Oracle Training On Demand - Gyakran ismételt kérdések

Minden, amit az Oracle TOD-ről tudni érdemes

Az Oracle Training On Demand egy rendkívül rugalmas, az ügyfél időbeosztásához és igényéhez maximálisan optimalizálható, a klasszikus tantermi oktatással teljes mértékben egyenértékű online tanulási lehetőség.

Az Oracle Training On Demand segítségével bárhol és bármikor online hozzáférhet a teljes tantermi tananyaghoz. Kiváló minőségű videós tananyag segítségével tanulhat közvetlenül a saját internethez csatlakoztatott eszközén, legyen az akár PC vagy tablet. A képzés tartalmazza az Oracle University által biztosított teljes tanfolyami tananyagot, valamint a laborkörnyezethez való hozzáférést.

A Training360 értékesítői csapata segít Önnek a választásban és a megrendelésben.

A megrendelés után az Oracle University a fizetéstől számított 1 munkanapon belül „Megrendelés aktiválás” („Order Activation Email”) e-mail értesítést küld Önnek.

Esetenként előfordulhat, hogy frissítési/karbantartási munkák miatt az Oracle átmenetileg szünetelteti a megrendelések feldolgozását, ami késlekedést eredményezhet a „Megrendelés Aktiválás” e-mail kézhezvételében. Amennyiben 48 órán belül nem érkezik meg Önhöz ez az e-mail, akkor kérjen segítséget az Oracle technikai támogatói (Technical Support) csoporttól a support form kitöltésével.

A megrendelés aktiválásához a kapott e-mailben („Order Activation Email”) kattintson a „Navigate” gombra! A sikeres bejelentkezés után megrendelése automatikusan aktiválódik, és a Training On Demand tanfolyam anyaga megjelenik az Ön eszközén.

Fontos: Hozzáférési jogosultságának kezdete a megrendeléssel kezdődik és nem az aktiválás időpontjától indul.

Az aktiválás megkezdése előtt jelentkezzen be accountjával az Oracle oldalán! Ha véletlenül még nem rendelkezik Oracle accounttal, akkor előzetesen készítse azt el a „Create your Oracle account now” linken a „Sign-In” oldalon.

A megrendelés napjától számított 90 napig korlátlanul hozzáfér a megrendelt videós tanfolyamhoz. Kérjük, figyeljen arra, hogy a hozzáférési jogosultág kezdete a megrendelés napjától, és nem az aktiválás időpontjától indul!

Ha megrendelése lejárt, akkor hozzáférését az Oracle automatikusan megszünteti, és a továbbiakban nem éri el a videót illetve a kapcsolódó tanfolyami dokumentációkat.

Kérjük, figyeljen arra, hogy a hozzáférési jogosultág kezdete a megrendelés napjától és nem az aktiválás időpontjától indul.

A lejárattól számított 30 napon belül kedvezményes áron, újrarendeléssel további 90 nappal meghosszabbíthatja hozzáférését a videós tananyaghoz és újabb 1 héttel a laborhoz.

Erre nincs lehetőség, az Oracle Training On Demand egy „streaming only” megoldás. A videókat bármilyen internethez csatlakoztatott eszközről (PC, Mac vagy tablet) megtekintheti. A következő lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére:

 • bármely fejezet (lesson) korlátlan lejátszása bármikor, egy Önnek alkalmas időpontban;
 • megállítható, visszatekerhető, újraindítható;
 • teljes képernyő nézet;
 • élő feliratok;
 • transcript – az oktató narrációjának megjelenítése;
 • keresés funkció.

Igen, bármely internetre csatlakoztatott gépről be tud jelentkezni, azonban egyidejűleg maximum 3 eszközzel.

Nem. Az előfizetés kizárólag az Ön személyes használatára szól. Mindennemű nem engedélyezett használat (pl. megosztás, terjesztés) szigorú büntetést von maga után.

A Training On Demand tanfolyamai ugyanazokat a krediteket biztosítják, mint a klasszikus, oktató által vezetett tantermi képzések. Amennyiben egy oktató által vezetett tantermi tanfolyam szerepel egy meghatározott minősítési útvonalban, akkor annak Training On Demand változata is egyenértékűen elfogadott a minősítés megszerzéséhez.

Az egyes minősítések megszerzéséhez szükséges tanfolyami követelményeket az Oracle Certification Website oldalon tekintheti meg.

 • Minimum 1024×768 képernyőfelbontás
 • Internet Explorer 9+, Firefox 11+, vagy Google Chrome 19+
 • Flash Player 10+ (mobil eszközökhöz nem követelmény)
 • JavaScript és Cookie-k engedélyezése
 • Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7
 • 768 kbps vagy gyorsabb internetkapcsolat

Igen, a Training On Demand legkorszerűbb HTML5 videó playback technológiája iPad-en is használható. Az Oracle Training On Demand-hoz javasoljuk az Oracle iPad alkalmazás telepítését a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az iPad alkalmazás segítségével 2 videó letöltésére is lehetősége nyílik. A labor illetve a szöveges megjelenítést támogató jellemzők az iOS-ben nem támogatottak.

Az eKit egy elektronikus tankönyv, amely tartalmazza az összes tananyagot (Student Guide + Activity Guide).

A laborkörnyezet teljes körű hozzáférést biztosít a hallgatók számára a tanfolyam témájához kötődő aktuális szoftverhez és technológiához, valamint a kapcsolódó gyakorlatokhoz („hands-on”).

Előfizetése 6 egymást követő napra biztosít hozzáférést a megrendelt tanfolyamhoz kapcsolódó laborhoz az előre lefoglalt időpontban, a szabad kapacitásokhoz igazodva. Kérjük, kövesse a megadott lépéseket: test, configure, reserve, and access your lab environment!

Erősen javasoljuk, hogy saját eszközét a labor foglalása előtt konfigurálja be a megadott követelményeknek megfelelően!

Látogasson el a http://ouconnect.oracle.com oldalra, és tesztelje rendszerét, hogy előzetesen mindent megfelelően konfigurált-e a labor eléréséhez.

A „Lab section” naptárában („calendar”) foglalhatja be a 6 egymást követő napra szóló laborkörnyezethez szükséges hozzáférést.

Csak egyetlen alkalommal. A hozzáférés 6 egymást követő napig érvényes.

Az adott tanfolyamhoz kapcsolódó labor időpontjának módosítását a „Labs” szekcióban végezheti. Első lépésként a jelenleg érvényes időpontot le kell mondania a „Cancel Your Reservation” gomb aktiválásával (ezt a gombot ugyanott találja, ahol korábban megigényelte a laborkörnyezetet). A lemondás után választhat új hetet. Módosításra legkésőbb 3 munkanappal a korábban lefoglalt labor indulását megelőzően van lehetőség.

Ha segítségre van szüksége a módosításhoz, kérjük, lépjen kapcsolatba az Oracle munkatársaival a todlab-request_ww@oracle.com e-mail címen.

Kereshet az egyes napok tematikájához rendelt tartalomjegyzékben, vagy használja az „advanced search tool”-t. Ennek segítségével az egész tanfolyami tematikában kereshet, és az eszköz közvetlenül az Önt érdeklő témára irányít.

Természetesen küldhet kérdést (angolul) az Oracle University oktatójának, ehhez használja a lejátszó tetején található „Ask your Instructor” linket. Az oktató válasza 3 munkanapon belül e-mailben fog megérkezni Önhöz.

A csúcsminőségű streaming videó az Ön adott internet sebességéhez optimalizálja a lejátszásokat. A magas sávszélesség ezért kiváló videó minőséget eredményez. Alacsonyabb sávszélesség esetén a videó az adott sávszélességnek megfelelő - gyengébb - minőségben lesz látható.

 • Magas forgalom az Ön lokális vagy vállalati hálózatán.
 • Sávszélességet lekötő aktivitások az Ön hálózatán (webkonferencia, FTP transzfer, VoIP stb.).
 • Változó sávszélességű wifi kapcsolódások.

Ha minőségromlást tapasztal, javasoljuk, hogy váltson hálózatot, vagy válasszon olyan időpont, amikor rendelkezésre áll magas sávszélesség a jelenlegi hálózatán.

Néhány vállalati hálózat, tűzfal vagy popup blokkoló szoftver megakadályozhatja a lejátszó megjelenését. Kérjük, ellenőrizze rendszergazdájánál, hogy a Flash videó lejátszása engedélyezett-e az Ön hálózatában. A popup blokkoló szoftverek használata szintén okozhatja a problémát, fontolja meg annak kiiktatását.

Elképzelhető, hogy böngészője beragadt („cached”). Az alábbi módon törölheti böngészőjét:

 • Windows: CTRL + F5
 • Mac OS: COMMAND + SHIFT + R
 • iPad: Beállítások > Safari > Előzm. és webhelyadatok törlése (Settings > Safari > Clear History)

Ha bármi technikai problémát észlel, kérjük, nyújtson be egy support form-ot! Az Ön kérdését egy Oracle University technikai szakértő fogja megválaszolni.

Kérjük, küldjön e-mailt a TOD-SUPPORT_WW@oracle.com címre.