Megvásároltuk a NetAcademiát

Megvásároltuk a NetAcademiát

Budapest, 2020. április 21. – A hazai oktatási piac két meghatározó szereplője került egy kézbe, a Training360 Kft. tulajdonosai ugyanis úgy döntöttek, hogy megvásárolják a NetAcademia Oktatóközpont Kft.-t. A saját tőkéből megvalósított akvizíció eredményeként a Training360 e-learning tanfolyamainak száma 500-ra nő, a két vállalat együttes tavalyi árbevétele pedig várhatóan meghaladja a 3,4 milliárd forintot.

A hazai oktatási piacon eddig példa nélküli akvizícióra került sor: a tavalyi év során mintegy 12 ezer hallgató számára online és hagyományos tantermi képzést egyaránt biztosító Training360 Kft. felvásárolta az online informatikai oktatási piac vezető szolgáltatóját, a NetAcademia Oktatóközpont Kft.-t. A négy magyar magánszemély tulajdonában lévő Training360 Kft. még 2019 végén kezdte meg a tárgyalásokat a NetAcademia felvásárlásáról, melyre hivatalosan 2020. március 31-én került sor.

Az elmúlt években folyamatosan figyeltük a piacot, hogy organikus növekedésünket akvizíciók révén felgyorsítsuk. Fontos szempont volt, hogy az akvirálásra kerülő vállalat rendelkezzen saját e-learning tananyaggal, ami jól kiegészítheti a folyamatosan bővülő elektronikus tananyag könyvtárunkat. A NetAcademia Oktatóközpontban régóta komoly lehetőséget látunk, hiszen az informatikai e-learning oktatás terén egyedülálló tudással, jelentős ügyfélkörrel és egyúttal komoly piaci potenciállal rendelkezik. Elhatározásunkat a jelenlegi helyzet – a koronavírus révén az online oktatási eszköztár hirtelen dominan­ciája – csak megerősítette, ezért döntöttünk a NetAcademia felvásárlása mellett – mondta Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója.

Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója
Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója

A szakember hozzátette, hogy a felvásárlás eredményeként Magyarországon egyedülálló informatikai e-learning tanfolyami portfólió jön létre, mely több mint 500 különböző területre kínál online oktatási tematikát.

A NetAcademia 4 évvel ezelőtt állt át teljesen az online oktatásra, büszkék vagyunk arra, amit azóta elértünk. Ugyanakkor úgy ítéltem meg, hogy a további fejlődéshez egy tőkeerős, és az oktatási piacot jól ismerő szakmai befektető tud még hatékonyabban hozzájárulni, ezért mondtam igent a Training360 Kft. vételi ajánlatára – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Fóti Marcell, a NetAcademia korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója
Fóti Marcell, a NetAcademia korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója

Felvásárlás után létszámbővítés

A saját tőkéből finanszírozott akvizíció eredményeként a csoportszintű oktatási szolgáltatások köre kiterjed a hagyományos tantermi, az e-learning, valamint a két megoldást keverten alkalmazó képzésekre az üzleti, szervezetfejlesztési, informatikai, illetve egyéb irodai munkákhoz kapcsolódó területeken. A Training360 Kft. megtartja a NetAcademia márkanevet, a céget pedig a korábbi ügyvezetővel – Fóti Marcellel – viszi majd tovább. A két vállalat összesített árbevétele a 2019-es évre vonatkozóan, az előzetes adatok alapján, várhatóan meghaladja a 3,4 milliárd forintot.

A felvásárlás eredményeként a legnagyobb oktatóközpont egyesül a legnagyobb online informatikai e-learning szolgáltatóval. Hiszünk abban, hogy így még több értéket tudunk nyújtani az ügyfeleinknek most és hosszú távon egyaránt. Mindezeket figyelembe véve a jelenlegi közel 50 fős gárda bővítését tervezzük idén – számolt be a közeljövő terveiről Nyisztor József.

A Training360 az elkövetkezendő időszakban saját e-learning anyagaival bővíti a NetAcademia kínálatát, ennek első lépéseként már elérhetővé tette az otthoni munkavégzéshez segítséget nyújtó online „home office tudásanyagát. A vállalat ezzel együtt továbbra is ingyenesen biztosít hozzáférést a NetAcademia e-learning tananyagokhoz a hazai szakiskolák informatikatanárai számára.

A két vállalat 2018-as auditált, főbb üzleti számai

2018-as főbb üzleti tényadatokTraining360NetAcademia
Árbevétel2.467.709 ezer forint326.532 ezer forint
Adózott eredmény722.589 ezer forint117.489 ezer forint
Befektetett eszközök722.589 ezer forint49.833 ezer forint
Alkalmazottak száma425

A Training360-ról

A Training360 a hazai oktatási piac vezető szolgáltatója, portfóliójával lefedi a magánszemélyek és a cégek különböző oktatási igényeit, legyen szó Office képzésekről, rövidtávú professzionális hivatalos IT tanfolyamokról (Microsoft, Cisco, VMware, Oracle, Java, Linux), IT vezetői képzésekről (ITIL® és társai) vagy üzleti, készségfejlesztő és menedzsment tréningekről.

A vállalat többek közt hivatalos Microsoft, Cisco, VMWare, Oracle, valamint IBM oktatóközpontként működik, ezen kívül hivatalos Certiport, illetve Pearson VUE vizsgaközpontként lehetőséget biztosít a nemzetközileg elismert oktatási minősítések megszerzésére.

A több mint 50 főt foglalkoztató Training360 a hagyományos oktatási formák mellett további, egyedi tanulási módokat és megoldásokat is kínál. Ezek közé tartozik például az e-learningre épülő, költséghatékony és időben rugalmas vegyes tanulási megoldás, nemzetközi vizsgákra felkészítő konzultációk, kedvezményes képzéssorozatok és oktatási csomagok, illetve az online képzések.

A NetAcademia Oktatóközpontról

A NetAcademia Oktatóközpont 1999 óta tart magas szintű, egyedi informatikai tanfolyamokat abból a célból, hogy a nagyvállalati ügyfélkör szakmai tudásvágyának kielégítése mellett a napról napra változó informatikai technológiákat mindenki számára elérhetővé tegye. Költséghatékony és közérthető formában, online biztosítja a különböző képzési útvonalakat mind a nagyvállalati ügyfélkör, mind az informatika iránt érdeklődő, abban fejlődni kívánó célcsoport számára. Az oktatás színvonalát magasan képzett, a PPT-t sutba vágó, táblára jegyzetelő és gyakorlati példákon keresztül magyarázó oktatók biztosítják.

Vissza a hírekhez