Újratervezés Program 3.0
Tervezd újra a pályád!

Lezárult a jelentkezés az Újratervezés Program 3.0-ba. Ha szeretnél további díjmentes tananyagokhoz hozzájutni, iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírlevél

Mi most segítünk neked abban, hogy egy új karrierbe kezdj!

Az Újratervezés Program 3.0 4 hetes, online Alapozó képzésének sikeres elvégzése az egyik feltétele annak, hogy 100%-os állami támogatással tanulhass tovább a Struktúraváltó programban elérhető IT képzések egyikén.

4 hetes képzés

4 hetes
alapképzés

A tanfolyam 4 hét alatt végezhető el, és napi 2-6 óra elfoglaltsággal jár, amit rugalmasan beilleszthetsz saját napirendedbe.
Online képzés, e-learning

Otthonról,
online

Az e-learning tananyag videós útmutatás alapján el­vég­zen­dő feladatok vég­re­haj­tá­sá­ból áll, ezért otthonról, online feldolgozható.
Ingyenes, 100% állami támogatás

Ingyenes,
100% támogatás

A részvétel ingyenes, és egyik alapfeltétele annak, hogy 100%-os állami támogatással tanulhass tovább a prog­ram­ban elérhető IT képzéseken.
Feltételek

Részvételi
feltételek

Ha elmúltál 18 éves, és rendelkezel számítógéppel valamint internet­eléréssel, akkor már teljesítetted is a részvételi feltételeket.

Az Alapozó képzés önmagában nem ad képesítést, de feltétele a Struktúraváltó programban való részvételnek. Célja kettős: az itt megszerzett ismeretanyaggal könnyebben boldogulj további IT-tanulmányaid során, de ha mégsem képeznéd magad tovább, akkor is olyan használható digitális ismeretekkel gazdagodj, amelyet a munkaerőpiac értékelni fog.

Hírlevél feliratkozás

Ha első kézből szeretnél értesülni az Újratervezés Program 3.0 legfrissebb információiról, változásairól, és szeretnél kedvezményes hozzáférést kapni további tananyagokhoz, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozással elfogadom a Training360 adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatóját, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Training360 Kft. hírlevelet és általános vagy testre­sza­bott aján­la­tokat küldjön számomra a Training360 vagy partnerei szol­gál­ta­tá­sa­i­val, illetve oktatási, képzési termékeivel kapcsolatban.
Feltételek

Neked ajánljuk a képzést, ha...

 • Elmúltál már 18 éves és rendelkezel számítógéppel, valamint internet­eléréssel.
 • Szeretnél bekerülni az IT világába, és egy jól fizető, hosszú távú karriert építeni.
 • A monotonitás helyett a változatos feladatokat és a kreativitást részesíted előnyben.

Hogy néz ki a teljes program?

 • Újratervezés program 3.0
  regisztráció
 • Újratervezés program 3.0
  tanfolyam (4 hét)
 • Újratervezés program 3.0
  záróvizsga
 • Jelentkezés a
  Struktúraváltó programra
 • Kompetencia teszt
  +
  Angol nyelvi teszt
 • Rangsorolás
 • Szerződéskötés Struktúraváltó program alapképzésre
  Támogatási szerződés : Résztvevő - NSZFH
  Képzési szerződés : Résztvevő - Oktatóközpont
 • Struktúraváltó alapképzés
  tanfolyam (4 hónap)
 • Struktúraváltó alapképzés
  záró képesítővizsga
 • Jelentkezés Stuktúraváltó program haladó képzésre
 • Rangsorolás
 • Szerződéskötés Struktúraváltó program haladó képzésre
  Támogatási szerződés : Résztvevő - NSZFH
  Képzési szerződés : Résztvevő - Oktatóközpont
 • Struktúraváltó haladó tanfolyam (2 hónap)
 • Struktúraváltó haladó képzés záró képesítővizsga

Hogyan zajlik a 4 hetes Újratervezés képzés?

Az Újratervezés Program 3.0 keretében megvalósuló tanfolyam 4 hét alatt végezhető el, és naponta 2-6 óra elfoglaltsággal jár attól függően, hogy mennyi időt tudsz rászánni, illetve hogy milyen informatikai ismeretekkel rendelkezel. Mivel a tananyag nagyrészt videós útmutatás alapján elvégzendő feladatok végrehajtásából áll, ezért könnyen beillesztheted saját napirendedbe a tanulást, nem kell másokhoz alkalmazkodnod.

Az online képzési forma és a 4 hetes időtartam arra is lehetőséget ad, hogy munka mellett, vagy akár csak hétvégén haladva is elvégezhető legyen, heti 10 - 30 óra befektetett tanulással (4 hét alatt). Ha már rendelkezel informatikai ismeretekkel, akkor bizonyos tananyag­ré­szeket át is ugorhatsz. Ehhez sikeresen kell teljesítened az anyag­részek­hez tartozó tudásfelmérő teszteket. Ezen tesztek teljesítése azonban nem mentesít a záróvizsga alól, csupán a gyakorlás célját szolgálja.

Milyen tudást szerezhetsz meg az Újratervezés tanfolyam során?

A képzés során alapvető digitális készségeket szerezhetsz, illetve a programozás alapjaiba is betekintést nyerhetsz egy weboldal felépítésén keresztül. A képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetsz a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban.

A Windows használata

alapvető informatikai fogalmak, fájlkezelés, beállítások, parancssor, batch alapok

Hálózati alapismeretek

számítógépes hálózatok alapfogalmai, protokollok, Internet, TCP-IP hálózati alapok, hálózati eszközök, felhőszolgáltatások, alapvető hálózati parancsok

A webfej­lesz­tés alapjai

HTML, CSS alapok, statikus weboldalak és webes űrlapok készítése, JavaScript alapok, alapvető programozási ismeretek, elemi algoritmusok

A képzés végére...

 • a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítasz el;
 • tisztában leszel a hálózati alapfogalmakkal, nem fogsz zavarba jönni, ha hálózati eszközökről és protokollokról lesz szó;
 • megismered a különféle fejlesztési módszertani elemeket, mint a tervezés, implementálás, tesztelés, az élesbe állítás, és ismerni fogod a fejlesztésben résztvevő személyek feladatait és felelősségi köreit;
 • megismerkedsz a Git verziókövető rendszerrel, amivel többek között előkészülsz a közös csoportmunkára;
 • elsajátítod a HTML, CSS, JavasSript alapjait, amelyekkel a későbbiekben könnyedén készíthetsz weboldalakat.

Az Újratervezés kurzus egy vizsgával zárul, ennek sikeres teljesítésével egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy állami támogatással tanulhass tovább a Struktúraváltó programban megvalósuló IT képzések egyikén. Az Újratervezés tanfolyam befejezéseként tett záróvizsga sikeres teljesítése feltétele a programban szereplő további szakirányú képzések elvégzésének, de önmagában nem jogosít fel a képzésekben való részvételre. A záróvizsgát követően egy kompetencia-teszt és egy angol nyelvi szintfelmérő teljesítése is szükséges.

Miért érdemes elvégezni az Újratervezés tanfolyamot?

Számos olyan szakmát megtanulhatsz a képzés során megszerzett tudásra építve, amelyek iránt nagy kereslet mutatkozik a munkáltatók részéről. Az ingyenes kurzus lehetőséget nyújt arra is, hogy feltérképezd, mennyire áll közel hozzád az IT világa, és szívesen részt vennél-e egy hosszabb képzésben. Akkor is megéri csatlakoznod, ha nem szeretnél tovább tanulni, mert gyakorlatorientált oktatásunknak köszönhetően olyan ismeretekkel, készségekkel leszel gazdagabb, amelyekkel már önállóan is bele tudsz kezdeni egy, a tanultakhoz hasonló projektbe.

Milyen irányokba léphetsz majd tovább, milyen karrierváltó kurzusokból választhatsz?

Ha az Újratervezés alapozó kurzust elvégzed, a következő lépésben számos olyan szakmát megtanulhatsz a képzés során megszerzett tudásra építve, melyek iránt nagy kereslet mutatkozik a munkáltatók részéről. Ha az IT-szektorról van szó, nem kell azonnal a programozásra gondolnod, nem csupán kódolók dolgoznak technológiai munkakörökben! Számos olyan szakma van ezen a területen, melyekhez nem feltétlenül van szükség mély, szoftverfejlesztői tudásra. Tovább léphetsz különböző részterület programozói (mint amilyen a frontend vagy backend fejlesztő), alkalmazás üzemeltetői vagy szoftvertesztelői képzés irányokba, ahol alap- vagy maximum középszintű informatikai, programozói előképzettségre van szükség. Pár hónapos, intenzív és sokszor kihívást jelentő képzéssel így olyan tudás kerülhet a kezedbe, amellyel jó eséllyel pályázhatsz majd meg belépő szintű állásokat vállalatoknál.

Mi történik ezután?

Arról, hogy az alapozó képzést követő sikeres záróvizsgán kívül mi szükséges még ahhoz, hogy a további képesítést nyújtó, államilag támogatott kurzusokra jelentkezhess, pontos tájékoztatást később tudunk majd adni. Függ ez majd természetesen az adott kurzustól is, melyet választasz, de abban biztos lehetsz, hogy az alábbiakra szükséged lesz:

 • angol tudás – rendkívül fontos az IT-világában, hogy a szakmai szövegeket tudd olvasni és értelmezni;
 • motiváció a karrierváltásra, önfejlesztésre – hiszen valami teljesen újat fogsz tanulni;
 • analitikus gondolkodás, problémamegoldó készség és a digitális eszközök használatának készsége;
 • valamint legyél kész a csapatmunkára, legyenek erős soft-skilljeid – az IT világa ugyanis nem feltétlenül magányos játék!

Struktúraváltó program részvételi feltételek

A képzésben való részvétel további feltétele, hogy az alábbiak igazak legyenek Rád:

 • rendelkezel érettségivel vagy felsőfokú végzettséggel, melynek eredeti dokumentummal való igazolása szükséges;
 • alapszintű angol nyelvtudásod van (igazolható a kompetenciamérésen való eredményes teljesítéssel) - javasolt magasabb szintű, mivel az informatika elsődleges nyelve az angol;
 • EGT-állampolgár vagy és lakóhelyed, illetve bejelentett tartózkodási helyed az Észak-magyarországi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Közép-dunántúli, Nyugat-dunántúli, Dél-dunántúli, Közép-magyarországi régiók valamelyikében található;
 • a képzéssel párhuzamosan nem veszel részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai vagy egyéb szakképesítést biztosító, támogatott képzésben;
 • rendelkezel számítógéppel és internet­hozzáféréssel;
 • ha a Struktúraváltó támogatott képzésen korábban már részt vettél (volt támogatási szerződésed), nem jelentkezhetsz újra a Struktúraváltó képzésekre.

Kik vagyunk?

Training360 logó

Minősített oktató- és Nemzetközi Vizsgaközpont

A 2020-as Újratervezés és Struktúraváltó Programok keretein belül már több száz fő tett sikeres vizsgát a Training360-nál. A Programokon kívül évente több mint tízezer tehetséges munkavállalót képzünk a szervezetfejlesztési tréningektől kezdve az IT képzésekig. Informatikai képzéseink túlzás nélkül lefednek mindent, amire a mai IT-vezérelt világban szükség lehet.