Oracle Oracle Training On Demand Skip Navigation LinksFőoldal IT tanfolyamok és IT vezetői tanfolyamok Oracle Training On Demand - Gyakran ismételt kérdések

Oracle Training On Demand - Gyakran ismételt kérdések

Minden, amit az Oracle TOD-ről tudni érdemes

Mi az Oracle Training On Demand (TOD)?

Az Oracle Training On Demand egy rendkívül rugalmas, az ügyfél időbeosztásához és igényéhez maximálisan optimalizálható, a klasszikus tantermi oktatással teljes mértékben egyenértékű online tanulási lehetőség.

Az Oracle Training On Demand segítségével bárhol és bármikor online hozzáférhet a teljes tantermi tananyaghoz. Kiváló minőségű videós tananyag segítségével tanulhat közvetlenül a saját internethez csatlakoztatott eszközén, legyen az akár PC vagy tablet. A képzés tartalmazza az Oracle University által biztosított teljes tanfolyami tananyagot, valamint a laborkörnyezethez való hozzáférést.

Milyen tanfolyamok érhetők el? Hol tudom megnézni a Training On Demand teljes tanfolyami kínálatát?

Az Oracle Training On Demand képzések listájában megtalálja a TOD anyagok teljes választékát.

Hogyan tudom megrendelni a Training On Demand tanfolyami szolgáltatást?

A Training360 értékesítői csapata segít Önnek a választásban és a megrendelésben.

Mi történik a Training On Demand tanfolyam megrendelése után?

A megrendelés után az Oracle University a fizetéstől számított 1 munkanapon belül „Megrendelés aktiválás” („Order Activation Email”) e-mail értesítést küld Önnek.

Esetenként előfordulhat, hogy frissítési/karbantartási munkák miatt az Oracle átmenetileg szünetelteti a megrendelések feldolgozását, ami késlekedést eredményezhet a „Megrendelés Aktiválás” e-mail kézhezvételében. Amennyiben 48 órán belül nem érkezik meg Önhöz ez az e-mail, akkor kérjen segítséget az Oracle technikai támogatói (Technical Support) csoporttól a support form kitöltésével.

Hogyan tudom rendelésemet aktiválni?

A megrendelés aktiválásához a kapott e-mailben („Order Activation Email”) kattintson a „Navigate” gombra! A sikeres bejelentkezés után megrendelése automatikusan aktiválódik, és a Training On Demand tanfolyam anyaga megjelenik az Ön eszközén.

Fontos: Hozzáférési jogosultságának kezdete a megrendeléssel kezdődik és nem az aktiválás időpontjától indul.

Az aktiválás megkezdése előtt jelentkezzen be accountjával az Oracle oldalán! Ha véletlenül még nem rendelkezik Oracle accounttal, akkor előzetesen készítse azt el a „Create your Oracle account now” linken a „Sign-In” oldalon.

Mennyi ideig férhetek hozzá a videókhoz a Training On Demand oldalon?

A megrendelés napjától számított 90 napig korlátlanul hozzáfér a megrendelt videós tanfolyamhoz. Kérjük, figyeljen arra, hogy a hozzáférési jogosultág kezdete a megrendelés napjától, és nem az aktiválás időpontjától indul!

Mi történik, ha megrendelésem lejár?

Ha megrendelése lejárt, akkor hozzáférését az Oracle automatikusan megszünteti, és a továbbiakban nem éri el a videót illetve a kapcsolódó tanfolyami dokumentációkat.

Kérjük, figyeljen arra, hogy a hozzáférési jogosultág kezdete a megrendelés napjától és nem az aktiválás időpontjától indul.

A lejárattól számított 30 napon belül kedvezményes áron, újrarendeléssel további 90 nappal meghosszabbíthatja hozzáférését a videós tananyaghoz és újabb 1 héttel a laborhoz.

Hogyan tudom letölteni a tanfolyami videókat a Training On Demand oldalról?

Erre nincs lehetőség, az Oracle Training On Demand egy „streaming only” megoldás. A videókat bármilyen internethez csatlakoztatott eszközről (PC, Mac vagy tablet) megtekintheti. A következő lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére:

 • bármely fejezet (lesson) korlátlan lejátszása bármikor, egy Önnek alkalmas időpontban;
 • megállítható, visszatekerhető, újraindítható;
 • teljes képernyő nézet;
 • élő feliratok;
 • transcript – az oktató narrációjának megjelenítése;
 • keresés funkció.

Be tudok jelentkezni bármely gépről a nevemmel és jelszavammal, vagy ez csak egy gépre korlátozott?

Igen, bármely internetre csatlakoztatott gépről be tud jelentkezni, azonban egyidejűleg maximum 3 eszközzel.

Megoszthatom-e hozzáférésemet / előfizetésemet a kollégámmal?

Nem. Az előfizetés kizárólag az Ön személyes használatára szól. Mindennemű nem engedélyezett használat (pl. megosztás, terjesztés) szigorú büntetést von maga után.

Honnan tudhatom meg, hogy melyik Oracle Training On Demand tanfolyam elfogadott egy adott Oracle minősítés megszerzéséhez?

A Training On Demand tanfolyamai ugyanazokat a krediteket biztosítják, mint a klasszikus, oktató által vezetett tantermi képzések. Amennyiben egy oktató által vezetett tantermi tanfolyam szerepel egy meghatározott minősítési útvonalban, akkor annak Training On Demand változata is egyenértékűen elfogadott a minősítés megszerzéséhez.

Az egyes minősítések megszerzéséhez szükséges tanfolyami követelményeket az Oracle Certification Website oldalon tekintheti meg.

Melyek az Oracle Training On Demand tanfolyamok technikai követelményei?


 • Minimum 1024×768 képernyőfelbontás
 • Internet Explorer 9+, Firefox 11+, vagy Google Chrome 19+
 • Flash Player 10+ (mobil eszközökhöz nem követelmény)
 • JavaScript és Cookie-k engedélyezése
 • Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7
 • 768 kbps vagy gyorsabb internetkapcsolat

iPad-en hozzéférhetek-e az Oracle Training On Demand-hoz?

Igen, a Training On Demand legkorszerűbb HTML5 videó playback technológiája iPad-en is használható. Az Oracle Training On Demand-hoz javasoljuk az Oracle iPad alkalmazás telepítését a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az iPad alkalmazás segítségével 2 videó letöltésére is lehetősége nyílik. A labor illetve a szöveges megjelenítést támogató jellemzők az iOS-ben nem támogatottak.

Mi az az eKit?

Az eKit egy elektronikus tankönyv, amely tartalmazza az összes tananyagot (Student Guide + Activity Guide).

Mit kell tudni az élő laborkörnyezetről a TOD-ban?

A laborkörnyezet teljes körű hozzáférést biztosít a hallgatók számára a tanfolyam témájához kötődő aktuális szoftverhez és technológiához, valamint a kapcsolódó gyakorlatokhoz („hands-on”).

Hogyan kapok hozzáférést a laborkörnyezethez?

Előfizetése 6 egymást követő napra biztosít hozzáférést a megrendelt tanfolyamhoz kapcsolódó laborhoz az előre lefoglalt időpontban, a szabad kapacitásokhoz igazodva. Kérjük, kövesse a megadott lépéseket: test, configure, reserve, and access your lab environment!

Erősen javasoljuk, hogy saját eszközét a labor foglalása előtt konfigurálja be a megadott követelményeknek megfelelően!

Hogyan tudom tesztelni és konfigurálni a laborkörnyezetet?

Látogasson el a http://ouconnect.oracle.com oldalra, és tesztelje rendszerét, hogy előzetesen mindent megfelelően konfigurált-e a labor eléréséhez.

Hogyan tudok labort foglalni?

A „Lab section” naptárában („calendar”) foglalhatja be a 6 egymást követő napra szóló laborkörnyezethez szükséges hozzáférést.

Hányszor tudok hozzáférést kérni a laborkörnyezethez?

Csak egyetlen alkalommal. A hozzáférés 6 egymást követő napig érvényes.

Hogyan tudok labor időpontot változtatni / módosítani?

Az adott tanfolyamhoz kapcsolódó labor időpontjának módosítását a „Labs” szekcióban végezheti. Első lépésként a jelenleg érvényes időpontot le kell mondania a „Cancel Your Reservation” gomb aktiválásával (ezt a gombot ugyanott találja, ahol korábban megigényelte a laborkörnyezetet). A lemondás után választhat új hetet. Módosításra legkésőbb 3 munkanappal a korábban lefoglalt labor indulását megelőzően van lehetőség.

Ha segítségre van szüksége a módosításhoz, kérjük, lépjen kapcsolatba az Oracle munkatársaival a todlab-request_ww@oracle.com e-mail címen.

Hogyan találok meg könnyen egy-egy engem érdeklő témát a tanfolyamon belül?

Kereshet az egyes napok tematikájához rendelt tartalomjegyzékben, vagy használja az „advanced search tool”-t. Ennek segítségével az egész tanfolyami tematikában kereshet, és az eszköz közvetlenül az Önt érdeklő témára irányít.

Tehetek-e fel kérdést az oktatónak?

Természetesen küldhet kérdést (angolul) az Oracle University oktatójának, ehhez használja a lejátszó tetején található „Ask your Instructor” linket. Az oktató válasza 3 munkanapon belül e-mailben fog megérkezni Önhöz.

Mi okozhatja a kép- és hangminőség változását (gyengülését) visszajátszáskor?

A csúcsminőségű streaming videó az Ön adott internet sebességéhez optimalizálja a lejátszásokat. A magas sávszélesség ezért kiváló videó minőséget eredményez. Alacsonyabb sávszélesség esetén a videó az adott sávszélességnek megfelelő - gyengébb - minőségben lesz látható.

Melyek azok a tényezők, amelyek negatívan befolyásolhatják a minőséget?


 • Magas forgalom az Ön lokális vagy vállalati hálózatán.
 • Sávszélességet lekötő aktivitások az Ön hálózatán (webkonferencia, FTP transzfer, VoIP stb.).
 • Változó sávszélességű wifi kapcsolódások.

Ha minőségromlást tapasztal, javasoljuk, hogy váltson hálózatot, vagy válasszon olyan időpont, amikor rendelkezésre áll magas sávszélesség a jelenlegi hálózatán.

Miért nem jelenik meg a videó lejátszó a tanfolyam weboldalán?

Néhány vállalati hálózat, tűzfal vagy popup blokkoló szoftver megakadályozhatja a lejátszó megjelenését. Kérjük, ellenőrizze rendszergazdájánál, hogy a Flash videó lejátszása engedélyezett-e az Ön hálózatában. A popup blokkoló szoftverek használata szintén okozhatja a problémát, fontolja meg annak kiiktatását.

A videó nem jól működik, vagy nem a megfelelő videó kerül lejátszásra. Mi a megoldás?

Elképzelhető, hogy böngészője beragadt („cached”). Az alábbi módon törölheti böngészőjét:

 • Windows: CTRL + F5
 • Mac OS: COMMAND + SHIFT + R
 • iPad: Beállítások > Safari > Előzm. és webhelyadatok törlése (Settings > Safari > Clear History)

Kihez fordulhatok technikai segítségért?

Ha bármi technikai problémát észlel, kérjük, nyújtson be egy support form-ot! Az Ön kérdését egy Oracle University technikai szakértő fogja megválaszolni.

Kihez fordulhatok laborral kapcsolatos technikai probléma esetén?

Kérjük, küldjön e-mailt a TOD-SUPPORT_WW@oracle.com címre.

Adatvédelmi szabályzat
Tanfolyami feltételek
Bankkártyás fizetés
Akciók
SA VOUCHER
Finanszírozás
Kapcsolat
Magunkról
E-learning
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információ...