Office és Windows verzióváltást támogató megoldásaink

A leggyakrabban használt irodai szoftver, az Office legújabb verziója a 2019-es, mely szolgáltatásainak minőségében, hatékonyságában megelőzi elődeit, de még a napjainkban leggyakrabban használt 2016-os verziót sem vezette be minden vállalat.

A Windows 7 és Windows 8 teljes körű támogatása már megszűnt, ezért jelenleg vállalati körben a Windows 10-re történő átállás a leggyakrabb.

Egy szervezetben általában a Windows és az Office azok a szoftverek, amivel a legtöbb (és legkülönbözőbb felhasználói szintű) felhasználó dolgozik, ezért egy verzióváltás nehézségeire érdemes alaposan felkészülni.

Különösen igaz ez a 2010-es verzióról a 2016-os vagy Office 365-re történő átállásra, vagy Windows 7-ről történő verzióváltás esetén, hiszen ezekben az esetekben a szoftver felülete olyan jelentős változásokon esett át, hogy a felhasználók mindennapi munkájában jelentős fennakadásokat okozhat, az évek során berögzült rutinok nem működnek, más logika alapján épül fel a kezelőfelület.

A Windows verzióváltás oktatási támogatása egy szükséges, de szűkebb tudásterület, a legtöbb ügyfelünknél ezt egy speciálisan erre kifejlesztett e-learning tananyag felhasználásával javasoljuk megoldani. A Windows átállás szinte mindig Office verzióváltással is jár, ezért az új Windows használatáról szóló tudásanyag könnyedén integrálható az ennél szélesebb körű támogatást kívánó Office átállás oktatásokba.

Az Office verzióváltás folyamatának lehetséges fázisai az elérendő célok mentén így foglalhatók össze:

Nincs két egyforma szervezet, ezért nincs két egyforma Office verzióváltás program sem, a szervezet mérete, a verzióváltás ütemezése, a felhasználói körök azonosítása és az e szerinti szegmentálás után, a speciális igények figyelembevételével minden esetben egyedi megoldáscsomag-javaslatot állítunk össze online és offline eszközeinkből.

Az Office verzióváltást segítő eszközeink

Office 2010, 2013, 2016 és Office 365 átállás e-learning tananyag

Az új verzió felépítésének logikáját bemutató rövid képernyővideókból áll az Office 2010, 2013 és 2016 átállás e-learning tananyag modul, mely azokat az alapvető fontosságú információkat tartalmazza, melyet az összes Office felhasználónak feltétlenül tudnia érdemes. A videókon az új verzió vonzó, új szolgáltatásai is érintőleges bemutatásra kerülnek, mellyel felkelthető a felhasználók érdeklődése, motiváltak lesznek az új verzió minél mélyebb megismerésében. Nagy felhasználószámmal (100+) rendelkező szervezetek számára kiemelten ajánljuk!

Office átállás tantermi tréning felhasználóknak

Az egyedi igények szerint testreszabott 1-3 napos tréning, melyben a leggyakrabban használt szoftverek (Excel, Word, PowerPoint, Outlook) mindennapi használata során tapasztalható változások bemutatásával készítjük fel a felhasználókat új verzióval történő munkára.

Office átállás tantermi tréning kulcsfelhasználóknak (IT, helpdesk, kiemelt felhasználók)

A 2-4 napos oktatás nem csak az új verzió újdonságait mutatja be a felhasználói szintnél alaposabban, hanem legtapasztaltabb oktatóinktól arról is hallhatnak, melyek a legkritikusabb pontok az átállás folyamatában, melyek a leggyakrabban problémát okozó változások és hogyan a leghatékonyabb ezt a felhasználók felé kommunikálni, ezeket kezelni.

Office átállás konzultáció, coaching vezetőknek

A legelfoglaltabb vezetőknek is szükségük van az új verzió használatával kapcsolatos alapszintű ismeretekre, a legmunkaidőbarátabb, leghatékonyabb megoldás számukra az egyéni konzultációs formájú képzés, itt egy az egyben csak az ő mindennapi munkájukra hatással lévő változásokról van szó, sőt kiemelt konzulenseink a gyakran használt munkaanyagok kezelésében is segítséget nyújtanak.

Élő helpdesk, telefonos vagy e-mail alapú helpdesk szolgáltatás

A verzióváltást követő napok feszültségét jelentősen oldhatja, az IT csapat túlterheltségét jelentősen csökkentheti helpdesk szolgáltatásunk, mely személyes, telefonos vagy e-mailen keresztüli segítségnyújtással reagál a felhasználók azon problémáira, mellyel az új verzió használata során az első napokban találkoznak.

Office 2010, 2013, 2016 és Office 365 e-learning tananyag

Mind önálló, mind vegyes formában (blended learning) használható feladatközpontú e-learning tananyagunk, mely az Office legnépszerűbb (Excel, Word, PowerPoint, Outlook, Access) szoftvereinek hatékony használatához nyújt támogatást. Kiválóan alkalmas az új belépők oktatására, a szervezet általános tudásszint növelésére.

Tematikus, tudásnövelő tréningek

Az Office átállást követően érdemes az új verzió hatékonyabb használatában már motivált felhasználók részére tematikus követőtréningek szervezése, kiemelten azoknak a felhasználóknak, akik szinte kizárólag az Office egy szoftverét (pl. Excel) használják.

Az Excel, a Word, a PowerPoint és az Outlook szoftverek tudásnövelő oktatásai vegyes, blended learning formában, munkaidőbarát, gazdaságos formában is elérhetőek!