Nagyvállalati környezetek menedzselése System Center Configuration Manager segítségével

SCCM-20703-1

Részvételi forma

Képzés hossza

5 nap (5×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

499 000 Ft
+ ÁFA/fő
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Kinek ajánljuk?

A tanfolyamot korábbi, elsősorban nagyvállalati környezetben dolgozó, Windows 10 és Windows Server üzemeltetési ismerettel és gyakorlattal rendelkező IT szakembereknek (rendszergazdák, üzemeltetők, nagyvállalati desktop támogató mérnökök) ajánljuk, akik szeretnék megismerni a System Center Configuration Manager eszközeit, használatát különböző nagyvállalati hálózati erőforrás menedzsment és szoftvermenedzsment feladatok támogatására (szoftverek és alkalmazások telepítése és konfigurálása, szoftverleltárak kezelése, végpontok védelme, karbantartási/szoftverfrissítési feladatok támogatása).

Tematika

A tanfolyam a Microsoft 20703-1-es kódú Administering System Center Configuration Manager tematikáját fedi le.

 • Számítógépek és mobil eszközök menedzselése nagyvállalati környezetben: nagyvállalati rendszermenedzsment megoldások áttekintése, a Configuration Manager áttekintése, architektúra, funkciók, képességek; a System Center család további tagja és az SCCM-mel való együttműködés.
 • Adminisztratív eszközök áttekintése és alapvető használata; a Configuration Manager telephelyfigyelő és hibafelderítő eszközeinek bemutatása; Powershell használata; komponensek menedzselése Configuration Manager Service Manager segítségével.
 • Adatlekérdezések és jelentések áttekintése, készítése és használata. Alapvető SQL lekérdezések használata; az SQL Reporting Services és Report Builder áttekintése és használata riportolásra.
 • Infrastruktúra előkészítése: erőforrások felderítése és rendszerezése; a Resource Discovery áttekintése és konfigurálása, határvonalak és határvonal csoportok (boundaries) fogalma és konfigurálása, felhasználó és eszköz gyűjtemények kezelése, szerep alapú biztonság implementálása; Exchange Server konnektor implementálása.
 • Configuration Manager kliensek menedzselése: áttekintés, kliens telepítése Client Push és csoportházirend segítségével, kliens ügynökök beállítása, kliens állapotának figyelése és konfigurálása.
 • Hardver- és szoftverleltárak menedzselése: leltárak fogalma és felépítése; hardver és szoftver leltár konfigurálása és menedzselése; szoftverhasználat mérése és menedzselése; Asset Intelligence fogalma, konfigurálása és menedzselése, Asset Intelligence riportok.
 • Szoftvertelepítés menedzselése csomagok és programok segítségével: szoftverterítés előkészítése és menedzselése, elosztási pontok készítése, gyűjtemények készítése és konfigurálása, csomagok és programok készítése és konfigurálása, szoftverelosztás figyelése és hibafelderítése.
 • Alkalmazások készítése, telepítése és menedzsmentje: eszközök és alkalmazásmodell bemutatása, alkalmazás katalógus konfigurálása, alkalmazás készítése és publikálása (Software Center); telepítési követelmények és függőségek konfigurálása; alkalmazás telepítés, helyettesítés és eltávolítás beállítások konfigurálása; többtelepítős modell áttekintése és konfigurálása; alkalmazás virtualizáció (App-V) támogató infrastruktúrák áttekintése és előkészítése; virtualizáció csomagok telepítése és menedzselése.
 • Szoftverfrissítések bevezetése és menedzselése: áttekintés, telephelyek előkészítése (Software Update Point), kliensoldali szoftverfrissítések kezelése, automatikus telepítés konfigurálása, hibakezelés.
 • Végpontok védelme: a System Center Endpoint Protection bemutatása, EP telepítése és konfigurálása, kliens beállítások készítése és telepítése Endpoint Protection házirendekkel, végpont védelmek felügyelete.
 • Megfelelőség és adathozzáférés védelem menedzselése: megfelelőségi beállítások áttekintése; megfelelőségi beállítások konfigurálása; megfelelőségi eredmények vizsgálata; adathozzáférés és erőforrások kezelése.
 • Operációs rendszerek telepítésének támogatása: áttekintés, feladatok, OS telepítés lépései; referencia image-k készítése és menedzselése, felhasználói adatok mentése és kezelése, operációs rendszer telepítése; telepítést támogató csomagok kezelése; Windows szolgáltatásként történő kezelése (Windows as a Service).
 • Configuration Manager telephely menedzselése és karbantartása: szerepalapú adminisztráció konfigurálása; távoli elérésű menedzsment eszközök és megoldások konfigurálása és használata (Configuration Manager Wake On LAN, Out of Band Management, Power Management, Remote Control); telephely karbantartási feladatok és eszközök.

Szükséges előképzettség

Windows 10 és Windows Server 2016 (vagy Windows Server 2012) üzemeltetői ismeretek és gyakorlat. Mivel a tananyagok angol nyelvűek, ezért alapfokú, dokumentumolvasás szintű angol nyelvtudás szükséges. Az előadás magyar nyelven zajlik.