Phoenix Project üzleti szimuláció

PXSIM Új

DevOps üzleti szimuláció

Részvételi forma

Képzés hossza

1 nap (1×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

159 000 Ft
+ ÁFA/fő
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

Annak ellenére, hogy a DevOps óriási előnyökkel jár a cégek számára, a legtöbb esetben a kulturális és viselkedésbeli problémák következtében a szoftver bevezetési projektek többnyire kudarcot vallanak.

Bár a piacon már alapvető elvárás a gyors, minőségi és biztonságos szolgáltatásnyújtás, a legtöbb szervezet sajnos még most sem képes megfelelően kezelni az ehhez szükséges szervezeti változásokat. Nincsen rá felkészülve, az elméleti tréningeken elhangzottakat pedig nehezen képesek átültetni a gyakorlatba.

Ezt az űrt általában olyan technikai és szoftveres eszközökkel hidalják át, amelyek egyrészt nagyon drágák, másrészt nem hozzák meg az üzlet által elvárt eredményeket. A fő problémák azonban továbbra is megmaradnak.

Kinek ajánljuk?

HR vezetők részére...

 • akik feladatul kapták a digitális transzformációt és szeretnének tisztábban látni a témában.

Vállalat igazgatók, cégvezetők, ügyvezetők részére...

 • akik érteni szeretnék, mi történik manapság a vezető vállalatok informatikai területein (fejlesztés, üzemeltetés);
 • akik kíváncsiak az agilis szoftverfejlesztés munkafolyamataira – az igények születésétől egészen a kész termék elkészüléséig;
 • akik szeretnének sokkal agilisabban működni és megérteni a jelenlegi és jövőbeni működési trendeket;
 • akik már az Y generációval dolgoznak együtt és elő kívánják segíteni a sikerességüket, ezáltal a cégük kiemelkedő teljesítményét;
 • akik szeretnének egyaránt válaszokat találni a digitális transzformáció szervezeti és informatikai kérdéseire.

Informatikai igazgatók és vezetők részére...

 • akik szeretnének a tradicionális munkamódszerekről egy, a világ vezető cégei által sikeresen alkalmazott módszertan használatára áttérni;
 • akik megakadtak az ITIL bevezetéssel és szeretnének az agilis szolgáltatásmenedzsment irányába elindulni;
 • akik éppen a DevOps utazásuk előtt állnak és szeretnének áttekintést kapni a bevezetés nehézségeiről és sikertényezőiről.

Előnyök

 • felgyorsítja a DevOps gondolkodásmód bevezetésének és megértésének folyamatát,
 • elérhetőbbé teszi az üzleti oldal elköteleződését (buy-in),
 • elősegíti a szervezeten belül az üzleti és ügyféltudatosságot,
 • javítja a fejlesztési és az üzemeltetési csapatok kommunikációját és együttműködését,
 • összehasonlíthatóvá teszi a tradicionális és az agilis munkamódszereket,
 • olyan, a működést segítő eszközöket ismertet meg a résztvevőkel, amelyeket szinte azonnal és haszonnal alkalmazhat (Kanban tábla, Lean alapok, a kötöttségek elmélete),
 • azonosíthatóvá teszi a fejlesztendő területeket, amelyek a szervezet sikeréhez elengedhetetlenül szükségesek,
 • útmutatást ad a vállalat digitális transzformációjának eredményes megvalósításához.
 • Tematika

  AZ ALAPTÖRTÉNET

  A Parts Unlimited társaság bajba kerül, mert a megjelenő újságcikkek felfedik a cég gyenge üzleti teljesítményét. Egyetlen esélyük a The Phoenix Project megvalósítása, amellyel a társaság újra versenyképessé és nyereségessé tehető. A projekt az IT és az üzlet átformálását teszi lehetővé, amelynek sikeressége igen nagy haszonnal bír majd a kiskereskedelmi üzletág mindennapjaira. Hatalmasok a lemaradások a projektekben és a napi szintű üzemeltetésben, valamint a csúszások az üzlet számára elengedhetetlen funkciók fejlesztésében.

  A FELADAT

  Az Ön csapatának különböző szerepkörei lesznek a Parts Unlimited cégen belül az üzleti oldal, illetve az IT oldal részről is. Az üzleti szimuláció során javalatokat tehet a fejlesztésekre, a problémák kezelésére, alkalmazások készítésére, valamint irányíthatja kollégáit, annak érdekében, hogy az elvárt fejlesztések időben elkészüljenek és a hibák elháruljanak.

  A legnagyobb kihívás a DevOps alapelvek alkalmazása ebben a komoly üzleti szimulációban. A négy forduló során IT problémákkal és üzleti projektekkel kell megbirkóznia, valamint biztosítania kell, hogy a The Phoenix Project időben befejezésre kerüljön. Ám legyen óvatos, hiszen az üzleti oldal újabbnál újabb ötleteivel, igényeivel igyekszik befolyásolni a fejlesztők munkáját és eltéríteni a rendelkezésre álló erőforrásokat az eredetileg megtervezett feladatoktól.

  Szükséges előképzettség

  Nincs szükséges előképzettség. DevOps vagy agilis ismerete előnyt jelent.