Szuperintenzív alkalmazás üzemeltető képzés nem csak fiataloknak

Szuperintenzív alkalmazás üzemeltető képzés nem csak fiataloknak

A Training360 egyaránt várja a fiatalok és a karrierváltók jelentkezését induló junior alkalmazás üzemeltető képzésére A fiatalos, Budafoki úti irodaépületben zajló szuperintenzív, gyakorlatorientált tanfolyam sikeres elvégzése után egyedülálló módon versenyképes fizetést biztosító munkaviszonnyal és stabil, felfelé ívelő informatikai karrierlehetőséggel kezdhetnek új életet a jelentkezők – abban az esetben is, ha nincs semmilyen IT-s előképzettségük.

Továbbra is markáns munkaerőhiány mutatkozik az informatika több területén: a számítógépes tanulmányok ezért magas fizetést, biztos megélhetést és változatos, vonzó életpályát biztosíthatnak. A kérdés most különösen aktuális, hiszen az elmúlt időszakban több globális informatikai nagyvállalat hazánkba helyezte fejlesztési és üzemeltetési központjait, számítva a nemzetközi összehasonlításban is jól helytálló, analitikus gondolkodású magyar munkavállalókra.

Ugyanekkor az informatikai rendszer és a különböző vállalati folyamatok támogatására szolgáló programok zavartalan, napi szintű üzemeltetésére is egyre nagyobb az igény, hiszen a munkaerőhiányt részben éppen az ilyen rendszerekkel, automatizálás útján kívánják megoldani. Ez a folyamat kulcsemberekké emeli és már középtávon kiugró javadalmazással kecsegteti azokat, akik képesek a programok működtetésére. Ezért az informatikai tanulmányok nem csak a pályakezdők számára jelenthetnek élethosszig kitartó alternatívát, de az átképzésben is megéri gondolkozni.

De mit csinál egy alkalmazás üzemeltető? Az alkalmazás üzemeltetők gyakorlatilag az üzleti életet behálózó, nélkülözhetetlen szoftverek humán hajtómotorjai. Egy alkalmazás üzemeltető feladatai közé tartozhat többek közt a fejlesztők munkájának az elemzése, azaz a működés közben fellépő hibák monitorozása, dokumentálása, a beérkező hibajegyek priorizálása, szükség esetén a megfelelő supportok bevonása vagy a partnerekkel történő kapcsolattartás.

Ez az összetett feladatkör tehát már tanulási fázisban komplex rálátást biztosít az informatika világára, így az alkalmazás üzemeltetők a megszerzett tudásra és gyakorlatra alapozva idővel egy-egy alkalmazás vagy adatbázis megbecsült specialistájává, fejlesztőkké, rendszergazdává, rendszermérnökökké vagy akár a mesterséges intelligencia szakértőivé is válhatnak. A munkába állás első fázisában a Training360 képzési programjában ráadásul dedikált mentorok kezei alatt dolgoznak, akik a beillesztés mellett az egyéni képességek felmérésében és a karrierív megtervezésében is az újoncok segítségére lehetnek.

Az IT rendszerek ismerete, a nyugodt és stabil IT-háttér biztosítása tehát biztos megélhetést jelentő, újgenerációs karrierlehetőséget jelent, amelyet a piac egyik vezető tréningcégének bizonyított képzési módszerei és a partnervállalatoknál történő nagyarányú (90-95%) elhelyezési gyakorlata most még vonzóbbá tesz. A nagyvállalati környezetben gyakorlatiasabb módszerekkel, munkavégzés közben vértezhetik tovább a tudásukat a jelentkezők.

A Training360 közel egy évtizedes tudáson alapuló módszerei már bizonyítottak, a jelentkezőket pedig azon túl, hogy egy versenyképes fizetést biztosító, izgalmas szakmát sajátíthatnak el, az új munkahely felkutatásában, a beilleszkedésben, később pedig akár a fejlődésükben is hatékonyan segíthetjük. Így az újrakezdés nagyon biztonságossá válik – hangsúlyozta Nyisztor József, a munkaerőfejlesztés szakértője, a Training360 ügyvezető igazgatója.

Érdemes tehát egy próbát tenni, hiszen első körben mindössze egy rövid online jelentkezési lap kitöltését kérik a legalább érettségivel, középszintű angol nyelvtudással (nyelvvizsga nem feltétel!) és megfelelő elszántsággal, jó kommunikációs készséggel, valamint az informatika iránt alapvető affinitással rendelkező érdeklődőktől, amelyet követően kezdetét veszi a felvételi folyamat.

Részletek és további információ

2019. május 20.
index.hu

Vissza a hírekhez