ITIL® 4 Leader: Digital & IT Strategy tanfolyam + vizsga

ITIL4-DITS Új

Digitális és IT stratégia kialakítása és menedzselése ITIL4 alapokon - akkreditált hivatalos tanfolyam vizsgával együtt

Részvételi forma

Képzés hossza

3 nap (3×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

499 000 Ft
+ ÁFA/fő -től
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

Az ITIL®4 Leader: Digital & IT Strategy (ITIL4-DITS) középhaladó modul - az ITIL4 Strategic Leader szakirányhoz kapcsolódóan - a digitális üzleti stratégia és az IT-stratégia összehangolására összpontosít az ITIL® 4 fogalmainak és terminológiájának részletes ismertetésével, valamint a tanfolyamon bemutatott, valós életből hozott példák (real-world scenarios) segítségével. A mai világunk láthatóan felgyorsult és a fogyasztói igények és az elvárt értékek is jelentősen megváltoztak, így a mai formában ismert „digitális világunkban” - az értékteremtés és versenyképesség érdekében - a szolgáltatói szervezeteknek folyamatosan alkalmazkodniuk kell a változó környezethez. A modul kitér arra, hogy az új technológiák okozta digitális zavarok hogyan hatnak a szervezetekre az iparágakban, és hogyan reagál(hat)nak ezekre az üzleti vezetők.

A DITS középhaladó modul új perspektívából szemléli az eddig megismert ITIL keretrendszer koncepcióit, ezáltal stratégiai szintre emeli az ezzel kapcsolatos kérdések megválaszolását. Elősegíti az üzleti és informatikai vezetők, vezető jelöltek azon törekvéseit, amellyel egy hatékonyabb és eredményesebb informatikai és digitális stratégia valósítható meg.

A képzés további középhaladó tanfolyamok (ITIL4-DPI) elvégzésével együtt ad teljes képet, és a kapcsolódó sikeres vizsgákkal együtt teszi lehetővé a ITIL4 Strategic Leader szakirányú minősítés megszerzését. A képzés anyagának hasznosításához a korábbi ITIL4 Foundation ismeret mellett korábbi IT vezetői tapasztalat is erősen javasolt.

A képzés díja tartalmazza a témához kapcsolódó hivatalos ITIL4 DITS vizsgát is, mely online formában a PeopleCert rendszerén keresztül tehető le. A vizsgával kapcsolatosan további részletes információk az AXELOS® cég weboldalán találhatók.

Kinek ajánljuk?

 • Olyan ITSM szakértők részére, akik érteni szeretnék az ITIL útmutató alapelveinek alkalmazását a digitális és informatikai stratégiai döntésekre és tevékenységekre vonatkozóan.
 • Olyan ITSM vezetők részére, akik felelősek egy adott szervezet teljeskörű digitális stratégia kidolgozásáért, kezelve az ezzel járó kockázatokat, szervezeti változásokat, valamint az életben maradást a VUCA-környezetben.
 • Olyan cégvezetők részére, akik meg kívánják érteni a digitális és az informatikai stratégiák fontosságát, kockázatait és lehetőségeit, ezáltal biztosíthatják életben maradásukat a digitális technológia által befolyásolt piaci környezetben.
 • Olyan cégvezetők részére, akik érteni szeretnék a digitális és feltörekvő informatikai technológiák által elősegített stratégiai megközelítéseket az ügyfelek/piacok relevanciájának és a „működési kiválóság” elérésének érdekében.
 • Azok részére, akik hivatalos vizsgát is szeretnének a képzést követően letenni és a későbbiekben szeretnék megszerezni az ITIL4 Strategic Leader minősítést.

Tematika

A képzés 8 nagy témakört fed le és részletez:

 • Az ITIL4 alapelveinek és alkalmazhatóságának bemutatása a digitális és IT stratégiai döntések és tevékenységek területén.
 • Hogyan alakítsuk ki a digitális stratégiát, hogy reagálni tudjon a digitális "zavarok" kezelésére?
 • A digitális és IT stratégia, a szolgáltatási érték rendszer és a szolgáltatási értéklánc fogalmak közötti kapcsolatok megértése, és ezek felhasználása az értékteremtéshez.
 • Hogyan használjuk a digitális és IT stratégiát, hogy a szervezet életképes maradjon a digitális technológiák által befolyásolt környezetben?
 • Hogyan segítik a digitális és információs technológia által lehetővé tett stratégiai megközelítések az ügyfél/piaci relevancia és a működési kiválóság elérését?
 • A digitális és IT stratégia kínálta lehetőségek és kockázatok megértése.
 • A digitális és IT stratégia meghatározásához és támogatásához szükséges lépések és technikák megértése.
 • A digitális és IT stratégia megvalósítása.

A képzés anyagával kapcsolatosan további részletes információk az AXELOS® cég weboldalán találhatók.

Szükséges előképzettség

A képzés elvégzéséhez legalább előzetes ITIL4 Foundation minősítéssel szükséges rendelkezni. A képzés anyagának hasznosításához a korábbi ITIL4 Foundation ismeret mellett korábbi többéves IT vezetői tapasztalat is erősen javasolt. Mivel a képzés tananyagai, forrásanyagai és a vizsga is angol nyelvűek, ezért legalább alapfokú, olvasás-szintű szakmai angol nyelv tudás javasolt. Az előadás magyar nyelven zajlik.