Pénz és papír nem, csak elhatározás kell az IT karrierhez

Pénz és papír nem, csak elhatározás kell az IT karrierhez

Most csak elhatározás, rátermettség és lelkesedés kell ahhoz, hogy valaki belevágjon egy új karrierbe. Az IBM és a Training360 friss kezdeményezése példátlan a hazai piacon. Ingyenes képzéssel, annak második hónapjától pedig munkaviszonnyal, versenyképes fizetéssel és egy stabil, felfelé ívelő informatikai karrierlehetőséggel várják a hazai fiatalokat és karrierváltókat.

Lépten-nyomon olvashatjuk, hallhatjuk, hogy világszerte egyre nagyobb hiányszakma az informatikusoké. Ez Magyarországon sincs másképp, főként mivel az elmúlt évtizedben több globális informatikai nagyvállalat helyezte hazánkba fejlesztési, üzemeltetési központjait, számítva a nemzetközi összehasonlításban is jól helytálló, analitikus gondolkodású magyar munkavállalókra, akikre ezáltal stabil munkalehetőség és akár már középtávon kiugró javadalmazás vár.

Erre a jelenségre reagál az IBM és a Training360 Magyarországon eddig még nem látott kezdeményezése. Még lehet jelentkezni arra az ingyenes Mainframe üzemeltető képzésre, amelynek második hónapjától a felvételt nyert résztvevők az IBM alkalmazásába kerülnek, versenyképes fizetést kapnak, és munkavégzés közben fejlesztik tovább tudásukat.

Az az idő már elmúlt, amikor kizárólag azok válhattak informatikussá, akik kikerülve a több éves egyetemi képzésről, magas szintű elméleti alapokkal rendelkeztek, de az adott pozícióhoz szükséges gyakorlati tudásuk nem volt meg, így új munkahelyükön kellett azt megszerezniük. Ahogy azt az IBM munkatársa kifejtette:

Olyan eltökélt, tehetséges, IT iránt érdeklődő emberek jelentkezését várjuk, akik a megszokott informatikai végzettségek híján nem tudtak belépni az IT munkaerőpiacra, a lelkesedés viszont megvan bennük. Ez a modell szervesen illeszkedik az IBM újgalléros elképzeléséhez, ami szerint nem a diplomák, hanem a tudás a lényeg.

A Mainframe számítógépek összetett üzleti adathalmazok feldolgozására tervezett rendszerek. Világszerte a 92 legnagyobb bank, illetve a top 10 biztosító cég is Mainframe számítógépeken tárolja és dolgozza fel az ügyfelek adatait, kezeli tranzakcióit és üzemelteti mobil applikációit. A világ banki tranzakcióinak 90%-a Mainframe rendszereken fut át, ahogy a világ üzleti adatainak 80%-át is ezeken a rendszereken tárolják. Az IBM székesfehérvári és budapesti Mainframe csapatai az elmúlt több mint 20 évben olyan tapasztalatra tettek szert ezen a területen, ami garanciát jelent arra, hogy az új kollégák a legmagasabb szintű és leginkább naprakész tudást szívhassák magukba. Mivel ez egy szerteágazó terület, amely az alapszintű problémák kezelésétől, a többszintű rendszerüzemeltetésen át, a komplex projektek lebonyolításáig tart, a képzést sikerrel teljesítők a cégen belüli fejlődési lehetőség mellett szerteágazó informatikai tudásra tehetnek szert, ami által további lehetőségek is megnyílnak számukra.

Érdemes tehát belevágni, hiszen első körben mindössze egy rövid online jelentkezési lap kitöltését várják az érdeklődőktől, amelyet követően kezdetét veszi a többlépcsős felvételi folyamat. A szakirányú végzettség nem feltétel. Legalább érettségivel, középszintű angol nyelvtudással és megfelelő elszántsággal, valamint az informatika iránt alapvető affinitással rendelkezők jelentkezését várják.

Az IBM partnereként, a képzést végző Training360 Kft. az elmúlt években nagy tapasztalatra tett szert az informatikai képzések terén, hiszen több száz pályakezdőt és karrierváltót állítottak pályára az általuk üzemeltetett, részben állami finanszírozással megvalósuló Informatikai Karrier Start Program keretében. Ráadásul az IBM-mel való együttműködésük sem új keletű.

Az IBM idehozta ezt a számára kulcsfontosságú területet, a Training360 pedig rendelkezésére bocsátotta azt a közel egy évtizedes tudását, hogyan kell ilyen nagyszámú leendő tehetséges szakemberjelöltet felkutatni, és a leghatékonyabban fejleszteni. És, ami legalább ilyen fontos: hogyan lehet az új szakmába és munkahelyre való beilleszkedésüket a leghatékonyabban segíteni. – mondta el Nyisztor József, a Training360 ügyvezető igazgatója.

Aki kedvet kapott, vagy régóta érdekli az informatikai karrier lehetősége, annak érdemes folyamatosan tájékozódnia a https://karrierstart.training360.com/ weboldalon az éppen induló képzésekről és egyedülálló lehetőségekről.

2019. március

Vissza a hírekhez