ITIL® Continual Service Improvement (rendszeres szolgáltatás fejlesztés) - gyorsított tanfolyam vizsgával

ITIL-CSI-FT Új

ITIL® állandó szolgáltatásfejlesztés (Continual Service Improvement) - gyorsított tanfolyam vizsgával

Képzési forma:
Normál
Képzés hossza:
2 nap (16 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol

Ismertető

A tanfolyam az ITIL® középhaladó szintű tanfolyamok életciklus szakirányához kapcsolódik. A tanfolyam részletesen mutatja be a rendszeres szolgáltatás fejlesztés (CSI) fázisait a teljes szolgáltatás életcikluson keresztül, a tevékenységek menedzsmentjének és felügyeletének szemszögéből. Megismerhetjük a rendszeres szolgáltatás fejlesztéssel kapcsolatos alapfogalmakat, irányelveket, folyamatokat, eljárásokat, tevékenységeket, támogató technológiákat és implementálási megfontolásokat. Megjegyzés: az alacsonyabb szinten történő bevezetési, támogatási, implementálási témák a képesség szakirány ITIL® tervezés, védelem és optimalizálás (Planning, Protection, Optimiziation) című képzésén ismerhetők meg részletesen.

A tanfolyam segítséget nyújt a Continual Service Improvement vizsgához és 3 kreditpontot jelent az ITIL® Expert minősítés megszerzéséhez.

Kinek ajánljuk?

 • IT felsővezetők, középvezetők, csoportvezetők, ügyfélszolgálati vezetők
 • IT és üzleti folyamatokban és azok menedzselésében részt vevő személyek, akik szeretnék megismerni a szolgáltatás üzemeltetési folyamatokat és Foundation ismereteiket bővíteni
 • IT architektek, konzulensek, üzleti elemzők, IT projektvezetők, minőségirányítási szakemberek

Hogyan működik a gyorsított tanfolyam?

Új, gyorsított, önálló tanulásra és tantermi képzésre épülő ITIL középhaladó képzésünk segítségével a legrövidebb idő alatt, ugyanakkor mégis hatékonyan szerezheted meg az ITIL tudást és készülhetsz fel a kapcsolódó ITILv3-as vizsgára. Elkezdted az ITIL v3 Lifecycle esetleg Capability irányát? Tudtad, hogy 17 kreditponttal lehetőséged van frissíteni és megszerezni az új ITIL4 Managing Professional címet? Új, intenzív, időtakarékos és vizsgafelkészülés-centrikus képzésünkkel segítünk neked, hogy a hiányzó képzéseket és vizsgákat behúzd és egyszerűen tudj majd az ITIL4-es felé váltani.

 • Önálló tanulás prémium minőségű e-learning és elektronikus tananyagokból. Fontos, hogy a képzésekre úgy jelentkezz, hogy ezt a tantermi képzés előtt át tudd nézni (2-3 hét).
 • 2 napos intenzív, vizsgafelkészülés-centrikus tantermi képzés, profi oktatóink vezetésében. Csak a lényeg, de a teljes hivatalos tananyagot is megkapod témánként.
 • Kapcsolódó ITIL v3 vizsga a képzés díjában benne van!
 • 20% kedvezmény a ITIL4 Managing Professional Transition vizsgafelkészítő képzésünkből vagy a vizsgadíjból, megjelenést követően.
 • A rendszeres szolgáltatás fejlesztés (CSI) áttekintése: célok és célkitűzések, hatókör, üzleti érték, CSI alapú megközelítés; CSI összefüggések a szolgáltatás életciklusban, bemenetek és kimenetek
 • CSI alapelvek: a CSI sikeressége a szervezeten belüli változások megértésétől függ; a CSI sikeressége a világos tulajdonosi és felelősség szabályozottságától függ; hogyan támogatja a CSI nyilvántartás a CSI-t?; a CSI és a szolgáltatásszint-menedzsment kapcsolata; az ismeretmenedzsment és a Deming ciklus fontossága a CSI-hez; a CSI és a számonkérhető irányítás kapcsolata; keretrendszerek, modellek, szabványok, minőségirányítási rendszerek támogatása
 • A hétlépcsős fejlesztési folyamat: célok és célkitűzések, hatókör; üzleti érték; irányelvek, alapelvek; alapfogalmak; folyamat tevékenységek, eljárások, technikák; triggerek, bemenetek, kimenetek, folyamat interfészek; egyéb támogató folyamatok
 • CSI eljárások és technikák: felmérések; eltéréselemzés; összemérés; szolgáltatás és folyamat menedzsment; metrikák és mérési keretrendszerek; megtérülési / ROI számítások; szolgáltatás jelentési irányelvek és alapelvek; CSI támogató menedzsment folyamatok (rendelkezésre állás menedzsment, kapacitás menedzsment, üzletfolytonosság menedzsment, probléma menedzsment, ismeret menedzsment)
 • CSI támogató szervezet: szolgáltatásgazdák; folyamatgazda és folyamat menedzserek; folyamat végrehajtók; CSI menedzser; a hétlépcsős fejlesztési folyamathoz kapcsolódó szerepkörök és képességek; CSI menedzser kontra más támogató szerepek; CSI szerepek és felelősségek meghatározását segítő tényezők (felelősség és felelősségre vonhatóság; konzultáció, információs modellek/RACI)
 • CSI támogató technológiák és megfontolások: IT szolgáltatás menedzsment csomag; rendszer- és hálózatmenedzsment eszközök; esemény menedzsment; automatizált incidens- és problémakezelés; teljesítmény menedzsment; statisztikai elemző eszközök; projekt és portfolió menedzsment eszközök; pénzügyi menedzsment eszközök; üzleti intelligencia és jelentéskészítő eszközök
 • CSI implementálása: kritikus szempontok és megfontolások, honnan induljunk?; a számonkérhető irányítás szerepe a CSI kialakításánál; a szervezeti változások hatása a CSI-re; kommunikációs stratágiák és tervek
 • CSI implementálási kihívások, kockázatok, kritikus sikerességi tényezők
 • Kapcsolódó gyakorlatok, kérdések és válaszok, vizsgafelkészítő konzultáció, próbavizsga

Kapcsolódó vizsga:

A vizsga árát a tanfolyam díja tartalmazza. A vizsga webcam proctored online formában érhető el. A vizsgázó a számára biztosított voucher segítségével önmaga foglalhat időpontot. A vizsga webkamerával rendelkező eszköz segítségével tehető le, a vizsgázó által választott, nyugodt környezetben. A vizsga tisztaságát a webkamerán keresztül, távolról ellenőrzik.

ITIL® Foundation minősítés és javasoltan legalább egy év releváns munkatapasztalat. Javasolt az ITIL® szolgáltatás stratégia (Service Strategy) és tervezés (Service Design) tanfolyam elvégzése vagy annak ismeretanyaga és hasznos a további ITIL életciklus képzések anyaga. Mivel egyes forrásanyagok és a vizsga angol nyelvűek, ezért dokumentumolvasás-szintű szakmai angol nyelvtudás szükséges. Az előadás magyar nyelven zajlik.