Junior Java backend fejlesztő képzés

A képzés alatt megismertetünk a Java programozási nyelv alapjaival, így képessé válsz kisebb számítógépes programok önálló elkészítésére. A tréning sikeres elvégzése után Junior Java fejlesztőként tudsz majd elhelyezkedni.

A tréning során biztos alaptudást szerezhetsz meg, melyre később könnyedén építhetsz. Így később önállóan tudsz továbblépni akár senior fejlesztővé, akár újabb irányokba informatika területén.

Miért válaszd ezt a képzést?

1. Mert a Java a szoftverfejlesztés legjava!

A Java egy elterjedt programozási nyelv, hatalmas múltja, jelene és jövője van. Annyi alkalmazást írtak már Javaban, hogy az elkövetkezendő évtizedekben is biztos lesznek feladatok.

2. Mert nálunk magabiztos programozói tudáshoz jutsz a gyakorlatias oktatás révén!

A képzés során oktatóink útmutatásai alapján rengeteg gyakorlati feladatot készítesz majd el. Ennek során egyrészt megismered a Java programozási nyelvet, annak építőköveit, és hogy ezeket milyen szabályok szerint illesztheted össze, és ennek mi lesz az eredménye. Mindezek mellett fejlesztheted az algoritmizálási készséged, így képessé válsz arra, hogy egy feladatot felbonts apróbb lépésekre, és egy problémát ezek végrehajtásával oldj meg. Nálunk a szakma nyelvezetét is megtanulod, így könnyedén és hitelesen tudsz majd beszélni, illetve az állásinterjúkon kompetens válaszokat adni.

3. Mert az egyik legkeresettebb programozói területben, az adatbázis-kezelésben is jártasságot szerzel!

A képzés során megtanulod az SQL nyelv alapjait, melyekkel adatokat tudsz lekérdezni, menteni, módosítani, törölni. Azt is látni fogod, hogyan kell Java nyelven adatbázisban tárolt adatokkal dolgozni.

4. Mert kipróbált tananyaggal dolgozunk!

A felhasznált tananyag már sok résztvevőt juttatott Junior Java backend fejlesztői pozícióba. A résztvevők és a partnereink visszajelzéseik alapján folyamatosan frissítjük, fejlesztjük, finom-hangoljuk a tananyagot, hogy egyszerűen, és akár önállóan is elsajátítható legyen.

5. Mert önállóan, a saját stílusodban és sebességgel tudsz haladni!

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy saját időbeosztásod szerint haladj vele. Persze nem maradsz magadra. Ha kérdésed van, mi itt leszünk és válaszolunk, és segítünk tovább lendülni a nehezebb részeken és feladatokon. Mivel a tananyag kisebb részekre van bontva, így akkor is tanulhatsz, ha éppen csak 20 perced van. Ráadásul bármikor visszatekerheted, ismételheted a látottakat, hallottakat. A gyakorlati feladatok megoldásának helyességét magad is ellenőrizni tudod.

Mit csinál egy Junior Java Backend fejlesztő?

A Java minden iparágban jelen van, így a számodra szimpatikus területen kamatoztathatod a nálunk megszerzett tudást. Fejleszthetsz pl. banki, telekommunikációs vagy energetikai rendszereket, de akár készíthetsz játékot, vagy kommunikálhatsz szenzorokkal (IoT), de lehet, hogy Te írod majd a következő okosóra egyik új funkcióját.

Java fejlesztőkből jelenleg nagyon komoly hiány van, így szinte tetszőlegesen tudsz válogatni itthon is a kihívást jelentő feladatok közül.

Milyen technológiákat tanulhatsz meg a képzés során?

A képzés elvégzésével ismerni fogod a Java programozási nyelv alapelemeit, biztos elméleti háttérrel fogsz rendelkezni, amit gyakorlatban is magabiztosan használsz majd. Kisebb programozási feladatokat meg tudsz oldani, és a képzésen szerzett ismeretek birtokában önállóan is tovább tudod képezni magad a neked tetsző irányokba. Megismerkedsz adatbázisokkal, valamint az SQL nyelvvel. Ezeket akár Java programozási nyelvből is tudod majd használni.

Részletesen a következőkről fogsz hallani:

 • Java SE legfrissebb verziója és osztálykönyvtára
 • Maven build eszköz
 • JUnit unit teszt keretrendszer
 • IntelliJ IDEA fejlesztőeszköz
 • Java nyelv szintakszisa, változók, utasítások, kifejezések, vezérlési szerkezetek, stb.
 • Objektumorientáltság, osztályok, attribútumok, metódusok, konstruktorok
 • Öröklődés, absztrakt osztályok, interfészek
 • Adatszerkezetek, kollekciók és algoritmusok
 • Kivétel és fájlkezelés
 • SQL nyelv
 • Adatbáziskezelés Java-ból
Vissza a Struktúraváltó oldalára
Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Tovább  
A GINOP-6.2.8-VEKOP-20-2020-00001
Egyes szakmák digitális tananyagfejlesztése, struktúraváltást támogató informatikai képzések keretében támogatott projekt.