Programming in C Sharp

20483

C# programozás, .NET 4.7 Framework és Visual Studio 2017 fejlesztői környezet használata

Részvételi forma

Képzési forma

Mentorált

Képzés hossza

5 nap (5×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

458 000 Ft
+ ÁFA/fő
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

A tanfolyam a .NET programozási képzések első állomása. A megszerzett ismeretek a további haladó ASP.NET MVC fejlesztői tanfolyam elvégzéséhez hasznosak.

Kinek ajánljuk?

A tanfolyamot korábbi objektumorientált programozási ismeretekkel és gyakorlattal már rendelkező kezdő programozók, fejlesztők vagy más, nem .NET programnyelvben már járatos szakemberek (pl. Java, C++, VB fejlesztők) számára ajánlott, akik szeretnék elsajátítani a C# programnyelvet, a .NET Framework és Visual Studio fejlesztői környezet általános használatát.

Tematika

  • A Visual Studio 2017 fejlesztői környezet áttekintése: felépítés, menük, eszközök, lényeges különbségek a korábbi verziókhoz képest, a fejlesztendő mintaalkalmazás áttekintése A C# nyelv áttekintése: a .NET keretrendszer áttekintése; a C# nyelv szintaxis; főbb nyelvi építőelemek; adattípusok, operátorok, és kifejezések alapszintű használata, a Visual Studio debugger használata.
  • Metódusok készítése, kivételkezelés: metódusok készítése és alkalmazása; overloaded metódusok használata paraméterekkel; kivételek kezelése; kódrefaktorálás; alkalmazások figyelése; naplózása és profilozása.
  • Kódolás grafikus alkalmazásokhoz: struktúrák és enumerátorok alapvető használata, adatok rendezése gyűjteményekbe, eseménykezelés.
  • Osztályok készítése és típus-védett gyűjtemények implementálása: osztályok létrehozása és kezelése, interfészek definiálása és implementálása, generikus gyűjtemények fogalma és készítése, típusok és referenciatípusok közötti különbség.
  • Osztályhierarchia kialakítása: alapfogalmak, osztályhierarchia készítése, absztrakt osztályok fogalma, öröklés működése és implementálása, a .NET keretrendszer osztályok funkcionalitásának kibővítése, generikus osztályok és metódusok készítése.
  • Lokális adatok kezelése: állományok olvasása és írása, I/O kezelés stream-ek segítségével, XML áttekintés, adatok szérializációja és deszérializációja.
  • Kapcsolódás adatbázisokhoz: Entity adatmodell áttekintése és működése, kulcsosztályok, Entity adatmodell készítése és használata, adatok lekérdezése és frissítése LINQ segítségével.
  • Távoli adatok kezelése: a System.NET névtér és a WCF Data Service áttekintése, adatok fogadása és küldése weben keresztül, adatelérés a felhőben.
  • Felhasználó felület tervezése és fejlesztése: az XAML áttekintése és működése, XAML nézetek és vezérlők használata, adatkötés megvalósítása, felhasználó felület stílusozása és megjelenítése.
  • Alkalmazásteljesítmény és válaszadás kezelése: alkalmazás sebességének és válaszadásának gyorsítása, a multitasking fogalma és támogatása Tasks és Lambda kifejezések használatával, aszinkron metódusok fogalma és alkalmazása, konkurens adathozzáférések kezelése szinkron primitívek és konkurens gyűjtemények segítségével, visszajelzés a felhasználónak a hosszabb műveletek állapotáról.
  • Nem-menedzselt kódok integrálása: alapfogalmak, nem-menedzselt könyvtárak és dinamikus objektumok készítése és használata, objektumok élettartamának menedzselése, nem-menedzselt erőforrások vezérlése.
  • Újrahasználható típusok és assembly-k készítése: alapfogalmak, objektum metaadatok áttekintése, reflection használata, egyedi attribútumok készítése és használata, menedzselt kódok generálása a CodeDOM segítségével, assembly-k menedzselése és telepítése, a Global Assembly Cache használata.
  • Adatok titkosítása és visszafejtése: alapfogalmak, a szimmetrikus és aszimmetrikus titkosítás működése és implementálása, a System.Security névtér használata.

Szükséges előképzettség

Windows 10 vagy magasabb felhasználói ismeretek, objektumorientált programozási ismeretek és gyakorlat valamilyen programnyelvben (pl. C, C++, Java, Visual Basic). Adatbáziskezelési alapismeretek. Mivel a tananyagok egy része angol nyelvű, ezért alapfokú, dokumentumolvasás-szintű angol nyelvtudás szükséges. Az előadás magyar nyelven zajlik.