PeopleCert DevOps Leadership

PCDEVOPSL

Vezetői szintű DevOps képzés

Részvételi forma

Képzés hossza

2 nap (2×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

249 000 Ft
+ ÁFA/fő
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

A DevOps az elmúlt évek technológiai fejlődéseként és váltásaként, elsősorban a gyakran és gyorsan változó, összetett rendszerek (így például a felhő rendszerek és szolgáltatások) hatékonyabb és átláthatóbb működtetéséhez és az ehhez szükséges IT üzemeltetői, fejlesztői és szolgáltatás menedzsment, projektmenedzsment csapatok összehangolásához biztosít módszertani megoldásokat. A DevOps nem szabvány, vagy keretrendszer, hanem inkább több, különböző építőelem egy egységgé történő, tudatos és megfelelő összeépítése.

Az elmúlt években világossá vált, hogy a DevOps alapú működés hatákonyabbá tudja tenni a szervezetet s egyben elégedettebbé az ügyfeleket. Ehhez azonban szakemberekre van szükség, akik értik, átlátják, elfogadják és alkalmazni is tudják a DevOps alapelveit.

A Training360 kétszintű DevOps tréningjei ehhez nyújtanak segítséget. Míg a Fundamentals tréning az alapvető ismeretekre, gyakorlatokra és készségekre koncentrál, addig az erre épülő Leadership viszont mindezek szervezeti hatásait, lehetséges átmeneteit, emberi/munkatársi kapcsolatait vizsgálja. Mindkét tréning egyben felkészít a tréninghez kapcsolódó nemzetközi PeopleCert DevOps tanúsítványok megszerzésére.

A két napos Leadership alatt a résztvevők a Fundamentals tréningen elhangzottak rövid ismétlése után, arra építve, a DevOps értékelési eszközeit felhasználva, az elméleti anyagban haladva fel tudják mérni szervezetük DevOps érettségét, jövőképeket határozhatnak meg melyhez már a későbbiekben ütemtervek készíthetők.

A vezetői szintű kurzuson szó esik a DevOps management által használt fogalmairól, kifejezéseiról, az alapelvekről és eszközökről a DevOps átalakulás tervezésére érvényesítésére és fenntartására, a DevOps szervezeten belüli adaptálásához használt gyakorlatokról, folyamatokról. Tisztázásra kerül hogy miért van szükség a DevOps vezetőségre a modern vállalkozásokban, és hogyan igazodik mindez az értékteremtéshez.

A tréningen az elméleti anyag megértését, alkalmazási lehetőségeit példák és közösen megoldandó gyakorlatok segítik elő.

A képzés elvégzése után lehetőség van hivatalos, nemzetközi PeopleCert DevOps Leadership vizsga letételére, melynek előfeltétele a DevOps Fundamentals tanúsítvány megléte.

A tanfolyamot több mint tízéves IT szolgáltatás menedzsment, projektmenedzsment, információ-védelem menedzsment és felhő és fejlesztői projektekben való tapasztalattal rendelkező szakértő tartja.

A képzés elvégzése után lehetőség van hivatalos, nemzetközi PeopleCert DevOps Fundamentals vizsga letételére, mely előfeltétele a DevOps Leadership tanúsítvány megszerzésének.

Tematika

  • Management és DevOps management
  • Szervezeti átalakítás DevOps irányába
  • Többfunkciós csoportok létrehozása, vezetése, támogatása
  • Hogyan lehet létrehozni az elkötelezettség és az együttműködés kultúráját?
  • Hogyan lehet az innovációra összpontosító csapatokat vezetni?
  • Üzleti célok tisztázása és összehangolása
  • DevOps transzformációs stratégiák
  • Érdekelt felek azonosítása és befolyásolása
  • Visszajelzések kezelése
  • Agilis csapatok működésének összehangolása a szervezet általános és stratégiai céljaival

Szükséges előképzettség

IT üzemeltetői, fejlesztői, szolgáltatásmenedzsment alapismeretek, a felhő alapú szolgáltatások működésének alapszintű ismerete, valamint a PeopleCert DevOps Fundamentals tanfolyam elvégzése.