ITIL® 4 Specialist: Drive Stakeholder Value tanfolyam + vizsga

ITIL4-DSV Új

Az értékteremtés folyamata ITIL4 alapokon - akkreditált hivatalos tanfolyam vizsgával együtt

Részvételi forma

Képzés hossza

3 nap (3×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

499 000 Ft
+ ÁFA/fő -től
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

Az ITIL®4 Specialist: Drive Stakeholder Value (DSV) középhaladó modul - az ITIL4 Managing Professional szakirányhoz kapcsolódóan -, a szolgáltató és ügyfelek, valamint a közös értékteremtésben résztvevő egyéb szereplők (felhasználók, beszállítók és partnerek) között fennálló vagy kialakítandó elkötelezettségre és együttműködésre helyezi a hangsúlyt. Célja, hogy rávilágítson az ügyfeligények informatikai szolgáltatások által nyújtható értékteremtésének fontosságára és megoldásokat adjon azok kialakítására, fejlesztésére.

A hivatalos, akkreditált ITIL4-DSV tanfolyam olyan kulcsfontosságú témákat ölel fel, mint az SLA-tervezés; a szállítómenedzsment; a hatékony, az érdekelt felekkel történő kommunikáció és kapcsolat-kezelés; a vásárlói és felhasználói élmény (CX/UX) tervezés, illetve a vásárlói élmény feltérképezés.

A képzés további középhaladó tanfolyamok (ITIL4-CDS, ITIL4-HVIT, ITIL4-DPI) elvégzésével együtt ad teljes képet, és a kapcsolódó sikeres vizsgákkal együtt teszi lehetővé a ITIL4 Managing Professional szakirányú minősítés megszerzését.

A tanfolyamon megszerzett ismeretek az alábbiakban nyújtanak segítséget a szervezeteknek: elégedettebb ügyfelek, ügyfelek megtartásának növelés, javuló működési hatékonyság, képzettebb és felkészültebb munkatársak, dolgozók lojalitásának növelése.

A képzés díja tartalmazza a témához kapcsolódó hivatalos ITIL4 DSV vizsgát is, mely online formában a PeopleCert rendszerén keresztül tehető le. A vizsgával kapcsolatosan további részletes információk az AXELOS® cég weboldalán találhatók.

Kinek ajánljuk?

 • Olyan szakértők részére, akik meg szeretnék ismerni, hogyan térképezhető fel és tervezhető meg az "vásárlói élmény útja" (customer journey).
 • Olyan szakértők részére, akiknek feladata a kereslet kialakítása és a szolgáltatási kínálat meghatározása, valamint az elvárások és szolgáltatási megállapodások összehangolása.
 • Olyan ITSM vezetők részére, akik felelősek az érdekelt felek, a partnerek és beszállító kapcsolatok irányításáért és integrálásáért, valamint a megfelelő ügyfélélmény elősegítéséért vagy kialakításáért.
 • Olyan cégvezetők részére, akik érteni szeretnék a szolgáltatások által történő értékteremtés realizálásának és kiértékelésének működését.
 • Olyan cégvezetők részére, akik tudni szeretnék, hogyan célozzák meg a szervezetük számára fontos piacokat és ügyfeleket.
 • Azok részére, akik hivatalos vizsgát is szeretnének a képzést követően letenni és a későbbiekben szeretnék megszerezni az ITIL4 Managing Professional minősítést.

Tematika

A képzés 8 nagy témakört fed le és részletez:

 • Ügyfélutak (customer journeys) tervezési szempontjai és tervezése
 • Piaci szereplők és érdekeltek megcélzása és módszerei
 • Érdekeltekkel való kapcsolatok erősítése és módszerei
 • .
 • Igények megfogalmazása, a szolgáltatás kínálat kialakítása és módszerei
 • Szolgáltatási együttműködési feltételek (SLA) kialakítása és módszerei
 • Ügyfelek/vásárlók és felhasználók bevezetése a szolgáltatások használatába, illetve kivezetése a szolgáltatások használatából
 • Folyamatos és együttes értékteremtés kialakítása (szolgáltatás igénybevétel / szolgáltatás nyújtás)
 • Szolgáltatás értékének mérése és módszerei, eredmények visszacsatolása a fejlesztésbe

A képzés anyagával kapcsolatosan további részletes információk az AXELOS® cég weboldalán találhatók.

Szükséges előképzettség

A képzés elvégzéséhez előzetes ITIL4 Foundation minősítéssel szükséges rendelkezni. Mivel a képzés tananyagai, forrásanyagai és a vizsga is angol nyelvűek, ezért legalább alapfokú, olvasás-szintű szakmai angol nyelv tudás javasolt. Az előadás magyar nyelven zajlik. Más előképzettség a tanfolyamhoz nem szükséges. Korábbi agile, lean illetve agilis IT megoldások fogalmainak alapvető ismerete előnyt jelent, de nem feltétel.