Machine Learning for Business workshop

ML-WS Új

Machine Learning üzleti felhasználóknak

Képzési forma:
Képzés hossza:
1 nap (8 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol
2020.
november
26.
Normál
Képzési forma:
Normál
Képzés hossza:
1 nap (8 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol
2020.
november
26.

Ismertető

Nincs olyan nagyvállalat ma Magyarországon – működjön akár a gyártás, energetikai, szolgáltató vagy pénzügyi szektorban –, amit ne foglalkoztatna a mesterséges intelligencia adta lehetőségek kiaknázása a napi működésében és az ügyfélkezelési folyamataiban. A Machine Learning nem egy misztikum. A Training360 szakmai partnerével, a BCS Consultinggal indított egynapos tréningje olyan üzleti felhasználóknak szól, akik megismernék az ML nyújtotta lehetőségeket, módszertanokat, eszközöket, és szeretnének gyakorlati példákon keresztül közelebb kerülni ehhez a területhez.

A tréning házigazdája Dóczi Barnabás, aki a téma szakértőjeként több magyar és nemzetközi projektben dolgozott-dolgozik tanácsadóként, coach-ként, és naprakész, gyakorlatias példákon keresztül adja át az ML szemléletet. Barnabás több mint 20 éves gyakorlattal és iparági referenciákkal rendelkező BI/AI architekt, elemző, oktató. Fő területe az üzleti intelligencia és Big Data megoldások, a Microsoft Power BI, SQL és az Azure Machine Learning mellett az IBM Cognos, SPSS rendszerekben is járatos. Folyamatosan dolgozik BI projektekben, ezeken felül számos szakmai, IT és üzleti fókuszú konferencián, rendezvényen vesz részt előadóként.

A Machine Learninggel minden nagyvállalat foglalkozik, de kevesen nyúlnak hozzá jól. Nagyon sok a sikertelen projekt, az innovációs szakaszban ragadt kezdeményezés. Ebben segíthet a Training360 és BCS üzleti felhasználókat célzó tréningsorozata, hiszen nemcsak a napi üzleti elemzési munkát segítő eszközöket és módszertanokat sajátítják el a résztvevők, hanem próbálunk abban segíteni, hogy racionális helyre kerüljön a Machine Learning adott szervezetben, legyen az a folyamatok robotikája, kritikus készletek előrejelzése, alkalmazotti megtartás segítsége, ügyféltoborzás előrejelzője, egy hosszadalmas pénzügyi tervezés digitalizálása vagy az informatikai szolgáltatási színvonal növelése.

A tanfolyam nem data scientisteknek szól, hanem azoknak az üzleti felhasználóknak, akik szeretnének betekintést nyerni a Machine Learning világába, és olyan gyorsan alkalmazható megoldásokkkal kívánnak megismerkedni, melyek könnyebbé tehetik a napi munkájukat. Ugyanakkor a workshop keretén belül bemutatásra kerül az a módszertan, mely a legtöbb mesterséges intelligencia alapú projekt főbb iránymutatója. A résztvevők betekintést nyernek a klasszikus Machine Learning projektekbe is, és kifejtésre kerülnek azok a megkülönböztető szempontok, melyek például egy data scientist versenyt és egy gyors, célzott üzleti alkalmazást leírnak.

A workshop azoknak a szervezeteknek is segítséget nyújt, amelyek egyre több adat alapú projektet indítanak, hiszen a tanfolyamon a Machine Learning megközelítés mellett a klasszikus jelentéskészítés is előkerül, és ennek szerepe a mesterséges intelligencia alapú projektekben. A tanfolyamon áttekintésre kerülnek a módszertanon keresztül azok a szerepek is, melyek elengedhetetlenek egy szervezeti működésben a hatékony projektkezeléshez kapcsolódóan.

A Microsoft népszerű alkalmazása az Office 365 kiegészítésre kerül az Azure Machine Learning Studio-val, így a felhasználók olyan eszközcsaládon ültethetik át gyakorlatba az elméletben elhangzottakat, melyek többsége nem ismeretlen előttük. Ezeken az eszközökön keresztül megismerkednek a riportkészítés alapjaival, az adattisztítás, és automatizálás tekintetében rendelkezésükre álló lehetőségekkel, és azokkal a megoldásokkal, ahol egyszerűen, gyorsan tudnak olyan mesterséges intelligencia alapú projekteket építeni, melyeket pár kattintás után üzembe is helyezhetnek.

A workshop alapozó céllal került kialakításra, így különösen nagyobb előképzettség – mint ami a hagyományos irodai Excel használathoz kellene – nem szükséges. Amennyiben valaki viszont tréning után tovább szeretne menni és mélyebb ismereteket szerezni, akkor a tanfolyamon arra vonatkozóan is kaphat útmutatást, hogy merre induljon el.

A tanfolyam nem igényel előképzettséget.