Prezentációtechnika a projektekben

PM-PT Új

Részvételi forma

Képzés hossza

2 nap (2×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Nincsenek meghirdetett időpontok.

Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

A tréning célja, hogy a résztvevők képesek legyenek magabiztosan és fókuszáltan prezentálni projektek során keletkező információcsomagokat, az egyes mérföldköveknél megfelelő struktúrában tudják a döntéshozók elé tárni a tényeket, illetve meggyőzően sorakoztassanak fel érveket a projekt érintettjeivel való kommunikáció során. Egy projekt életciklusa során a projektvezető – és sokszor a projekt tagok – legfontosabb feladata a szakmai munkán túl a kapcsolatépítés, a projekt képviselete, az érintettek tájékoztatása, az ellenállások kezelése, a projekt eredményeként bekövetkező változásokkal kapcsolatos bizonytalanság kezelése. Mindez jól fejlett kommunikációs készséget és kellő magabiztosságot kíván.

Kinek ajánljuk?

Projektvezetőknek és tagoknak, akik szeretnének magabiztosabban fellépni és összeszedettebben, célzottabban kommunikálni azokban a helyzetekben, ahol egyszerre több emberhez (érintettek, döntéshozók) beszélnek és fontos számukra, hogy az üzeneteikkel ki tudják váltani a kívánt hatást.

Előnyök

A képzésen sok-sok gyakorláson keresztül segítjük a résztvevőket abban, hogy megtalálják a saját “hangjukat”, képesek legyenek a céljaiknak megfelelően megszerkeszteni a fő üzenetüket, ehhez kapcsolódóan összeállítani a tartalmat és ezzel összhangban megválasztani és megszerkeszteni a vizuális illusztrációkat. A képzés ideális létszáma 8 fő, így mindenkinek több lehetősége van a tanultakat kipróbálni, rengeteg visszajelzéssel segítjük a rossz beidegződések javítását és a számára hatékony, egyéni fejlődési út megtalálását.

Tematika

• A projektek jellemző kommunikációs helyzetei • Egyéni kommunikációs térkép: miben vagyok sikeres és hol vannak a fejlesztendő területeim • Magabiztos, erőt sugárzó, hiteles fellépés összetevőinek gyakorlása o Elhelyezkedés a térben o Testtartás és gesztusok o Szemkontaktus o Hangtónus, artikuláció, tempó és hangerő o Történetmesélés • Egyértelmű közlések összetevőinek gyakorlása o Gondolkodjunk a hallgatóság fejével o A közlés/megszólalás célja o Fő üzenet o Struktúra (hármas egység) o Vizualizáció • Meggyőzés és befolyásolás o Érvek típusai o Beszédmintázatok/struktúrák • Egyéni fejlődési terv készítése a tapasztalatok tükrében

Tréning után

Javaslunk a képzéshez illeszteni (ideálisan egy-két héttel a képzés után) egy gyakorlónapot, amelyre a résztvevők egy – a képzésen tanult elvek alapján szerkesztett és begyakorolt – saját prezentációval érkeznek. A tapasztalatok alapján ez a nap segít a tanultak elmélyítésében és az új kommunikációs technikák beépülésében, rögzítésében. A tréninget követően cégre, program- vagy projektirodára, illetve egyénre szabott coaching és team-coaching üléseken mód van a résztvevők fejlődésének nyomonkövetésére, egy-egy konkrét kommunikációs helyzetre történő felkészülésre vagy a képzésre épülő fejlesztési folyamat végigvitelére.