Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3

20480

Programozás HTML5, Javascript és CSS3 segítségével

Részvételi forma

Képzési forma

Mentorált

Képzés hossza

5 nap (5×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

458 000 Ft
+ ÁFA/fő
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

A tanfolyam a web alkalmazásfejlesztési sorozat első állomása. A tanfolyam célja, hogy megismertesse a résztvevőket a HTML5, CCS3 és Javascript alapú alkalmazások fejlesztésének alapjaival Visual Studio környezetben. A tanfolyam biztosítja a szükséges előképzettséget a webes fejlesztési tanfolyamokhoz.

Kinek ajánljuk?

A tanfolyamot elsősorban korábbi webfejlesztési ismerettel már rendelkező, de nem profi fejlesztők részére ajánljuk, akik szeretnék megismerni a HTML5 nyújtotta lehetőségeket, a programozási elemeket, azok használatát, a felhasználó felület fejlesztését és az adatkezelési alapokat.

Tematika

 • A HTML és a CSS áttekintése: felépítés, funkciók, építőelemek, működés.
 • A Visual Studio fejlesztőkörnyezet áttekintése, HTML5/CSS támogatási eszközök, a fejlesztendő mintaalkalmazás áttekintése.
 • Statikus HTML5 weboldal készítése, alap CSS3 stílusok használata, a HTML5/CSS3 új lehetőségeinek bemutatása.
 • A Javascript alapjai: szintaxis, építőelemek és működésük, HTML5 együttműködés, a HTML objektummodell áttekintése (DOM), egyszerű Javascipt modulok készítése és integrálása weboldalba (DOM kezelés, eseménykezelés, adatok megjelenítése), a a jQuery bemutatása, közös Javascript API-k kezelése egyszerűen jQuery segítségével.
 • Űrlapok készítése, felhasználói adatbevitel és adatérvényesítés: űrlapok és beviteli mezők típusai és használatuk, adatbevitel ellenőrzés HTML5 attribútumokkal és Javascript segítségével, visszajelzések készítése hibás adatnál.
 • Távoli adatforrással való kommunikáció: XML alapok áttekintése, adatok küldése és fogadása az XMLHTTPRequest és jQuery AJAX műveletek segítségével, adatok szérializációja és deszérializációja, adatok átvitele, kód refaktorálás.
 • CSS3 stíluslapok használata: szöveges stílusok használata, blokk elemek használata, CSS3 selectorok használata, új grafikus effektek használata, weboldal készítése és stílusozása HTML5 és CSS3 környezetben.
 • Objektumok és metódusok kezelése Javasciptben: alapfogalmak, a jólformázott és egyszerűen karbantartható Javascript kódok készítésének alapelvei, objektumkezelés Javascript alatt, egyedi objektumok létrehozása és kezelése, objektum tulajdonságok kezelése, öröklődés használata, objektumok használata kód refaktorálással.
 • Interaktív weboldalak készítése HTML5 API-k segítségével: állománykezelés, drag and drop használata, multimédiás elemek (audio, videó, kép, geolokáció) támogatása és integrálása, böngésző- és tartalomspecifikus tulajdonságok kezelése, webalkalmazás hibafelderítése és profilozása Web Timing API és IE Deveoper Tools segítségével.
 • Offline támogatása implementálása webalkalmazásba: alapfogalmak, lokális adatkezelés alkalmazás cache és lokális tároló segítségével.
 • Alkalmazkodó (adaptív) felhasználói felületek készítése: alapfogalmak és követelmények, többféle form factor támogatása, nyomtatóbarát weboldal készítése, dinamikusan alkalmazkodó layout tervezés és készítés.
 • Haladó grafikai elemek készítése: HTML5 újdonságok áttekintése, a Canvas elem és az SVG (Scalable Vector Graphics) áttekintése és használata, interaktív grafikák készítése, programozható rajzolás implementálása.
 • Felhasználói felület animálása: alapfogalmak, CSS átmenetek használata (2D/3D), elemek transzformálása, CSS key-frame alapú animációk használatának alapjai.
 • Valósidejű kommunikáció implementálása Web Socket segítségével: alapfogalmak, adatok küldése és fogadása Web Socket használatával, a Web Socket API használata, Web Socket események kezelése.
 • Hosszú idejű műveletek aszinkron kezelésének áttekintése a Web Worker Process segítségével, kapcsolat megfelelő kezelése, WWP folyamat figyelése, visszajelzések a felhasználónak.

Szükséges előképzettség

Windows 10 vagy magasabb felhasználói ismeretek, korábbi HTML4, CSS ismeret és gyakorlat. Javascript alapismeretek. Előny korábbi .NET programozási (C# vagy Visual Basic .NET). Mivel a tananyagok angol nyelvűek, ezért az angol nyelv legalább alapfokú, dokumentumolvasás-szintű ismerete szükséges. Az előadás magyar nyelven zajlik.