Introduction to Storage

SS01G

Bevezetés a tárolókba és tároló technológiákba

Képzési forma:
Képzés hossza:
3 nap (24 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol
2023.
február
13.
Normál
2023.
szeptember
25.
Normál
Képzési forma:
Normál
Képzés hossza:
3 nap (24 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol
2023.
február
13.
2023.
szeptember
25.

Ismertető

Az adatok növekedésének ütemében a különböző méretű vállalkozásoknak olyan kihívásokkal kell szembenézniük, mint a kapacitásnövekedés, a teljesítményre gyakorolt hatás és a napi szintű menedzsment, hogy az adatok pontosságát akár az adatközpontokban, akár a felhőben fenntartsák és megőrizzék. Ezen kíhívásokra a storage-ok (tárolók) és a storage technológiák adnak megoldást.

Ez az alapszintű tanfolyam a tárolási koncepciók és tárolási megoldások alapelemeit, a RAID-technológiákat és a csatlakozási lehetőségeket tárgyalja. A tanfolyam kitér a magas rendelkezésre állás fogalmára és a katasztrófa utáni helyreállítást szolgáló üzletmenet-folytonossági tervezésre, valamint tárgyalja a tároló virtualizáció fogalmát és annak számos előnyét. A tanfolyam kiemeli továbbá az IBM Storage rendszermegoldásait, amelyek közé tartoznak a lemezek, flash rendszerek, szalagos rendszerek, SAN-kapcsolók és az IBM Spectrum Storage szoftver az adattárolás helybeni és helyiségen kívüli felhőtárolók eléréséhez és kezeléséhez.

A tanfolyamot azok részére ajánljuk, akiknek feladatuk lesz a későbbiekben IBM storage rendszer bevezetése, menedzselése, támogatása, és ehhez szeretnék megszerezni az alapszintű, elméleti ismereteket. A képzés minden kezdő üzemeltető, IT szakember számára hasznos és nélkülözhetetlen a modern helyszíni (on-premise) vagy felhős IT infrastruktúrák kialakításához és üzemeltetéséhez. A képzés azok számára is hasznos, akik nem IBM tárolókat fognak használni. Megjegyzés: a képzés csak elméleti anyagot tartalmaz.

  • A tárolók alapjai, fogalmak, összetevők, működés
  • Adatvédelem és magas rendelkezésre állás fogalma, működése
  • Storage virtualizáció fogalma, működése
  • Az IBM Spectrum Storage szoftver bemutatása (működés, funkciók, SDS, menedzsment és védelem)
  • Az IBM Storage diszk és flash diszk alapú rendszerek bemutatása, működése
  • Az IBM Storage szalagos egységek bemutatása, működése
  • Az IBM Storage SAN család áttekintése
  • Az IBM Storage és a felhő kapcsolata

Windows vagy Linux felhasználói ismeretek, alapszintű hálózati ismeretek. Mivel a képzési anyagok angol nyelvűek, ezért alapfokú, dokumentumolvasás szintű angol nyelv tudás javasolt a kézpési anyag hatékony feldolgozásához. A képzés magyar nyelven zajlik.