Minden, amit a megújult CCNP Enterprise (Professional szint) képzésekről tudni érdemes 2.

2. rész - ENARSI

Minden, amit a megújult CCNP Enterprise (Professional szint) képzésekről tudni érdemes 2.

Korábbi cikkünkben az ENCOR képzéssel kapcsolatban összefoglaltuk, amit a CCNP bizonyítványhoz kötelezően teljesítendő vizsgáról tudni érdemes, folytassuk most a sort a routing/switching útvonal következő anyagával.

A CCNP Enterprise minősítés megszerzéséhez a kötelező ENCOR vizsgán túl egy úgynevezett „concentration” vizsgát is le kell tenni. Itt hat lehetséges témakörből lehet választani, az eddigi tapasztalatok alapján concentration vizsgák közül a legnépszerűbb az ENARSI (Implementing Cisco Enterprise Advanced Routing and Services), ezért pár mondatban tekintsük át ennek az érdekességeit!

Az ENARSI képzés fejezetei egyrészt a korábbi ROUTE anyag jelentős hányadát ölelik fel, többek között mélyebben tárgyalják az EIGRP és az OSPF irányító protokollokat IPv4 és IPv6 környezetben. Ezek mellett megtaláljuk a Redistribution, Path Control, Policy Routing és iBGP témaköröket, kiegészítve izgalmas hibaelhárítási és biztonsági modulokkal. Ennek a tanfolyamnak a keretében ismerkedhetünk meg a korábbi portfólióban inkább a Service Provider trackben feldolgozott érdekességekkel is, mint az MPLS, a VRF vagy a MP-BGP.

A tananyag – ahogy már megszokhattuk – kifejezetten izgalmas és tartalmas, egész embert kíván. A gyártó megújult képzési elgondolását követve 5 napnyi instruktor (oktató) által támogatott, „hagyományos” tantermi vagy LVC (Live Virtual Classroom) formában feldolgozandó modullal, plusz időben egyéni lehetőség szerint beosztható, további self-study fejezetek formájában valósul meg, virtualizált, felhőben futó, így bárhonnan elérhető gyakorlati környezettel támogatva, amely természetesen az 5 napos szakasz után is 90 napig hozzáférhető marad a résztvevők számára.

A Training360 számára fontos küldetés, hogy hallgatóinkat segítsük a legnépszerűbb Cisco tanfolyamokon megszerzett tudás elmélyítésében, ezért - hasonlóan a CCNA és az ENCOR tanfolyamokhoz - az ENARSI tanfolyamok hallgatónak is biztosítjuk a 3 havi hozzáférést frissen elkészült, magyar nyelvű e-learning anyagunkhoz. Külön értéknek gondoljuk, hogy folytatva a „kialakult hagyományt”, videós anyagunkban az ENARSI esetében is feldolgoztuk a 3 napos self-study keretében tárgyalt témaköröket is.

Ami a vizsgákat illeti, megszűntek a régebbi megkötések, nincsen kötelezően előírt sorrend és az élő CCNA tanúsítvány birtoklása sem előfeltétele a „Professional” minősítések megszerzésének. Logikus azonban az ENCOR képzéssel és vizsgával kezdeni, mivel határozottan kisebb gombóc, mint a jelenleg tárgyalt Advanced Routing (ENARSI) anyag. Az ehhez tartozó 300-410-es kódú vizsga jelen tudásunk szerint 55-65 kérdésből áll, melyeket maximum 120 perc alatt kell megoldanunk. A már jól ismert módon válaszaink kiértékelése az utolsó kérdés lezárása (vagy a rendelkezésre álló idő letelte) után azonnal megtörténik.

A sikeres felkészüléshez a Training360 Oktatóközpont számos lehetőséget kínál, a már említett instruktor által vezetett tantermi vagy LVC (Live Virtual Classroom) formában. Emellett az ENARSI tanfolyam hallgatói számára egészében hozzáférhető a fent említett magyar nyelvű e-learning tananyagunk. Az ENARSI e-learning anyag a tanfolyam látogatása nélkül, önmagában is megrendelhető a Training360 e-learningtárból a képzéshez tartozó teljes értékű laborkörnyezettel.

Szeretettel várjuk Önöket Cisco képzéseinken a jövőben is!

Ország Tamás
Cisco Certified Instructor

Hasznos linkek

Vissza a hírekhez