Online
Online Online
Azonosító ON-AND
Ár (nettó/fő) Ingyenes!
Hossz 5 óra (2 nap)
Időpontok
  1. 2013. április 16. 17:00
  2. 2013. április 24. 17:00
Indulási időpontok
  • 2013. április 16. 

OktatóOktató

TudnivalókTudnivalók

Mi is ez?
Hogyan működik?
Kinek ajánljuk?

Skip Navigation LinksFőoldal Training360 online tanfolyamok Online tanfolyam Tanuljunk meg Android-ul - ingyenes képzés! (ON-AND)

Tanuljunk meg Android-ul - ingyenes képzés! (ON-AND)

Android programozás az alapoktól az első alkalmazásig

A tanfolyam célja

Az ingyenes tanfolyam célja, hogy kevés programozási ismerettel, tapasztalattal rendelkezők számára (is) sok-sok gyakorlattal mutassa be az alapot képező Java programozás alapjait és az Android alapú alkalmazásfejlesztés első lépéseit.

A tanfolyam elvégzését követően tisztában leszünk a Java fejlesztés alapjaival, képesek leszünk Androidos fejlesztőkörnyezetünket összerakni és egy egyszerű Android alkalmazást elkészíteni.

Nézd meg videós ajánlónkat! A videóban további információkat találsz a 25 órás részletesebb képzésünkről.

Az online tanfolyamok kényelmes, gyakorlatorientált és nagyon olcsó tanulási módot tesznek lehetővé, bárhol és bármikor. További részletek az online tanfolyamokról és ingyenes videókról itt.

Szükséges előképzettség

Valamilyen strukturált vagy OOP programozási nyelv alapszintű ismerete javasolt. Érdeklődés a mobil technológiák iránt. Mivel a nyilvánosan elérhető segédletek, források nagy része angol nyelvű, ezért alapfokú, dokumentumolvasás-szintű angol nyelvismeret hasznos, de nem feltétel.

Technikai információk

Az előadások elérhetőek iOS (iPhone, iPad), Android (3.0-tól) és Windows platformokon. Windows használata esetén a gépen Windows XP SP3 vagy magasabb (vagy emulált Windows) kell lennie, Internet Explorer 8+, vagy a legfrissebb Firefox, Opera vagy Chrome böngészővel és Silverlight 5.0 plug-innel. A gépen lokális rendszergazda jogosultság szükséges. Az előadások követéséhez szükséges fejhallgató (vagy hangszóró), szélessávú internetkapcsolat (javasoltan 1,5-2 MBit/s szabad sávszélességgel).

A gyakorlatok lebonyolításához egy Windows XP SP3 vagy Windows 7 operációs rendszer szükséges, javasoltan legalább 2-3 GB memóriával, 20 GB szabad tárkapacitással. A gyakorlatokhoz a kapcsolódó szoftverek, eszközök próbaverzióit fogjuk majd használni. Akinek van elég erős gépe és/vagy nincs Windows-os környezete, virtualizált környezetbe is majd telepítheti ezeket.

Előny, ha az előadás és a gyakorlatok kényelmes, párhuzamos követéséhez széles képernyős monitort vagy két monitort (kiterjesztett módban), használunk, de pl. egy erős laptop saját képernyője és egy plusz monitor is tökéletes. Ha van rá lehetőségünk, érdemes külön gépet használni a videós anyag követésére és külön gépet a gyakorlatok elvégzésére. A környezet előkészítéséről és használatáról külön is tájékoztatjuk a jelentkezőket, illetve az első modulok során be is mutatjuk lépzésről-lépésre ezek összeállítását, előkészítését.

Tanfolyami tematika

Ingyenes Android programozási nyílt napunk 2 darab 2,5 órás modulra, és otthon is elvégezhető gyakorlatokra épül. Minden héten egy-egy blokk kerül leadásra. Az élő előadások rögzítésre kerülnek és visszanézhetők, így lehetőséged van az ismétlésre, illetve a kiadott házifeladatok elvégzésére, gyakorlására. Kérdéseidet élőben a chat-en vagy később a fórumban teheted fel oktató szakemberünknek.

1. modul: Programozási alapok, avagy induljunk el a kályhától

2013. április 16. 17:00

Nem programoztál még Javá-ban? Nem gond! Ha bármilyen más strukturált nyelven van tapasztalatod, az is megfelel! Az első alkalommal át ismételjük az alapvető programozói alapokat. Fő az algoritmikus szemléletmód! A legegyszerűbb „hello world”-től egy komolyabb algoritmus megírásáig átnézzük az alapokat!

Programozási alapok: változók kezelése, képernyőre írás, stringek, tömbök, alapvető algoritmusok, objektum-orientált ismeretek, Java emlékek felfrissítése (akinek dereng valami)

2. modul: Mobil fejlesztőkörnyezet kialakítása

2013. április 24. 17:00

Természetesen, ahhoz, hogy elkezdjük a fejlesztést, egy külön erre a célra szánt mobil fejlesztői környezetre lesz szükség. Az Eclipse letöltésétől, az Android SDK bekonfigurálásán át, az első android programunk megírásáig mindent megnézünk a 2. alkalommal! Fontos, hogy ez a konfiguráció jól működjön, enélkül nem tudunk a további fejlesztésben tovább haladni.

Mobil fejlesztőkörnyezet kialakítása: Eclipse for Mobile developers, Verzióbeli eltérések, telepítés útmutatók; Android SDK; Konfiguráció; Mobil emulátorok, Csomag kezelés, Logcat használata

Magunkról
Akciók
Tanfolyami feltételek
E-learning
Finanszírozás
Bankkártyás fizetés
Felhasználási feltételek
SA VOUCHER
Állásajánlatok
Kapcsolat
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...