Projekt kultúra fejlesztés

Az egyik legelterjedtebb munkaszervezési metódus a projektalapú működés, sok szervezet teljes mértékben ez alapján működik, de mindenhol vannak olyan részlegek, osztályok, csoportok, melyek valamilyen projektmenedzsment alapú szerveződési elv szerint üzemelnének.

A projektalapú szervezetek vagy csoportok számára kialakított megoldásaink túlmutatnak az egyszerű tréningeken, a szervezeti kultúra fejlesztésére összpontosítunk. A projektalapú működés összes szereplőjét funkciói alapján, szakmai, szemléletformáló és készségfejlesztő modulokkal képezzük és támogatjuk figyelembe véve a szervezet és iparági jellegzetességeket.

Sok-sok gyakorló vezető és projektvezető, számtalan kutató kereste és keresi a választ arra, hogy miért van az, hogy bár mérnöki vagy egyéb szakmai szempontok alapján megkérdőjelezhetetlenül „tökéletesen” tervezett projektek indulnak el, ezeknek a nagy része mégis sikertelenül vagy töredék-eredményekkel zárul. A választ már többször és többen megtalálták, bárhonnan is indultak el és az elég triviálisan hangzik:

A projekt végeredménye a projektet végrehajtó, elsősorban a projektben résztvevő embereken múlik.

Tapasztalataink szerint még az erősen projektközpontú szervezetek esetében is érdemes a mindennap projektekben dolgozó munkatársakat folyamatos, egységes elméleti alapokra épülő képzésben részesíteni, hiszen a közös szakmai nyelv és fogalomrendszer, a közös tréningélmények jelentősen növelhetik az együttműködés minőségét. Azoknál a szervezeteknél, ahol csak bizonyos részlegek vagy csoportok dolgoznak projektszerűen kiemelten fontos a velük kapcsolatban álló területek projektmenedzsment képzése, hogy megértsék a projektekben dolgozó munkatársak munkájának, kihívásainak lényegét.

Projektmenedzsment tréningjeink éles projekttapasztalatokra, hazai és nemzetközi esettanulmányokra épülnek, ezen eszközök segítésével vezetik rá a résztvevőket arra, mitől lesz valóban sikeres egy projekt.