Adaptív tréningek IT tanfolyamok
IT vezetői tanfolyamok
Training360 Informatikai Fejlesztői
Karrier Start Program
Office képzési megoldások
 
Vizsgák
Skip Navigation LinksFőoldal EC-Council IT biztonsági vizsgák és minősítések

EC-Council vizsgainformációk

Általános információk

Napjainkra az adatok, számítógépes rendszerek, hálózatok védelme elengedhetetlen, hiszen évente több ezermilliárd dollár (!) kárt okoznak a vállalatoknak a számítógépes bűnözök, valamint a különböző betörések, visszaélések. Fontos tehát, hogy cégünket jó minőségű rendszer és annak bevezetését, üzemeltetését, karbantartását szakképzett mérnökgárda támogassa.

Az EC-Council IT biztonsági vizsgái és minősítései (pl. CEH, ENSA, ECSA, CHFI) hiteles dokumentummal bizonyítják, hogy magas szintű ismeretekkel rendelkezik a biztonság felmérésére, elemzésére, implementálására és karbantartására irányuló megoldásokban, eszközök használatában, biztonságcentrikus gondolkodásmódban.

Vizsgák és minősítések, vizsgainformációk

Az EC-Council sokféle minősítést és vizsgát kínál, de a legnagyobb népszerűséget és elismertséget az IT biztonsági témákhoz kapcsolódó Ethical Hacking, ENSA valamint ECSA és CHFI vizsgákkal vívta ki, így az ezekkel kapcsolatos információk találhatók itt. További minősítésekkel kapcsolatosan látogassa meg az EC-Council weboldalát!

A minősítések megszerzését minden IT szakembernek, üzemeltetőnek, biztonsági szakértőnek, tanácsadóknak, IT biztonság auditoroknak, technológiai szakértőnek ajánljuk, akinek feladata a vállalatánál a biztonságos infrastruktúra kialakítása, üzemeltetése és karbantartása és ezen ismeretiről nemzetközi szintű elismerést szeretne kapni.

EC-Council Network Security Administrator (ENSA)

Az ENSA minősítés megszerzői alapos elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a hálózati technológiákról, a hálózat biztonsági módszerekről, technikákról, a hálózat védelmének kiépítéséről, megerősítéséről, gyenge pontok elemzéséről, valamint biztonságcentrikus IT infrastruktúra tervezési metódusokról. A minősítés fontosságát mi sem jelzi jobban, minthogy az USA-ban az amerikai kormányzati körökben ma már minden informatikustól és szervezettől megkövetelik ezt a minősítést (CNSS NSTISSI-4011). Az IT biztonsági minősítési sorban ezt a minősítést javasoljuk első körben megszerezni.

A cím megszerzése: a cím megszerzéséhez egy darab hivatalos vizsgát (312-38 kódú vizsga) szükséges sikeresen letenni.

Az ENSA vizsga angol nyelvű, feleletválasztós teszt. 50 kérdésből áll, a rendelkezésre álló idő 2 óra, a minősítés elnyeréséhez pedig 0-100 pontos skálán kell legalább 700 pontot teljesíteni.

A vizsgák zárt könyvesek, vagyis semmilyen papíralapú vagy elektronikus segédletet nem lehet használni. A vizsga a hivatalos EC-Council vizsgaközpontokban tehető le.

Certified Ethical Hacker (CEH)

Az egyik legnépszerűbb minősítés, ami a világon egyre keresettebb. A CEH minősítés megszerzői alapos elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek az IT rendszer ellen irányuló különböző betörésekről, támadásokról és azok elhárításáról. Képesek a megismert eszközök és módszerek segítségével tesztelni saját rendszerük biztonságosságát, és a megfelelő védelmi mechanizmust megtervezni. Az IT biztonsági minősítési sorban ezt a minősítést második körben javasoljuk megszerezni, az ENSA után.

A cím megszerzése: a cím megszerzéséhez egy darab hivatalos vizsgát (vizsgaközponttól függően 312-50 vagy EC0-350 kódú vizsga illetve ezek 7.0 vagy 8.0 verziója) szükséges sikeresen letenni. A vizsga előtt a hivatalos Ethical Hacking képzés elvégzése erősen javasolt.

A vizsga előtt egy vizsga-alkalmassági űrlapot kell kitölteni, és az erre adott kóddal lehet vizsgára regisztrálni (amennyiben voltunk CEH tanfolyamon, akkor erre a kapott vizsga utalvány kódját használhatjuk).

A CEH vizsga angol nyelvű, feleletválasztós teszt. A CEH v7 150 kérdésből áll, a rendelkezésre álló idő 4 óra, a minősítés elnyeréséhez pedig 0-100 pontos skálán kell legalább 700 pontot teljesíteni. A CEH v8 125 kérdéses, 4 órás, a ponthatár 70%.

A vizsgák zárt könyvesek, vagyis semmilyen papíralapú vagy elektronikus segédletet nem lehet használni. A vizsga a hivatalos Prometric, VUE és EC-Council vizsgaközpontokban tehető le.

EC-Council Certified Security Analyst (ECSA/LPT)

Az ECSA minősítés tulajdonképpen egy haladó Ethical Hacker cím. Az ECSA minősítés megszerzői az Ethical Hacker ismereteken magas szintű ismeretekkel rendelkezik a biztonság elemzésében, kivitelezésében és dokumentálásában, és képesek olyan biztonsági réseket és problémákat is felfedezni, amire még nincs hackereszköz. Az IT biztonsági minősítési sorban ezt a minősítést harmadik körben javasoljuk megszerezni, az ENSA után. A CEH és ENSA együttesen a Licensed Penetration Tester (LPT) címet előfeltétele is.

A cím megszerzése: a cím megszerzéséhez egy darab hivatalos vizsgát (412-79 v8 kódú vizsga) szükséges sikeresen letenni.

Az ECSA vizsga angol nyelvű, feleletválasztós teszt. 150 kérdésből áll, a rendelkezésre álló idő 4 óra, a minősítés elnyeréséhez pedig 0-100 pontos skálán kell legalább 700 pontot teljesíteni.

A vizsgák zárt könyvesek, vagyis semmilyen papíralapú vagy elektronikus segédletet nem lehet használni. A vizsga a hivatalos EC-Council vizsgaközpontokban tehető le.

Licensed Penetration Tester (LPT)

Az Ethical Hacker (CEH) és ECSA minősítés együttes megszerzésével jogosultak leszünk a Licensed Penetration Tester (LPT) minősítés megszerzésére. Ehhez a két minősítésen kívül, további dokumentációk kitöltése és elküldése, valamint az oklevél díjának befizetése szükséges az EC-Council felé:

  • LPT jelentkezési lap kitöltése
  • 500 dollár befizetése (két évig érvényes, a megújítás évi 250 dollár)
  • erkölcsi bizonyítvány,
  • részletes szakmai önéletrajz (csatolni kell a bizonyítványok másolatát is)
  • az EC-Council etikai kódex elfogadása

További részletes információk az EC-Council oldalán találhatók.

Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI)

A CHFI minősítés a számítógépes bűnözés elleni szakértők címe. A CHFI minősítéssel rendelkezők magas szinten értenek a számítógépes bűnözési megoldásokhoz, támadásokhoz, betörési módszerekhez, a számítógépes bűnözés elleni védekezés jogi és adminisztratív megoldásaihoz, forensic vizsgálatok vállalati szabályozásainak kialakításához. A minősítés megszerzését ENSA és/vagy CEH minősítést követően javasoljuk megszerezni.

A cím megszerzése: a cím megszerzéséhez egy darab hivatalos vizsgát (vizsgaközponttól függően 312-49 vagy EC0-349 kódú vizsga) szükséges sikeresen letenni.

A CHFI vizsga angol nyelvű, feleletválasztós teszt. 150 kérdésből áll, a rendelkezésre álló idő 4 óra, a minősítés elnyeréséhez pedig 0-100 pontos skálán kell legalább 700 pontot teljesíteni.

A vizsgák zárt könyvesek, vagyis semmilyen papíralapú vagy elektronikus segédletet nem lehet használni. A vizsga a hivatalos Prometric, VUE és EC-Council vizsgaközpontokban tehető le.

További EC-Council minősítésekkel és vizsgákkal kapcsolatos információk itt találhatók.

Hol tehetők le a vizsgák?

Az EC-Council vizsgák a vizsga típusától, fajtájától függően a Pearson VUE,  Prometric vagy a EC-Council vizsgaközpontokban tehetők le, a megadott ügyrend szerint. A hivatalos tanfolyamhoz járó vizsgautalványok az EC-Council vizsgaközpontokban (oktatóközpontokban) válthatók be, ill. használhatók fel. Ez utóbbi vizsgázási módról kérjük, keresse a hivatalos EC-Council oktatóközpontokat vagy további részletekért látogassa meg az EC-Council weboldalát!

Felkészülés a vizsgákra

A hivatalos EC-Council vizsgákra való felkészüléshez az alábbi forrásokat ajánljuk:

  • Hivatalos EC-Council tanfolyamok: a hivatalos EC-Council tanfolyamok az egyik legjobb felkészülési lehetőséget biztosítják a vizsgákra, hiszen minősített, tapasztalt oktatóktól, gyakorlatorientáltan, a legjobb hivatalos tananyagokból ismerheti meg a témákat. A tanfolyamok nagy része egyben egy vizsgára jogosító vizsgakupont is tartalmaz, így azt külön nem kell kifizetni.
  • EC-Council tananyagok: az egyes témákban, altémákban az EC-Council saját tanulásra szánt angol nyelvű, hivatalos tananyagai is beszerezhetőek, illetve megrendelhetőek közvetlenül az EC-Council-tól (USA). Ebben az esetben, vizsga esetén ne felejtsük el a vizsga előtt egy vizsga-alkalmassági űrlapot kell kitölteni, és az erre adott kóddal lehet vizsgára regisztrálni.
  • EC-Council vizsgafelkészítő könyvek: néhány témában elérhető a vizsgafelkészülést támogató kiadványok, melyeket szintén vagy az EC-Council-on, vagy a nagyobb nemzetközi on-line könyváruházokon keresztül lehet beszerezni.
  • Érdemes megnézni a webes források is a vizsgák kódjai alapján, ahol mintavizsga gyűjtemények tölthetőek le.

A tanfolyamok és egyéni felkészülés mellett minden vizsga előtt fontos, hogy megfelelő (6-12 hónapos) szakmai gyakorlati idővel is rendelkezzünk, mert a vizsgák sok gyakorlati ismeretre, tapasztalatra is építenek.

Az EC-Council oldalán megtalálható az összes vizsga és tanfolyam részletes leírása (Certifications)

A minősítések karbantartása

Fontos! Az EC-Council biztonsági okokból a minősítésekkel kapcsolatos kérdésekben nem válaszol ingyenes postafiókokra (hotmail, gmail, freemail, yahoo, stb.), ezért a vizsgajelentkezéskor lehetőség szerint mindig céges e-mail címet adjunk meg!

A vizsga letételét követően az EC-Council e-mailben tájékoztatja a további tudnivalókról. A minősítéssel járó oklevelet és egyéb dokumentációkat az EC-Council a vizsga letételétől számított 8-9 héten belül küldik meg a regisztrációkor megadott postai címére.

Amennyiben bármilyen vizsgával vagy minősítéssel kapcsolatos problémája lenne, kérjük, keresse közvetlenül az EC-Councilt (certsupport@eccouncil.org vagy certmanager@eccouncil.org) e-mailre írt angol nyelvű levélben vagy a weben. Kérjük, hogy ebben adja meg teljes nevét, e-mail címét és VUE vagy Prometric azonosítóját (a vizsgaeredményen megtalálható) is. Az EC-Council biztonsági okokból nem válaszol ingyenes postafiókokra (hotmail, gmail, freemail, yahoo, stb.), ezért itt lehetőség szerint céges e-mail címet adjunk meg!

A megszerzett minősítések jellemzően 3-5 évig élnek, ezt követően a technológiai váltások és fejlődések miatt a minősítést frissíteni szükséges, melyről az EC-Council tájékoztatja a vizsgázókat.

További kérdések esetén illetve információkért ajánljuk az EC-Council hivatalos weboldalát.

Magunkról
Akciók
Tanfolyami feltételek
E-learning
Finanszírozás
Bankkártyás fizetés
Felhasználási feltételek
SA VOUCHER
Állásajánlatok
Kapcsolat
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép...
Facebook...