Magyarország otthonról dolgozik – 10 részes home office videó sorozat

Magyarország otthonról dolgozik – 10 részes home office videó sorozat

Az elmúlt hetekben sokak számára jelentett kihívást, hogy otthoni munkavégzésre kellett váltaniuk. Számukra kívánunk segítséget nyújtani videó sorozatunkkal, mellyel az otthonról való munkavégzés alapjait sajátíthatják el az érdeklődők. Ugyanakkor szándékunk szerint a videók megtekintése, hasznos összefoglalás azok számára is, akik már gyakorlottak az otthoni munkavégzésben.

1. Bevezetés a home office világába

Az első részből megtudhatod, mi a home office. Mik az előnyei és hátrányai. Milyen változásokat jelent és hogyan alkalmazkodj. Milyen megoldások és praktikák segítenek ebben.

2. Az otthoni munkavégzés 8 alapszabálya

A 2. részben megismerhetitek a home office alapszabályait: 1) Mikor keljek? 2) Dolgozhatok pizsamában? 3) Munkahely az otthonunkban 4) Szünetek és ebédidő 5) Közösségi média 6) Mozgás 7) Munkaidő 8) Család

3. A figyelem

A sorozat 3. részéből megtudhatod, hogy mi a figyelem, hogyan alkalmazkodj a saját bioritmusodhoz és foglalkozunk a multitasking jelenségével is, vagyis, hogy tudunk-e hatékonyak lenni, ha egyszerre több feladattal foglalkozunk.

4. A felhő alapú munkavégzés

A 4. részben a felhő alapú munkavégzéssel foglalkozunk, valamint kitérünk arra is, hogy milyen buktatókat rejt a virtuális kommunikáció. Igyekszünk néhány tanáccsal hatékonyabbá tenni az e-mailezést, a chatelést, a videókonferenciát és a közös dokumentumszerkesztést.

5. Egyéni hatékonyság és önszervezés

Az 5. részben megismerkedhettek a munkaszervezés alapjaival, és szóba kerülnek az időrabló tényezők is. Arra biztatunk titeket, hogy készítsetek feladatlistát, és állítsatok fel prioritási sorrendet az azon szereplő feladatok közt. Utóbbiban segítségetekre lesz az Eisenhower mátrix, és megismerkedhettek a Kanban módszerrel is.

6. Együttműködés

A 6. részben a csapatmunkával foglalkozunk, és tippeket adunk, hogy az egymástól fizikailag távol lévő csapattagok, hogyan tudnak hatékonyan együttműködni a virtuális térben.

7. Hatékony kommunikáció az online térben

A 7. részében az online kommunikáció a témánk. Érintjük a felmerülő nehézségeket, a kérdések fontosságát, megosztunk veletek néhány hasznos kommunikációs technikát, és körüljárjuk, hogy miként lehet hatékony egy online értekezlet.

8. A stressz

A 8. részében a stresszel és annak kezelésével foglalkozunk. A stresszt elkerülni nehezen lehet, de ha kézben tartjuk, még jótékony hatása is lehet a teljesítményükre.

9. A munka és a magánélet

A 9. részben azt járjuk körül, hogy miként tudod egyensúlyban tartani a munkád és a magánéleted otthoni környezetben.

10. Vezetői jelenlét, távolról

A 10., befejező részében, a vezetői jelenlét kerül terítékre. Fontos, hogy a vezető távolról is vezető maradjon, segítve ezzel csapata hatékonyságát, és feloldva az esetlegesen a csapattagokban felmerülő feszültségeket.

Reméljük, hogy sorozatunkat hasznosnak találtad, és videóinkkal hozzájárulunk hatékonyságodhoz!

Vissza a hírekhez