jelentkezés vagy a jelentkezési lap beérkezése után tudjuk regisztrálni. A regisztrációját minden esetben visszaigazoljuk. Ha ezt az értesítőt a vizsgát megelőzően három nappal nem kapta meg, kérjük mindenképpen keresse meg kollégánkat.

Ahhoz, hogy valaki vizsgázni tudjon Certiport központban, előzetesen rendelkeznie kell Certiport fiókkal (accounttal), amit a www.certiport.com oldalon a Login/Register oldalon tud megejteni. Ezt célszerűen már a jelentkezéskor érdemes megcsinálnia. Fontos, hogy a regisztrációt követően a vizsgázó tisztában legyen fiókjának adataival, mert ezekkel szükséges bejelentkeznie a vizsgarendszerbe és így tudja elkezdeni a vizsgáját!

Tipp: A vizsgaregisztráció során a Certiport fiók létrehozását követően lehetőség van az adott gyártó rendszerébe is regisztrálni (pl. Microsoft). Ezt a regisztráció során a „Válasszon egy célt” menünél lehet megoldani, ahol az adott gyártóhoz is regisztrálhatunk és adatainkat egyből a Certiport fiókból át tudjuk tölteni.

A vizsgaidőpont módosítása, vizsga lemondása

Amennyiben szeretné a vizsga időpontját módosítani vagy esetleg törölni, kérjük, hogy legkésőbb 36 órával a vizsga előtt, írásban jelezze azt kollégánknak. Kérjük vegye figyelembe, hogy szolgáltatónként változik a lemondási és módosítási határidő, sok esetben ez nem díjtalan.

Amennyiben a vizsgán nem jelenik meg, a teljes vizsgadíjat ki kell fizetnie.

Vizsgadíjak

A vizsgadíjak befizetése cégek esetén történhet készpénzzel, vagy egyeztetést követően átutalással, magánszemélyek esetében a vizsga napján készpénzzel vagy bankkártyával.

Készpénzes vagy bankkártyás fizetési szándékát kérjük jelezze a helyszíni vizsga előtt is, melyet azonnal végre is hajtunk.

Mindegyik esetben lehetőség van vizsga voucherek beszámítására, azonban kérjük, hogy a voucher számot és lejárati időt minden esetben az online jelentkezés, vagy a jelentkezési lap megfelelő rovatában tüntesse fel. Kérjük, hozza magával a vizsgára a vizsgakuponját. A kuponokat a vizsgát követően, vagy azok lejárati napját követően érvényesíteni nem tudjuk.

A vizsgadíjak az árfolyamok változása miatt változhatnak, ezért az aktuális árakért kérjük, keresse a vizsgaközpont termékmenedzserét! Amennyiben több vizsgát rendel meg egyszerre, kérje egyedi ajánlatunkat!

A vizsga napja

Kérjük, hogy a vizsgaközpontban a leegyeztetett és visszajelzett időpontja előtt legalább 20 perccel korábban jelenjen meg, hogy a szükséges adminisztrációt el tudjuk végezni.

A vizsgához feltétlenül szükséges két darab, személyazonosság igazolására alkalmas és érvényes igazolvány (pl. személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél).

A vizsga megkezdése előtt el kell fogadnia a Certiport vizsgaszabályzatát, illetve személyes tárgyait zárt szekrénybe kell elhelyezni. Ezt követően foglalhatja el a helyét a vizsgagépnél, illetve kapja meg a jegyzeteléshez szükséges laminált lapokat és tollat.

A vizsga hossza MTA vizsgák esetében 45-50 perc, MOS vizsgák esetében 50 perc.

Sikeres vizsga befejeztével az eredmények a vizsgázó profiljába mentődnek. A szolgáltató (pl. Microsoft) hivatalos vizsgabizonyítványát általában a vizsgától számított 3-5. munkanapon, a legtöbb szolgáltató esetében PDF formátumban kapja meg (vagy töltheti le).

Certiport vizsgaszabályzat

A vizsgák a Training360 Kft. vizsgatermében, számítógép előtt, angol nyelven zajlanak. A vizsga megkezdése előtt a vizsgázónak igazolnia kell magát (fényképet és aláírást tartalmazó igazolványokkal) és aláírásával el kell fogadnia a Certiport vizsgaközpont előírásait, és vizsgázási rendjét.

A vizsga ideje alatt a vizsgázók kamerás vagy személyes (proktor) megfigyelés alatt állnak. A vizsga alatt a többi vizsgázóval beszélgetni, képernyőjüket figyelni, hangosan gondolkozni nem szabad.

A vizsgaközpontba tilos bevinni: jegyzeteket, kézikönyveket vagy segédanyagokat, laptopot, notebookot, PDA-t, programozható számológépet, mobiltelefont, táblagépet, fényképezésre vagy videó készítésre alkalmas eszközöket, valamint tárcát, órát, táskát, kabátot, ennivalót és innivalót. A vizsgázó mindezeket a vizsga időtartama alatt zárható szekrényben tudja elhelyezni.

Amennyiben a vizsga szolgáltatója az adott vizsgánál a felsoroltak közül bármelyik eszköz használatát engedélyezi, akkor a vizsgaadminisztrátor a vizsgázót erről tájékoztatja. Egyes, nem informatikai tesztek alatt a vizsgaadminisztrátor által kiadott szótárt lehet használni.

A vizsgázó a vizsgaközpont által biztosított letörölhető laminált jegyzetlapokra készíthet jegyzeteket. A vizsgakérdéseket és válaszokat, a jegyzeteket, illetve a kiosztott anyagokat sem elvinni, sem lemásolni nem szabad.

A vizsga végeztével a vizsgázó egy példányban, lebélyegezve és aláírva megkapja a rendszer által kiadott vizsgaeredményt.

A fenti szabályok megsértése esetén az adminisztrátor a vizsgát felfüggesztheti, ami érvénytelen vizsgát, és további vizsgaeltiltást eredményezhet.

A vizsgák jelentősége

Bizonyára elgondolkodott már azon, mi a különbség azon személyek között, akik képesítéssel rendelkeznek és azok között, akik még nem. Tudta, hogy a tanúsítvánnyal rendelkező hallgatók 97,2%-a lenyűgöző diplomával rendelkezik, szemben a hallgatók 83,9%-ával? A minősítések értékéről és a képesítések megszerzésének előnyeiről itt olvashat bővebben.