Újratervezés Program
Állj új pályára!

Lezárult a jelentkezés az Újratervezés Programba.

Hírlevél

Mi most segítünk neked abban, hogy egy új karrierbe kezdj!

Az Újratervezés Program 8 hetes, online Alapozó képzésének sikeres elvégzése az egyik feltétele annak, hogy 100%-os állami támogatással tanulhass tovább a programban elérhető IT képzések egyikén.

8 hetes képzés

8 hetes
alapképzés

A tanfolyam 8 hét alatt végezhető el, és napi 2-6 óra elfoglaltsággal jár, amit rugalmasan beilleszthetsz saját napirendedbe.
Online képzés, e-learning

Otthonról,
online

Az e-learning tananyag videós útmutatás alapján el­vég­zen­dő feladatok vég­re­haj­tá­sá­ból áll, ezért otthonról, online feldolgozható.
Ingyenes, 100% állami támogatás

Ingyenes,
100% támogatás

A részvétel ingyenes, és egyik alapfeltétele annak, hogy 100%-os állami támogatással tanulhass tovább a prog­ram­ban elérhető IT képzéseken.
Feltételek

Részvételi
feltételek

Ha elmúltál 18 éves, és rendelkezel számítógéppel valamint internet­eléréssel, akkor már teljesítetted is a részvételi feltételeket.

Az Alapozó képzés önmagában nem ad képesítést, de feltétele a programban való részvételnek. Célja kettős: az itt megszerzett ismeretanyaggal könnyebben boldogulj további IT-tanulmányaid során, de ha mégsem képeznéd magad tovább, akkor is olyan használható digitális ismeretekkel gazdagodj, amelyet a munkaerőpiac értékelni fog.

Feliratkozás

Ha elsőkézből szeretnél értesülni az Újratervezés Program legfrissebb információiról, változásairól, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozással elfogadom a Training360 adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatóját, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Training360 Kft. hírlevelet és általános vagy testre­sza­bott aján­la­tokat küldjön számomra a Training360 vagy partnerei szol­gál­ta­tá­sa­i­val, illetve oktatási, képzési termékeivel kapcsolatban.
Feltételek

Neked ajánljuk a képzést, ha...

 • Elmúltál már 18 éves és rendelkezel számítógéppel valamint internet­eléréssel.
 • Szeretnél bekerülni az IT világába, és egy jól fizető, hosszú távú karriert építeni.
 • A monotonitás helyett a változatos feladatokat és a kreativitást részesíted előnyben.

Hogyan zajlik a 8 hetes képzés?

A tanfolyam 6-8 hét alatt végezhető el, és naponta 2-6 óra elfoglaltsággal jár attól függően, hogy mennyi időt tudsz rászánni, illetve hogy milyen informatikai ismeretekkel rendelkezel. Mivel a tananyag nagyrészt videós útmutatás alapján elvégzendő feladatok végrehajtásából áll, ezért könnyen beillesztheted saját napirendedbe a tanulást, nem kell másokhoz alkalmazkodnod.

Az online képzési forma és a 8 hetes időtartam arra is lehetőséget ad, hogy munka mellett, vagy akár csak hétvégén haladva is elvégezhető legyen, heti 10 - 30 óra befektetett tanulással (4-8 hét alatt). Ha már rendelkezel informatikai ismeretekkel, akkor bizonyos tananyag­ré­szeket át is ugorhatsz. Ehhez sikeresen kell teljesítened az anyag­részek­hez tartozó tudásfelmérő teszteket. Ezen tesztek teljesítése azonban nem mentesít a záróvizsga alól, csupán a gyakorlás célját szolgálja.

Milyen tudást szerezhetsz meg a tanfolyam során?

A képzés során alapvető digitális készségeket szerezhetsz, illetve a programozás alapjaiba is betekintést nyerhetsz egy weboldal felépítésén keresztül. A képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetsz a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban.

A Windows használata

alapvető informatikai fogalmak, fájlkezelés, beállítások, parancssor, batch alapok

Hálózati alapismeretek

számítógépes hálózatok alapfogalmai, protokollok, Internet, TCP-IP hálózati alapok, hálózati eszközök, felhőszolgáltatások, alapvető hálózati parancsok

Informatikai tudatosság

levelezés, böngészés, hétköznapi veszélyek, jelszóhasználat, jogosultságok, fizikai biztonság, titkosítás, adathalászat, GDPR

A webfej­lesz­tés alapjai

HTML, CSS alapok, statikus weboldalak és webes űrlapok készítése, JavaScript alapok, alapvető programozási ismeretek, elemi algoritmusok

A képzés végére...

 • a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítasz el;
 • tisztában leszel a hálózati alapfogalmakkal, nem fogsz zavarba jönni, ha hálózati eszközökről és protokollokról lesz szó;
 • megismered a különféle fejlesztési módszertani elemeket, mint a tervezés, implementálás, tesztelés, az élesbe állítás, és ismerni fogod a fejlesztésben résztvevő személyek feladatait és felelősségi köreit;
 • ismerni fogod a Git verziókövető rendszert, amivel többek között előkészülsz a közös csoportmunkára;
 • elsajátítod a HTML, CSS, JavasSript alapjait, amelyekkel a későbbiekben könnyedén készíthetsz weboldalakat.

A kurzus egy vizsgával zárul, ennek sikeres teljesítése után állami támogatással tanulhatsz tovább a programban részt vevő IT képzések egyikén. A záróvizsga sikeres teljesítése feltétele a programban szereplő további szakirányú képzések elvégzésének, de önmagában nem jogosít fel a képzésekben való részvételre.

Mire lesz még szükséged?

Azt, hogy az alapozó képzést követő sikeres záróvizsgán kívül mi szükséges még ahhoz, hogy a további képesítést nyújtó, államilag támogatott kurzusokra jelentkezhess, pontos tájékoztatást később tudunk majd adni. Függ ez majd természetesen az adott kurzustól is, melyet választasz, de abban biztos lehetsz, hogy az alábbiakra szükséged lesz:

 • angol tudás – rendkívül fontos az IT-világában, hogy a szakmai szövegeket tudd olvasni és értelmezni;
 • motiváció a karrierváltásra, önfejlesztésre – hiszen valami teljesen újat fogsz tanulni;
 • analitikus gondolkodás, problémamegoldó készség és a digitális eszközök használatának készsége;
 • valamint legyél kész a csapatmunkára, legyenek erős soft-skilljeid – az IT világa ugyanis nem feltétlenül magányos játék!

Miért érdemes elvégezni a tanfolyamot?

Számos olyan szakmát megtanulhatsz a képzés során megszerzett tudásra építve, amelyek iránt nagy kereslet mutatkozik a munkáltatók részéről. Az ingyenes kurzus lehetőséget nyújt arra is, hogy feltérképezd, mennyire áll közel hozzád az IT világa, és szívesen részt vennél-e egy hosszabb képzésben. Akkor is megéri csatlakoznod, ha nem szeretnél tovább tanulni, mert gyakorlatorientált oktatásunknak köszönhetően olyan ismeretekkel, készségekkel leszel gazdagabb, amelyekkel már önállóan is bele tudsz kezdeni egy, a tanultakhoz hasonló projektbe.

A jelentkezés lezárult. A sikeresen aktivált jelentkezők, 2020. május 24-ig e-mailben kaptak értesítést a további teendőkről.

Milyen irányokba léphetsz majd tovább, milyen karrierváltó kurzusokból választhatsz?

Ha az alapozó kurzust elvégzed, a következő lépésben számos olyan szakmát megtanulhatsz a képzés során megszerzett tudásra építve, amelyek iránt nagy kereslet mutatkozik a munkáltatók részéről. Ha az IT-szektorról van szó, nem kell azonnal a programozásra gondolnod, nem csupán kódolók dolgoznak technológiai munkakörökben! Számos olyan szakma van ezen a területen, melyekhez nem feltétlenül van szükség mély, szoftverfejlesztői tudásra. Továbbléphetsz különböző részterület programozói (mint amilyen a frontend vagy backend fejlesztő), alkalmazás üzemeltetői vagy szoftvertesztelői képzés irányokba, ahol alap- vagy maximum középszintű informatikai, programozói előképzettségre van szükség. Pár hónapos, intenzív és sokszor kihívást jelentő képzéssel így olyan tudás kerülhet a kezedbe, amellyel jó eséllyel pályázhatsz majd meg belépő szintű állásokat vállalatoknál.

Kik vagyunk?

Minősített oktató- és Nemzetközi Vizsgaközpont

A Karrier Start Program keretein belül már több mint 1600 fő képzését valósítottuk meg, és segítettünk másokat ahhoz, hogy új irányba vigyék életüket. Évente több mint tízezer tehetséges munkavállalót képzünk a szervezetfejlesztési tréningektől kezdve az IT képzésekig. Informatikai képzéseink túlzás nélkül lefednek mindent, amire a mai IT-vezérelt világban szükség lehet.