PeopleCert DevOps Fundamentals

PCDEVOPSF

Az IT üzemeltetés, fejlesztés és szolgáltatás menedzsment összehangolása

Részvételi forma

Képzés hossza

2 nap (2×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

229 000 Ft
+ ÁFA/fő
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

A DevOps az elmúlt évek technológiai fejlődéseként és váltásaként, elsősorban a gyakran és gyorsan változó, összetett rendszerek (így például a felhő rendszerek és szolgáltatások) hatékonyabb és átláthatóbb működtetéséhez és az ehhez szükséges IT üzemeltetői, fejlesztői és szolgáltatás menedzsment, projektmenedzsment csapatok összehangolásához biztosít módszertani megoldásokat. A DevOps nem szabvány, vagy keretrendszer, hanem inkább több, különböző építőelem egy egységgé történő, tudatos és megfelelő összeépítése.

Az elmúlt években világossá vált, hogy a DevOps alapú működés hatákonyabbá tudja tenni a szervezetet s egyben elégedettebbé az ügyfeleket. Ehhez azonban szakemberekre van szükség, akik értik, átlátják, elfogadják és alkalmazni is tudják a DevOps alapelveit.

A Training360 kétszintű DevOps tréningjei ehhez nyújtanak segítséget. Míg a Fundamentals tréning az alapvető ismeretekre, gyakorlatokra és készségekre koncentrál, addig az erre épülő Leadership viszont mindezek szervezeti hatásait, lehetséges átmeneteit, emberi/munkatársi kapcsolatait vizsgálja. Mindkét tréning egyben felkészít a tréninghez kapcsolódó nemzetközi PeopleCert DevOps tanúsítványok megszerzésére.

A két napos Fundamentals tréning célja, hogy a résztvevők megismerjék és megértsék a DevOps fogalmi, működési háttérét és az általa nyújtotta lehetőségeket, hogy képesek legyenek hatékonyan beilleszkedni egy DevOps környezetbe, vagy előfutárai legyenek a környezet megteremtésének. A tréningen az elméleti anyag megértését, alkalmazási lehetőségeit példák és közösen megoldandó gyakorlatok segítik elő.

Bemutatásra kerülnek a DevOps-ban használt alapvető fogalmak, alapelvek és eszközök, a kapcsolódó módszertanok, a vállalati és hatékony működéshez szükséges kultúra, az alkalmazható gyakorlatok, folyamatok és technológiák.

A tanfolyamot több mint tízéves IT szolgáltatás menedzsment, projektmenedzsment, információ-védelem menedzsment és felhő és fejlesztői projektekben való tapasztalattal rendelkező szakértő tartja.

A képzés elvégzése után lehetőség van hivatalos, nemzetközi PeopleCert DevOps Fundamentals vizsga letételére, mely előfeltétele a DevOps Leadership tanúsítvány megszerzésének.

Tematika

  • A DevOps története és szükségessége, kulcsfogalmai
  • A DevOps áttekintése az üzlet és az IT oldaláról. Az üzemeltetés és fejlesztés sztereotípiái, feltételezések és a valóság
  • DevOps megközelítések, C.A.L.M.S., Three Way
  • A DevOps kultúra fogalma, jellemzői és kialakítása
  • A DevOps és az agilis módszertanok kapcsolata (Agile, Lean)
  • A DevOps és az IT szolgáltatás menedzsment kapcsolata (DevOps és ITIL4)
  • DevOps fejlesztési metódusok és fogalmak: a folyamatos fejlesztés kérdései (integráció, kivitelezés, tesztelés, telepítés/bevezetés)
  • A DevOps és az automatizáció lehetőségei
  • A DevOps bevezetéséhez javasolt továbbképzési lehetőségek áttekintése (ITIL, Agile/Scrum, felhő üzemeltetői és fejlesztői képzések)

Szükséges előképzettség

IT üzemeltetői, fejlesztői, vagy szolgáltatásmenedzsment alapismeretek, a felhő alapú szolgáltatások működésének alapszintű ismerete.