Vezetői szimuláció

VSZ

Business game

Képzési forma:
Normál
Képzés hossza:
2 nap (16 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol

Ismertető

Főbb fejlesztett kompetenciák:

  • csoportdinamika
  • stratégia alkotás
  • vezetői stílusok
  • motiváció építés
  • delegálás

A program során csapatmunkában egy (több helyszínen hajókat gyártó) vállalatot kell irányítani: pénzügyi, humánpolitikai, készletgazdálkodási és kereskedelmi döntéseket kell hozni, miközben egy változó piaci környezethez (bővülő termékportfolió, változó vevői igények) kell alkalmazkodni. A szimuláció az előre való (tervezett) gondolkodásban (stratégia) is fejleszti a résztvevőket, valamint rámutat, hogy az időnyomás ill. erőforrás-korlátok milyen (rögtönzött) megoldásokat eredményezhetnek és azok mivel járnak.

A szimuláció lehetővé teszi a résztvevők számára az alapvető üzleti folyamatok felfedezését, elemzését, megértését és tipikus üzleti problémák megoldását.

A játék célját elsősorban gazdasági célok határozzák meg, ugyanakkor a szimulációt kísérő moderáció és a kapcsolódó kiegészítő modulok / játékok arra is hangsúlyt fektetnek, hogy milyen menedzseri („hard”) és milyen vezetői („soft”) készségek és képességek kellenek ahhoz, hogy sikerre vigyük, azaz nyereségessé tegyük a vállalkozást, miközben komoly gazdasági és humán döntéseket hozunk.

Gyakorlatiasságánál fogva az üzleti szimuláció jóval magasabb motivációs szintre emeli a résztvevőket a hagyományos tanulási formákhoz képest, hiszen aktív részesei,, irányítói az eseményeknek, amelyek során játékos formában, ám mérhetően és következetesen átgondolt lépések sorozata hozza meg a sikert.

Vezetői szimulációnkat első sorban projektmenedzsmentben már tapasztalt, vagy vezetői alapokban jártas résztvevőknek ajánljuk.