Tudnivalók az SA utalványokról (SA voucher)

Az alábbi összeállításunkban szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Microsoft nyújtotta partneri lehetőségek közül az ingyenes vagy kedvezményes oktatás, vagyis az SA oktatási utalvány (SA voucher) beváltásának és felhasználásának lépéseit!

Ne szalassza el a lehetőséget! Olvassa végig útmutatónkat, hogy ingyen vagy kedvezményesen tudjon részt venni hivatalos Microsoft tanfolyamainkon! Több százezer forintot takaríthat meg!

Mi is az az SA Voucher?

Az SA voucher egy tanfolyami utalvány (illetve utalvány-kód), melynek segítségével ingyenesen vagy kedvezményesen vehet igénybe hivatalos Microsoft rendszergazdai, fejlesztői tanfolyamokat a Training360-nál. Az utalványok a Microsoft Frissítési Garancia (Microsoft Software Assurance, röviden SA) program keretében kerülnek szétosztásra a vállalatok, önkormányzatok és egyéb szervezetek között.

Ha cége vásárolt vagy frissített Microsoft szoftvereket, és OSL vagy Enterprise szerződéssel rendelkezik, akkor a program keretén belül jogosult lehet adott számú, oktatási napra beváltható SA utalványra. A bónuszokat a Microsoft a Mennyiségi Licencelési Program (MVLS), valamint a Frissítési Garancia karbantartási program (SA) részeként biztosítja. A programról további információk a Microsoft oldalán olvashatók.

Az SA utalvány mennyisége napokban van megadva, tehát felhasználáskor napszámban történik a beváltás. A kuponokat hivatalos Microsoft oktatóközpontokban, így a Training360-nál is be tudja váltani hivatalos Microsoft tanfolyamainkra. A beváltott napok számától függően a képzés kedvezményes vagy teljesen ingyenes lehet!

Nem tudom, jár-e cégünknek ilyen és ha igen, hány nap? Honnan tudhatom ezt meg?

Az utalványok kezelése az adott cég IT vezetőjének, szoftver licenszelésekért felelős vezetőjének, tréning adminisztrátorának hatáskörébe tartozhat. A program részleteiről az érintett cégeket, szervezeteket a Microsoft levélben értesítette egy azonosító kódról, melynek segítségével a megadott mennyiségi licensz weboldalon (MVLS webhely) regisztrálhat, és máris be tud lépni a Microsoft Mennyiségi Licencelési Szolgáltatásközpontba, ahol az SA utalvány napszáma, lejárati ideje megtekinthető, és a voucher le is hívható.

Amennyiben nincs információja a fent említett kódról, a Microsoft Mennyiségi licencszolgáltatási központjának a magyarországi régióért felelős részlegénél tájékozódhat az ingyenesen hívható +36 80 015 829 számon, vagy írásban ezen a fórumon. A tájékoztatáshoz szüksége van a cége licencszerződésének számára, illetve a szerződések kezeléséért felelős személy belépési (Windows Live ID) azonosítójára (e-mail cím).

A Microsoft termék- és szolgáltatásszerződéssel (MPSA) rendelkező ügyfeleknek a Business Centert kell használniuk.

Hogyan hívhatom le az SA utalványokat?

A tanfolyamot igénybevevő cég IT vezetője, szoftver licenszelésekért felelős vezetője, tréning adminisztrátora felelős az SA voucherek menedzseléséért. Az utalványszámok a Microsoft Mennyiségi Licencelési Szolgáltatásközponton keresztül hívhatók le a cég által a kívánt napszámban.

 1. A weboldalon való bejelentkezés után válassza ki a Frissítési Garancia fület a felső menüsorban.
 2. Ezután megjelenik egy lista arról, hogy a Frissítési Garancia keretében milyen előnyöket élvez a cég. Itt válasszuk ki a „Training Vouchers” (Oktatási utalványok) sort.
 3. A megjelenő oldalon a céghez tartozó licencszám tűnik fel, erre kattintva láthatjuk, hogy milyen előnyöket aktiválhatunk. Válasszuk ki az „oktatási utalványok”-at. Itt tudjuk aktiválni az előnyöket, melyeket a Microsoft Frissítési Garancia nyújt, vagyis az SA vouchert!
 4. Az SA voucher létrehozásához és lehívásához rá kell kattintania a szoftverfrissítési garancia előnyeire. Ezután az igénybe vehető előnyöknél ki kell választania a „Training Voucher” lehetőséget. Görgessen le az „aktivált előnyökhöz”, és kattintson a „Training Voucher” gombra.
 5. A részleteknél meg fog jelenni a beváltható tréning napok száma. Amennyiben le szeretné hívni a vouchereket, kattintson a „Training Voucherek lehívására”.
 6. Ahhoz, hogy létrehozzuk a vouchereket, az alábbi adatokat szükséges megadnunk:
  • a munkavállaló neve, aki a tréningen részt fog venni
  • a munkavállaló céges e-mail címe
  • a voucher hossza (1-5 nap)
 7. Ezután hozzá tudjuk adni a vouchert a voucher listához, és létre tudjuk hozni a vouchert a munkavállaló részére, akit erről a rendszer e-mailben fog értesíteni.

Ezt követően van lehetőség a voucherek beváltására a tréning partnereknél.

Hogyan váltsam be az utalványokat a tanfolyamokra?

A tanfolyami jelentkezés során a céges tanfolyami megrendelőn vagy Training360 tanfolyami jelentkezési lap nyomtatványán kell jelezni, hogy a képzést részben vagy teljes egészében SA utalványból szeretné finanszírozni. A jelentkezési lapon fel kell tüntetni az adott utalványok azonosítószámát (2*4 karakter), az igénybe vevő (lehívó) e-mail címét és az utalvány lejárati idejét. Ezen adatokat előzetesen már megkapta e-mailben is az SA voucherek aktiválásakor.

A képzés indulása esetén a megadott adatok alapján a vouchert a Training360 oktatásszervezői beváltják, és a tanfolyam után érvényesítik azt. Az egyes folyamatokról és a beváltásról a jelentkező (megrendelő) visszaigazolást kap. Az utalvány csak a képzés indulása esetén kerül beváltásra és érvényesítésre.

Mennyit ér az SA utalványom? Meddig használhatom fel?

Az SA utalványokat hivatalos Microsoft oktatásokra mint fizetőeszközt lehet felhasználni a lehívástól számított 180 napig tekintet nélkül az ügyfél Mennyiségi Licenszszerződésének a lejárati idejére. Ezt az időtartamot követően az utalványok elvesznek. Kérjük, mindig ellenőrizzék a lejárati időket a weboldalon vagy a lehívást követő megerősítő e-mailekben. A tanfolyamaink esetében egy napnyi voucher egy tanfolyami napnak felel meg. Ettől eltérő esetben a részletekről tájékoztatást küldünk.

Az SA vouchereket csak hivatalos Microsoft tanfolyamok keretében áll módunkban beváltani. (Az akció saját fejlesztésű tanfolyamainkra, egyes összevont tanfolyamokra, csomagokra nem vonatkozik. A részletekről kérjük, érdeklődjön munkatársainknál.

Az utalványok segítségével (azok típusától és a tanfolyamtól függően) a tanfolyam teljesen vagy részben finanszírozható. A részbeni finanszírozás esetén a maradék napok költségét a tanfolyam eredeti ára alapján a napra leosztott árral kell még kiegészíteni (erről számlát küldünk, és előzetesen értesítjük a hallgatót).

Az utalványok segítségével több százezer forint értékű képzéseken vehet részt kedvezményesen vagy ingyen! Használja ki a lehetőséget a bónuszok érvényességi idejéig!

Reméljük felkeltettük érdeklődését! Böngésszen Microsoft üzemeltetői vagy Microsoft fejlesztői tanfolyami kínálatunkban, és jelentkezzen!