Markstrat360 szimuláció

MARKS

Üzleti szimuláció stratégiai döntéshozóknak

Részvételi forma

Képzés hossza

3 nap (3×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Nincsenek meghirdetett időpontok.

Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

A szimulációk általános elve a „cselekedve tanulni”. Egy komplex vállalati szimuláció során a résztvevők, mint a vállalat „vezető testülete” felvállalják egy virtuális vállalat feladatait, és saját maguk hozzák meg vállalati döntéseiket, közvetlenül megtapasztalva a következményeket. Ezért előzetes alapvető vezetői szakmai ismeretek (értékesítés, marketing, operáció / gyártás, pénzügy, számvitel) elengedhetetlenek, hogy a résztvevők megfelelő időben és megalapozottsággal döntéseket hozzanak. Ennek során válik (ismét) világossá, hogy az egyik területen meghozott (szakmai!) döntés közvetlen hatással van a vállalat összes többi részlegére, mint például a marketingre, a termelésre, a humánerőforrás-menedzsmentre, valamint a pénzügyekre és a kontrollingra. A szimuláció tehát résztvevőknek lett kialakítva, akik rendelkeznek alapvető vezetői és módszertani ismeretekkel, hogy megalapozott döntéseket tudjanak hozni. És pontosan ez az, ami az üzleti szimulációs módszert olyan hatékonnyá teszi: a résztvevők egy kontrollált környezetben tudják kielégíteni a szakmai és vezetői kíváncsiságukat azzal kapcsolatban, hogy mi történik a komfortzóna határán!

Tematika

-          A szimulált piac és a cégek megismerése egy komplex leírás alapján, amely biztosítja a játék során mind a piaci ismertek, mind a céges ismeretek elmélyítését (pl. piackutatások, a cég pénzügyi eredményeinek megismerése, a termeléssel, értékesítéssel, marketinggel kapcsolatos ismeretek, stb.)

-          A gyakorlat során a feladat a cég hosszú távú stratégiájának megfogalmazása és megvalósítása egy erős versenypiacon:

o   A kiválasztott fogyasztói szegmenseket célzása és a termék pozicionálása;

o   Egyeztetés a K+F részleggel új termékek tervezése és fejlesztése érdekében;

o   Új termékek bevezetésének előkészítése, a meglévők fejlesztése, karbantartása vagy visszavonása;

o   A gyártási tervek meghatározása a termelési részlegnek;

o   A marketing-mix döntések meghozatala (árazás, reklámozás, stb.) minden egyes márkára vonatkozóan;

o   A kereskedelmi csapat méretének és az értékesítési prioritások meghatározása

o   Piackutatási tanulmányok rendelése a döntéshozatalhoz szükséges (naprakész) információk megszerzése érdekében.

-          A fentiek alapján a cél, hogy a szimulált üzleti években a csapat maximalizálja a részvényárindexét (SPI – Share Price Index). Az SPI számos mutatót figyelembe vesz, beleértve a megtermelt nettó hozzájárulást, a termék piaci részesedését, a szervezet bevételeinek növelésének képességét és a sikeresen befejezett projektek minőségét.

MEGJ. A teljes szimuláció, beleértve a kézikönyvet, a kezelőfelületet, stb. angol nyelven zajlik.