Tudnivalók a biztonságos programozás tanfolyamokról

A biztonságos programozás képzések célja, hogy megismertesse a résztvevőket (programozókat, tesztelőket, biztonsági szakértőket, szoftvertervezőket) a biztonsági fenyegetettségek típusaival, működésükkel, a különböző biztonsági rések felderítésével, elemzésével és a támadások elleni preventív és proaktív védekezéssel, megfelelő programozási technikák alkalmazásán keresztül.

A biztonságos programozás tanfolyamok C, C++, Java, .NET és PHP környezetben érhetők el, de a későbbiekben a népszerű mobil technológiákhoz (Android, iOS) is kínálunk majd tanfolyamokat.

A tanfolyamokhoz számos könnyen érthető gyakorlat tartozik, amelyek során a részvevők valós példákon tapasztalhatják meg a hackelés élményét. Az oktató útmutatását követve a részvevők sérülékeny kódokat elemezhetnek, és ezek ellen támadást intézhetnek annak érdekében, hogy teljes mélységében megértsék az egyes hibák következményeit.

Ütemezés, időbeosztás, kihelyezett megoldások

A biztonságos programozás tanfolyamok egész naposak, 9.00-17.00 óráig tartanak (szünetekkel). A képzések a meghirdetett időpontokban érhetők el, melyeket időrendi táblázatunk tartalmaz. A csomagok esetében a kezdési időpontok az első, alaptanfolyam időpontját jelölik; a haladó képzés időpontja pedig az azt követő első meghirdetett dátum.

Igény esetén, testreszabott (pl. több fejlesztői környezetre, programnyelvre optimalizált), a Training360-nál történő vagy kihelyezett tanfolyamok lebonyolítása is megoldható, akár a teljes infrastruktúra biztosításával is, További információkért kérjük, keresse munkatársainkat, kérje ajánlatunkat!

Tananyagok, szolgáltatások, infrastruktúra

A tanfolyamokhoz az oktatók által összeállított angol nyelvű segédletet (PowerPoint segédlet és gyakorlati útmutató) biztosítunk. Mivel a környezet és egyes forrásanyagok nagy része angol nyelvű lehet, ezért alapfokú, dokumentumolvasás-szintű angol nyelvtudás szükséges. Az előadások magyar nyelven zajlanak.

A tanfolyamokat a Training360 légkondicionált, projektorral felszerelt tantermeiben tartjuk, ahol a korszerű számítógépparkkal és kiegészítő eszközökkel várjuk az érdeklődőket.

A gyakorlatok előre kialakított virtuális gépben találhatóak, amely mindenki számára egységes fejlesztői és futtató környezetet biztosít, és egyben lehetővé teszi a támadások kockázat nélküli végrehajtását.

Tanfolyami adminisztráció, vizsgák

A biztonságos programozás tanfolyamokat minimálisan 6 főtől indítjuk. A tanfolyamokra továbbiakban a Training360 általános tanfolyami és garanciális feltételei érvényesek. A tanfolyami résztvevőkkel a képzés megkezdését megelőzően képzési szerződést kötünk. Mivel a tanfolyamokon hackelési célokra is alkalmas megoldásokat is ismertetünk, ezért a résztvevőknek nyilatkozniuk kell, hogy az ismertetett megoldásokat, eszközöket kizárólag etikusan és elsősorban tesztelési célokra használják.

A tanfolyamok nem vizsgakötelesek, látogatási bizonyítvánnyal zárulnak, melyek a megszerzett ismeretek mérésére nem szolgálnak.

További információ

Amennyiben további kérdései, kérései lennének a témával, képzéseinkkel kapcsolatosan, kérjük, olvassa el általános tanfolyami feltételeinket is, vagy keresse az adott témával foglalkozó szervezőinket.