Felsővezető képzés 5. - Szimuláció

FVK5 Új

Részvételi forma

Képzés hossza

2 nap (2×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Nincsenek meghirdetett időpontok.

Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

Amikor egy szervezetet építünk és vezetünk, szükségünk van arra, hogy megértsük, hogyan mitől működik jól az adott szervezet és mitől működik jól a csapat. Ezek ismeretében meg kell határozni azokat az alapkövetelményeket, amelyeket követni kell(ene) és be kell(ene) tartani: azaz ki kell mondani a szervezet küldetését, értékrendjét, meg kell határozni a jövőképét és ezek alapján meg kell alkotni azt a stratégiát és azokat a működési szabályokat, amelyek sikerre visznek.

A fentiek megtapasztalását és megértését támogatja a több napos vállalati szimuláció, amelynek során intenzív csapatmunkában egy vállalatot kell irányítani, átalakítani és (LEAN alapokon) hatékonyabbá tenni: kereskedelmi, készletgazdálkodási, pénzügyi és humánpolitikai döntéseket kell hozni, miközben egy változó piaci környezethez kell alkalmazkodni (bővülő termékportfolió, változó vevői igények).

A szimuláció nagy előnye, hogy játékosan szembesíti a résztvevőket a valós üzleti helyzetekkel és problémákkal, és lehetőséget ad számukra, hogy valós időben megtapasztalják és kielemezzék a döntéseik következményeit.

A vállalati szimuláció célját a valós élethez hasonlóan elsősorban gazdasági célok határozzák meg: profitabilitás, költséggazdálkodás, stb. Ugyanakkor a szimulációt kísérő, a résztvevői kör szenioritásához és tapasztalatához illeszkedő moderált műhelymunkák, a kapcsolódó rövid kiegészítő elméleti modulok és játékos gyakorlatok megmutatják, hogy milyen menedzseri („hard”) és milyen vezetői („soft”) készségek és képességek kellenek ahhoz, hogy sikerre vigyük a vállalkozást, miközben komoly gazdasági és humán döntéseket hozunk.

Kinek ajánljuk?

Minden olyan cégvezetőknek, cégtulajdonosoknak, vezető HR szakembernek, középvezetőknek és cégek hatékonyságnövelésével foglalkozó szakembereknek, akik szeretnék érteni a szervezetfejlesztés és menedzsment alapvető struktúráit és problémáit; mindazoknak, akik szeretnék változásmenedzsment tudásukat strukturáltabbá tenni és fejleszteni, akik szeretnék a cégátalakítást áttekinteni egy másik nézőpontból.

A szimulációhoz nem szükséges előzetes LEAN tudás vagy tapasztalat.

Előnyök

A képzések / fejlesztések terén jártas szakembereknek mára már nyilvánvaló, azonban fontosnak tartjuk kiemelni, hogy gyakorlatiasságánál fogva az üzleti szimuláció jóval magasabb motivációs szintet képes elérni a hagyományos tanulási formákhoz képest, mert a résztvevők aktív részesei, mi több: irányítói az eseményeknek, amelyek során játékos formában, ám „véresen komolyan” és következetesen átgondolt lépések sorozata hozza meg a sikert.

A játék kiemelt célja annak is a látványos bemutatása, hogy a folyamatos fejlesztéssel, a résztvevők különböző kompetenciáinak felhasználásával (pl. szakmai ismeretek, készségek, attitűdök) hogyan lehet javítani mind a csoport, mind az egyéni teljesítményt.

Tematika

Kiemelt témák, amelyet a szimulációs gyakorlatban érintünk:

  • a jól tervezett cselekvések fontossága (startégia, hatáselemzés) egy VUCA (Volatile - Uncertain – Complex – Ambiguous azaz volatilis – kiszámíthatatlan – komplex - bizonytalan) világban;
  • az időnyomás ill. az erőforrás-korlátok generálta (rögtönzött) megoldások következményei (kockázat-menedzsment);
  • a mutatószámok („key performance indicators”) jó meghatározásának és követésének fontossága (kontrolling);
  • az alapvető értékteremtő és támogató üzleti folyamatok azonosítása és menedzsmentje (értékteremtő folyamatok azonosítása, folyamatok javítása);
  • a minőség és az emberi tényezők kapcsolata (munkakörök és hatáskörök változása);
  • hogyan működik a csapat (csoportdinamika) egy BANI (Brittle – Anxious – Non-lienar – Incomprehensible azaz törékeny – szorongó – nem-lineáris – érthetetlen) világban.

Tréning után

A tréninget követően cégre és egyénre szabott team-coaching és egyéni coaching üléseken mód van a tanultaknak konkrét, az adott csapat vagy egyén szakmai fejlődésébe illeszkedő esetleges elakadások és/vagy problémák megoldására.