ITIL® 4 Foundation tanfolyam + vizsga

ITIL4-F-S

ITIL® 4 Foundation tanfolyam interaktív gyakorlatokkal + vizsga

Részvételi forma

Képzés hossza

2 nap (2×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

395 000 Ft
+ ÁFA/fő
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

Az ITIL 3-as verziója közel egy évtizeden keresztül támogatta az IT szolgáltatás menedzsment folyamatok kialakítását, menedzselését és fejlesztését. Az üzleti és az informatikai világ folyamatos és gyors változását lekövetendő jelent meg 2019 februárjában az ITIL új 4-es kiadása, mely kiterjeszti a korábbi verziók képességeit, praktikus és rugalmas alapot biztosítva a szervezeteknek a digitális átalakulás támogatásához. A más területeken már ismerős és sikeres agilis szemléletmód, az üzemeltetés-fejlesztés-üzlet összekapcsolását támogató DevOps elvek az új ITIL 4 keretrendszerbe is szerves integrálásra kerültek.

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék az IT szolgáltatásmenedzsment fogalmát, építőelemeit, működését, az ITIL® 4 nyújtotta ajánlásokat és megoldásokat, és hogy ezek alapján képesek legyenek alapszinten IT szolgáltatás menedzsment megoldásokat értelmezni és támogatni és egy nyelvet beszélni a szervezeten belül és a beszállítókkal egyaránt.

A tanfolyam biztosítja a magasabb szintű szakirányú képzésekhez (Managing Professional vagy Strategic Leader) az előképzettséget, és egyben segít felkészülni az ITIL® 4 Foundation vizsgára is.

Kinek ajánljuk?

A tanfolyamot elsősorban vezetők, IT vezetők, IT csapattagok, projektvezetők, ügyfélszolgáltatosok, üzleti elemzők részére ajánljuk, akik előzetes IT szolgáltatás menedzsment (ITIL) ismerettel még nem rendelkeznek és szeretnék megismerni az alapokat, és felkészülni a hivatalos vizsgára. Az ismeretek hasznosak lehetnek a minőségirányítás, pénzügy és HR területen dolgozók részére is, hogy képet kapjanak arról, hogyan működik együtt az IT és az üzlet.

Tematika

 • Az ITIL®4 újdonságai, főbb változási területek, új funkciók (mi változott az ITILv3-hoz képest).
 • Az Agile, DevOps és Lean integrálódása az ITIL®4 keretrendszerébe.
 • A 4. ipari forradalom az ITIL®4 a teljes szolgáltatásra vonatkoztatva.
 • A szolgáltatásmenedzsment definíciók bemutatása: a szolgáltatásmenedzsment, az érték, emberek és a szervezet, szolgáltatások és termékek, szolgáltatási kínálat, szolgáltatási kapcsolatmenedzsment, eredmények, költségek, kockázatok, hasznosság és garancia.
 • A szolgáltatásmenedzsment 4 dimenziója: szervezetek és emberek, információ és technológia, partnerek és szállítók, értékfolyamok és folyamatok), a PESTLE elemzés, a 4 dimenzió alkalmazása. A szolgáltatási értékrendszer (SVS – service value system): a szolgáltatási értékrendszer, lehetőség, igény és érték, számonkérhető irányítás).
 • A 7 ITIL® alapelv sajátossága, használata és együttműködése: fókuszálás az értékre; indulj el onnan, ahol vagy; iteratív haladás visszajelzésekkel; együttműködés és láthatóság elősegítése; gondolkodj és dolgozz holisztikusan; törekedj az egyszerűségre és légy gyakorlatias; optimalizálás és automatizálás.
 • A szolgáltatási értéklánc: bemenetek, kimenetek és szerepük az értékfolyam támogatásában, a szolgáltatás értéklánc elemei: Tervezés, Fejlesztés, Elköteleződés, Tervezés és bevezetés, Megszerzés / Építés, Teljesítés és Támogatás, értékfolyamok.
 • Rendszeres fejlesztés és annak modellje: mi a víziónk?, Hol vagyunk most? Hová akarunk eljutni? Mit kell tennünk hogy eljussunk oda? Cselekedj! Elértük amit szerettünk volna? Hogyan tartsuk meg a lendületünket?
 • Általános (üzleti) menedzsment gyakorlatok bemutatása: az általános menedzsment 14 gyakorlata az értékláncolatok átfogó képességeire összpontosítva.
 • Szolgáltatásmenedzsment gyakorlatok bemutatása: a szolgáltatásmenedzsment menedzsment 17 gyakorlata – közös célok, értékláncolatok más megközelítésekben.
 • Technikai menedzsment gyakorlatok bemutatása: a technikai menedzsment 3 gyakorlata – a technológia használata és a technológia, mint szolgáltatáskomponens.
 • Az ITIL®4 implementálási lehetőségei a gyakorlatban (hol, hogyan és mikor érdemes használni).
 • Az ITIL®4 minősítési rendszer felépítése, vizsgainformációk és vizsgafelkészítő.

Szükséges előképzettség

Nincs. Korábbi IT vezetési, projektvezetési, üzemeltetési tapasztalat javasolt. A tanfolyam magyar nyelven zajlik. A tanfolyamhoz résztvevőinknek magyar nyelvű tananyagot és magyar-angol fogalomtárat biztosítunk. Mivel a vizsga egyelőre angol nyelven érhető el, alapfokú, dokumentumolvasás szintű angol nyelvtudás javasolt.