Enterprise Linux rendszeradminisztrátor képzés

LNX-SA

Enterprise Linux rendszeradminisztrátor képzéssorozat Red Hat Enterprise Linux / CentOS alapokon, kedvezményes csomagáron.

Képzés hossza: 10 nap (80 óra)

Képzés nyelve: MAGYAR/ANGOL

Folytatódik nagysikerű akciónk, melynek keretében számos IT és IT vezetői tanfolyam van terítéken, melyeket új, NAS tanfolyami csomagban is elérhetsz, extra tananyagokkal és egy univerzális Synology NAS központtal.

Kérjük válassz időpontot!

2019 szeptember 09. 449 000 Ft
NAS

449 000 Ft + Áfa / fő-től

A Training360 saját fejlesztésű, meghirdetett Red Hat Enterprise Linux tanfolyamaira építve kedvezményes árú, rugalmas konstrukciójú, gyakorlatorientált Linux rendszeradminisztrátor képzéssorozatot indít. A tanfolyamsorozat folyamán a hallgatók az alapoktól a haladó szintig ismerhetik meg a Linux operációs rendszer teljes körű üzemeltetését, sok-sok gyakorlaton keresztül, workshop formában. A tanfolyam során a Red Hat Enterprise Linux (CentOS) 7 verzióját használjuk, de az ismeretek nagy része más Linux disztribúciókon is sikeresen alkalmazható.

A tanfolyam Synology DS216Play márkájú, kiemelkedő értékű NAS kiszolgálóval is rendelhető, amely ideális társ a tanulásban, munkában egyaránt.

A tanfolyam három, egymásra épülő modulból (egy 5 napos és egy 3+2 napos blokk) áll, melyek külön időpontokban, havonta kerülnek lebonyolításra. A tanfolyamok elméleti anyagot, gyakorlatokat egyaránt tartalmaznak. A képzésekhez az oktató által összeállított papíralapú és elektronikus anyagokat, segédleteket biztosítunk, illetve a csomagot megrendelők számára egy további angol nyelvű, RHCSA/RHCE vizsgafelkészítő kiadványt is biztosítunk.

  • Enterprise Linux üzemeltetés alapjai (LNX-01): a tanfolyam célja megismertetni a résztvevőket egy korszerű Linux alapú disztribúció napi használata során előforduló telepítési, alapvető üzemeltetési és karbantartási feladataival. A tanfolyam gyakorlati feladatok megoldására koncentrál, nem tartalmaz speciális (terjesztés specifikus) technikákat, így azok bármely Linux alapú disztribúció esetén jól használhatók. A képzés ideális az alapoktól kezdőknek vagy Windows-os rendszergazdáknak.
  • Enterprise Linux hálózatok menedzselése (LNX-02): ezen tanfolyam az alaptanfolyam ismereteire építve a Linux hálózatos lehetőségeit és hálózati szolgáltatásainak implementálását mutatja be. Az alapvető konfigurációs beállítások ismertetése után a hálózati útválasztás és a névfeloldás beállításai kerülnek elvégzésre, úgy, hogy a kliens oldali beállítások után egy tipikus otthoni vagy irodai hálózat szerverszolgáltatásainak telepítését végzik el a hallgatók. A képzés a hálózati fájlrendszerekkel, tűzfal beállításokkal és a hálózati nyomtatók kezelésével is foglalkozik.
  • Enterprise Linux haladó lehetőségei (LNX-03): ezen tanfolyam az alap- és hálózatos tanfolyam ismereteire építve azokat az technológiákat ismerteti, amelyek kiegészítik a meglévő szolgáltatásokat, illetve új lehetőségekkel bővítik a Linux disztribúciót. Kitér a jogosultságkezelés, az eszközkezelés és hálózatmenedzsment folyamatosan bővülő lehetőségeire.

Kapcsolódó vizsga: A teljes sorozat elvégzését és külön vizsgafelkészülést és gyakorlatot követően részben segítséget nyújt a hivatalos RHCSA (Red Hat Certified System Administrator) vizsgára. A vizsga díját a képzés nem tartalmazza.

Számítógép-kezelési és információ technológiai alapismeretek, hálózati alapismeretek. Az egyes forrásanyagok angol nyelvűek lehetnek, ezért az angol nyelv dokumentumolvasás szintű ismerete javasolt.