Viszlát Skype, helló Teams!

Viszlát Skype, helló Teams!

A Microsoft 2021. július 31-ével megszünteti a Skype for Business online alkalmazást, így a szolgáltatás ezt követően nem lesz elérhető.1 Az Office 365 előfizetéssel rendelkező ügyfelek a megszűnés napjáig nem érzékelnek majd változást, de az új előfizetők már csak a Teams alkalmazást tudják használni.

Teams, a csapatban rejlő erő

A megszokott Skype funkciók szerencsére nem vesznek el, hanem beépülnek a 2017 óta növekvő Microsoft Teams-be. Az új alkalmazás többéves – ügyfél-visszajelzéseken alapuló – fejlesztési folyamat eredményeként jött létre, és készen áll a magas szintű üzleti igények kiszolgálására.

A Teams nem csak a Skype for Business kiváltására képes, hanem a „csapatmunka központja”2 lesz: chat, értekezlet-szervezés, hang- és videóhívás, valós idejű együttműködés közös dokumentumokon, integrált alkalmazások és fájlmegosztás, mind egy egységes platformon. Mivel minden és mindenki egy helyen található, a Teams tovább csökkenti az információáramlás idejét, és lerövidíti a döntéshez szükséges időt. Az egyre szorosabb Outlook integrációnak köszönhetően pedig egyszerűbbé válik az értekezletek szervezése és lebonyolítása is. A Teams segítségével nemcsak megújul és hatékonyabbá válik a munkavégzés, de a kollaboráció infrastrukturális költségei is csökkennek.3

Az átállás előnyei nemcsak szervezeten belül érzékelhetők: vendégfelhasználók hozzáadásával egyszerűbbé válik a külső partnerekkel történő együttműködés is, mivel a kommunikációs eszközön felül egy közös munkafelületet is kapunk.

Az elérhető szolgáltatások köre pedig folyamatosan bővül: a Microsoft Teams fejlesztési ütemterve4 számos új, izgalmas funkciót vetít előre, melyek fokozatosan épülnek majd be az alkalmazásba.

Mikor érdemes váltani?

Erre a kérdésre egyszerű a válasz: minél hamarabb! Ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a váltás, érdemes már ma megkezdeni a tervezést. Vegyük figyelembe, hogy az átállás folyamata minden szervezetnél jelentős időt vehet igénybe. A színfalak mögött zajló informatikai felkészülésen túl a munkavállalóknak megfelelő időt és lehetőséget kell biztosítani a Teams funkcióinak elsajátítására, és a munkafolyamataik megújítására.

Segítünk!

Célzott képzéseinken megismerheti a Teamsben rejlő lehetőségeket, és elsajátíthatja legfontosabb funkcióit.

  1. Az Office 365 legnépszerűbb alkalmazásai
  2. Komplex Office 365 tanfolyam

1A változás a Skype (otthoni), Skype for Business Server, és Skype on-premises szolgáltatásokat nem érinti.
2“the hub for teamwork”, Skype for Business Online to Be Retired in 2021
3The Forrester Total Economic Impact of Microsoft Teams
4A Microsoft 365 fejlesztési ütemterve

Vissza a hírekhez