Felsővezető képzés 4. - Hatékony vezető

FVK4

Részvételi forma

Képzés hossza

2 nap (2×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Nincsenek meghirdetett időpontok.

Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

Egy szervezetben, ha nincsenek hatékony vezetők, akkor nehéz elvárni, hogy a szervezet hatékonyan működjön. Fordítsuk meg: hatékonyan működő szervezetekhez hatékony vezetők szükségesek. A hatékony vezetők saját példájuk által eredményesen befolyásolják a kollégák viselkedését, ami végső soron a szervezet eredményességében is megmutatkozik. A program tudatosítja a vezetői hatékonyság alap elemeit, kezdve a vezetővel magával: mitől hatékony egy vezető, honnan veszi az erejét a hatékonysághoz. A program gyakorlati módon veszi át a hatékonyság különböző területeit, saját tapasztalatokra építve tudatosítja a vezetőt, hogy mi és hogyan segíti, illetve mi és hogyan gátolja a hatékonysága kiteljesedésében.

Előnyök

A résztvevők megismerik, hogy mit jelent a vezető számára a hatékonyság. Választ kapnak arra a kérdésre, hogy miért érdemes hatékony vezetővé válni. Tudatossá válik, hogy a vezetői lét hatékonyság szempontjából milyen területeken jelent újfajta minőséget. A tréningen gyakorlati módon beszéljük át a delegálást, mint hatékony vezetői eszközt. A tréning segítségével tudni fogják, hatékony vezetőként mit és hogyan kommunikáljanak, illetve mit és hogyan ne kommunikáljanak. Tudatossá válik, hogy milyen eszközök és hozzáállás szükséges ahhoz, hogy a people managementben is hatékonyak legyenek. A tréningen saját helyzethez illesztjük a hatékony people management, illetve szervezetközi kapcsolatok területein megismerteket. A résztvevők képesek lesznek tudatosan vezetni a változásokat és kezelni a szervezetükben tapasztalható ellenállásokat.

Tematika

  • Mit jelent vezetőként a hatékonyság?
  • Miért érdemes hatékony vezetővé válni?
  • Honnan van az ereje a hatékony vezetőnek?
  • Milyen területekre terjed ki?
  • Delegálás, mint hatékony vezetői eszköz.
  • Hatékony vezetői kommunikáció feltételei és használata a szervezetben: mit és hogyan kommunikáljunk, mit és hogyan ne kommunikáljunk.
  • A hatékony vezető hatékony a people managementben: eszközök és hozzáállás.
  • Hatékony vezető a szervezetközi kapcsolatokban.
  • A hatékony vezető változás-vezetése és ellenállás kezelése.