Új év, új karrier: szuperintenzív szoftvertesztelői képzés, ingyen!

Új év, új karrier: szuperintenzív szoftvertesztelői képzés, ingyen!

Karrierváltás? Informatikusi pálya? Akár már a jövő év elején belevághatnak az érdeklődők a Training360 szoftvertesztelői képzésébe, és 2019 második felében már új munkahelyen, jó fizetésért építhetik tovább karrierjüket. Ráadásul ez most nem pénzkérdés. Csak elhatározás, elszántság és kitartás kell hozzá.

A magas fizetések és a vonzó karrierkép ellenére továbbra is hiányszakma az informatikusoké. A vállalatok Magyarországon több tízezres, Európa-szerte pedig több százezres nagyságrendű betöltetlen pozíció miatt panaszkodnak, a főiskolák, egyetemek pedig rövidtávon nem képesek ilyen mennyiségű szakembert képezni. Amikor informatikus karrier vonzóságáról beszélünk, elsőre mindenkinek a fejlesztői pálya jut eszébe. De van élet a fejlesztésen túl is. A tesztelői szakmához, az analitikus gondolkodás és a magas szintű szakmai tudás mellett elengedhetetlen a jó kommunikációs képesség, hiszen legfőbb feladatuk a fejlesztők munkájának elemzése, a szoftverhibák feltárása, és az ezekről való szakmailag korrekt, konstruktív visszajelzés.

Magyarországon egyedülálló lehetőséget kínál most a téma iránt érdeklődő karrierváltóknak vagy pályakezdőnek a Training360 Karrier Start Programja. Ingyenes, szuperintenzív szoftvertesztelői képzésükön 3 hónap alatt sajátíthatják el az alapokat, ráadásul a képzés végén nagyvállalatoknál helyezik el a záróvizsgán sikerrel teljesítő résztvevőket, akik valós munkavégzés közben vértezhetik tovább a tudásukat. A felvételt nyerő résztvevőkre kemény negyedév vár, de megéri napi 8-10 órát tanulással tölteni. Egy új élet, biztos karrier, kreatív munkakörnyezet, és nem utolsósorban, jellemzően 3-400 ezer forintos kezdő fizetés a kitartó munka jutalma, amely a szakmai fejlődést követve néhány éven belül akár a milliós havi fixet is elérheti. További részletek és jelentkezés a 2019 februárjában induló, ingyenes képzésre: https://karrierstart.training360.com/szoftvertesztelo/

A szoftvertesztelői szakmában elhelyezkedőket a fejlesztőkéhez hasonló karrierkép várja. A két rokonszakma között gyakori az átjárás, a tesztelőkből nagyon jó fejlesztő, a fejlesztőből pedig tökéletes tesztelő vállhat. A szakma sokszínűségéből adódóan így tovább nő az elhelyezkedési lehetőségek és lehetséges karrierutak száma.

A képzésen való részvételhez a sikeres felvételin túl mindössze 100.000 forint kauciót kell letenni, amelyet a képzés elvégzésével visszakapnak az újdonsült tesztelők. A képzés bruttó 1,5 millió forintos költségét a programban résztvevők helyett részben a jövőbeni munkáltató, részben az állam vállalja. Cserébe mindössze annyit várnak el, hogy az elhelyezést követően, cégtől függően 1 vagy 2 évet annál a partnervállaltnál töltsön el, amelyhez a Training360 elhelyezte. Az elhelyezési ráta 95%-os, és az eddig végzett több száz résztvevő közül mindössze néhány fő váltott munkahelyet. Ez nem csak a jó fizetésnek, hanem a komplex képzési modellnek is köszönhető, vagyis annak, hogy az informatikai tudás átadása mellett nagy hangsúlyt fektetnek az úgynevezett soft skillekre is, amelyek célja, hogy a résztvevők minél gyorsabban be tudjanak illeszkedni az új munkakörnyezetbe, be tudjanak kapcsolódni az induló vagy futó projektekbe.

A képzés résztvevői párhuzamosan az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsga sikeres teljesítésével nemzetközi minősítést is szerezhetnek, ami egyet jelent a nemzetközi karrier lehetőségével.

Aki karrierváltáson gondolkozik, vagy pályakezdő és az informatikában képzeli el a jövőjét, annak érdemes folyamatosan tájékozódnia a Training360 Karrier Start Program weboldalán az éppen induló képzésekről és lehetőségekről: https://karrierstart.training360.com/

2018. december

Vissza a hírekhez