Beszélgetés egy robottal, avagy mesterséges intelligencia javítja a nyelvvizsgát

Beszélgetés egy robottal, avagy mesterséges intelligencia javítja a nyelvvizsgát

A Pearson VUE új nyelvvizsgája a PTE, a külföldön szerencsét próbálókat segíti az elhelyezkedésben, akár oktatási, akár munkakeresési céllal költözik valaki angol nyelvterületre. A minősítés a világon széles körben elfogadott minősítést ad egyetemek és hivatalok körében egyaránt.

A nyelvvizsga több szinten is elérhető. A Home A1, Home A2 és Home B1 szint a munkavállalási szándékkal utazóknak és az állampolgárság megszerzéséhez szükséges. Az Academic szint pedig a tanulni vágyók magasszintű nyelvtudását bizonyítja az egyetemi felvételik során.

A vizsga számítógép előtt zajlik. A vizsgafeladatok között szövegértés, szövegalkotás, beszéd és beszédértés is szerepel, akárcsak a hagyományos nyelvvizsgákon. A vizsgázó egy fejhallgató és egy mikrofon segítségével tudja teljesíteni az egyes feladatokat, melyet egyedülálló módon egy mesterséges intelligenciával ellátott robot értékel, így az eredmény a vizsgát követő 48 órában (Academic szintű vizsga esetén 5 munkanapon belül) megérkezik. Ennek az új technológiának köszönhetően a vizsga igazságos, objektíven javított és gyors eredményt biztosít.

Az újfajta vizsga lehetőséget biztosít, hogy akár az utolsó pillanatban is megszerezzük a kint tartózkodáshoz szükséges nyelvvizsgabizonyítványt. Az új PTE nyelvvizsga a OFQUAL (the Office of Qualifications and Examinations Regulation) által akkreditált, így megfelel az Angliai ESOL (English for Speakers of Other Languages) nemzetközi minősítésnek. Az ESOL azoknak a nem angol anyanyelvű jelentkezőknek szól, akik magas szintű, világszerte elismert nyelvi képesítést szeretnének szerezni.

Megújult Pearson VUE Select vizsgaközpontunkban, augusztustól, csütörtökönként tehetők le az új PTE nyelvvizsgák.

További információk

Vissza a hírekhez