ITIL® 4 Strategist: Direct Plan & Improve tanfolyam + vizsga

ITIL4-DPI Új

ITIL4 stratégiai irányítás, tervezés, fejlesztés - akkreditált hivatalos tanfolyam vizsgával együtt

Részvételi forma

Képzés hossza

3 nap (3×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

499 000 Ft
+ ÁFA/fő -től
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

Az ITIL®4 Strategist: Direct Plan & Improve (DPI) középhaladó modul keretein belül olyan elengedhetetlenül szükséges gyakorlati ismereteket, készségeket szerezhetnek meg a résztvevők, amelyek támogathatják, hogy a szervezet tanuló- és fejlődőképessé válhasson, ugyanakkor erős és hatékony stratégiai irányítással is rendelkezzen. A képzés ismeretanyaga és a kapcsolódó vizsga egyaránt felhasználható az ITIL4 Managing Professional vagy az ITIL4 Strategic Leader szakirány teljesítéséhez.

A hivatalos, akkreditált ITIL®4 DPI tanfolyam részletsen ismerteti az Agilis és Lean munkamódszerek szervezetekre gyakorolt befolyását és hatását, amelyeket a vállalatok megfelelően felhasználva a saját előnyükre fordíthatnak. A résztvevők továbbá olyan stratégiai és gyakorlatban alkalmazható módszereket is megismerhetnek, melyek elősegítik a szükséges agilitással kivitelezhető, folyamatos fejlesztés, tervezés, valamint megvalósítási folyamatait.

A képzés további középhaladó tanfolyamok (ITIL4-CDS, ITIL4-DSV, ITIL4-HVIT) elvégzésével együtt ad teljes képet, és a kapcsolódó sikeres vizsgákkal együtt teszi lehetővé a ITIL4 Managing Professional szakirányú minősítés megszerzését, vagy az ITIL4-DITS képzéssel és vizsgával együtt a ITIL4 Strategic Leader szakirány teljesítését.

A tanfolyamon megszerzett ismeretek az alábbiakban nyújtanak segítséget a szervezeteknek: javuló teljesítmény és működési hatékonyság, munkavállalói kompetencia fejlődése a digitális szolgáltatásmenedzsment területén.

A képzés díja tartalmazza a témához kapcsolódó hivatalos ITIL4 DPI vizsgát is, mely online formában a PeopleCert rendszerén keresztül tehető le. A vizsgával kapcsolatosan további részletes információk az AXELOS® cég weboldalán találhatók.

Kinek ajánljuk?

 • Olyan szakértők részére, akik meg kívánják érteni az irányítás, kockázatkezelés és megfelelőség szervezeti szintű jelentőségét, szerepét, alapelveit és módszereit.
 • Olyan szakértők részére, akik meg szeretnék ismerni a folyamatos fejlesztés általános irányelveit és módszereit.
 • Olyan szakértők részére, akik alkalmazni szeretnék a kommunikáció és a szervezeti változásmenedzsment legfontosabb elveit és módszereit a szervezet irányítási, tervezési, valamint fejlesztési céljaihoz.
 • Olyan (a szervezet bármely szintjén álló) vezetők részére, akik érdemben vesznek részt a vállalat irányításának és stratégiájának a kialakításában.
 • Olyan cégvezetők részére, akik érteni szeretnék a tervezés és irányítás kulcsfontosságú alapelveit és módszereit.
 • Azok részére, akik hivatalos vizsgát is szeretnének a képzést követően letenni és a későbbiekben szeretnék megszerezni az ITIL4 Managing Professional vagy ITIL4 Strategic Leader minősítést.

Tematika

A képzés 7 nagy témakört fed le és részletez:

 • Az irányítás, tervezés és fejlesztés alapfogalmai
 • Az irányítás és tervezés célja és hatóköre, a legfontosabb kapcsolódó irányítási és tervezés alapelvek és eljárások
 • Az igazgatás, a kockázatkezelés és megfelelőség (Governance, Risk and Compliance, GRC) szerepének megértése, és ezen alapelvek és eljárások integrálása a szolgáltatás értékteremtésébe
 • A rendszeres szolgáltatásfejlesztés (CSI) legfontosabb alapelveinek és eljárásainak alkalmazása a különböző típusú fejlesztések esetén.
 • A szervezeti változáskezelési és kommunikációs alapelvek és eljárások alkalmazása az irányításhoz, tervezéshez és fejlesztéshez.
 • A mérési és jelentéskészítési alapelvek és eljárások alkalmazása az irányításhoz, tervezéshez és fejlesztéshez.
 • Hogyan irányíthatjuk, tervezhetjük és fejleszthetjük az érték folyamot és képességet?

A képzés anyagával kapcsolatosan további részletes információk az AXELOS® cég weboldalán találhatók.

Szükséges előképzettség

A képzés elvégzéséhez előzetes ITIL4 Foundation minősítéssel szükséges rendelkezni. Mivel a képzés tananyagai, forrásanyagai és a vizsga is angol nyelvűek, ezért legalább alapfokú, olvasás-szintű szakmai angol nyelv tudás javasolt. Az előadás magyar nyelven zajlik. Más előképzettség a tanfolyamhoz nem szükséges. Korábbi agile, lean illetve agilis IT megoldások fogalmainak alapvető ismerete előnyt jelent, de nem feltétel.