User experience (UX) alapozó

AG-UX Új

Lásd át a digitális felhasználói élmény tervezés teljes folyamatát!

Részvételi forma

Képzés hossza

1 nap (1×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Nincsenek meghirdetett időpontok.

Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

A képzés célja, hogy a résztvevők számára egy gyakorlatorientált és kézzel fogható eredményű oktatást tartson a felhasználói tervezés alapjairól.

A résztvevők egy nap alatt megismerhetik a digitális terméktervezés folyamatát, kezdve a stratégia alkotástól, a kutatásokon át egészen a tervezésig. Mind elméleti szinten tananyagból, mind pedig gyakorlatban, ugyanis minden részt workshopok keretében ki is fognak próbálni. A tréner megmutatja az előnyeiket és hátrányaikat, valamint a buktatókat is, így az oktatás után már a résztvevők tudni fogják, hogy a különböző helyzetekben melyik megoldáshoz is nyúljanak.

A legfontosabb pedig, hogy az oktatás során kiemelt hangsúlyt fektet a tréner arra, hogy a hallgatókkal ne csak a megszokott tankönyvi nyers elméletet ossza meg, hanem a gyakorlati tapasztalatait is, ami általában 10-15 évet jelent oktatóinknál. Ilyen tapasztalat például, hogy a különböző megoldásokat hogyan lehet a való életben valódi projekteken alkalmazni és a különböző céges hátterek esetén (saját termékes cég, ügynökség, startup, stb…) milyen sajátosságokra kell odafigyelni.

Bár a képzés nevében szerepel az alapozó szó, viszont ettől függetlenül a képzés elvégzése után a résztvevők teljes képet tudnak alkotni a digitális projektek tervezésének end-to-end folyamatáról.

Megismerkednél a digitális felületek tervezési folyamataival is? Gyere el UI alapozó képzésünkre is!

Hallgasd meg a tanfolyamról szóló podcast adásunkat!

Kinek ajánljuk?

  • Product designereknek, UX szakembereknek, hogy a következő szintre léphessenek
  • Fejlesztőknek, hogy megérthessék az ok okozati kapcsolatokat a kutatás és az elkészült terv között
  • Projektmenedzsereknek, termékmenedzsereknek (product manager), product ownereknek, üzleti elemzőknek (Business Analyst), hogy kézzel fogható példákkal megértsék, azt, hogy a kutatásnak és egy jól kialakított tervezési stratégiának milyen fontos hatása van a termékre.
  • Mindenkinek, aki részt vesz a digitális felületek és a hozzájuk kapcsolódó termékek kialakításában vagy szorosan együtt dolgozik UX szakemberekkel

Tematika

A résztvevők az 5S model rendszerén keresztül fogják megtanulni a felhasználói tervezés alapjait:

  • Strategy (Stratégia): A termék céljának megértése és megalkotása, valamint a hozzá szükséges kutatások elsajátítása.
  • Scope (Áttekintés): A kutatások összegzése után el kell készíteni a funkcionális és tartalmi elvárásokat.
  • Structure (Struktúra): Ismerve az elvárásokat, a funkciókat és a tartalmakat strukturált és könnyen értelmezhető formába kell önteni.
  • Skeleton (Váz): Ebben a részben pedig a drótváz tervezés alapjait sajátíthatják el a résztvevők, valamint azt, hogy a korábban megismert lépések hogyan állnak össze értelmezhető egésszé.
  • Surface (Felület): Az utolsó részben pedig a tervezés apró fortélyait fogjuk átnézni, pszichológiai trükkök és a speciális tervezést igénylő területek lesznek kibontva, így többek között például a form tervezés, mobil design szabályok, design patternek, és egyebek.

Szükséges előképzettség

A képzéshez nem szükséges előképzettség, viszont határozottan előnyt jelent, ha a hallgatók már vettek részt digitális projektben, akár fejlesztői, akár projekt manager-i, akár más pozícióban.