Business Analyst szimuláció (Üzleti Elemző fejlesztői programsorozat III. rész)

BA3 Új

üzleti folyamatok felfedezését, elemzését, megértését és tipikus üzleti / folyamatproblémák megoldását támogató szimulációs játék

Részvételi forma

Képzés hossza

2 nap (2×9 tanóra)
csütörtökön 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

255 000 Ft
+ ÁFA/fő
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

A mai, IT nélkül már elképzelhetetlen világban az üzleti elemző feladata egyre bővül és tágul. Az International Institute of Business Analysis meghatározása szerint az üzleti elemző munkája során az igények meghatározásánál a hangsúly azon van, hogy mit kell a rendszernek csinálnia és nem azon, hogy hogyan kell a rendszernek működnie. Ezért ma már elvárás, hogy az elemző legyen képes az üzleti probléma mélyebb megértésére, illetve ne feltétlenül csak IT megoldás(oka)t javasoljon az adott üzleti problémára, hanem kitér a figyelme az olyan kapcsolódó, nem automatizált tevékenységekre is, mint pl. a nyomtatványok újragondolása, munkaköri leírások változtatása, tréning, stb.

Ezért a képzésnek ez a modulja az üzleti folyamatok menedzsmentjére („Business Process Management - BPM” – mint eszköz) összpontosít és az egyszerű alapelveket egy szimulációs gyakorlatban fogjuk alkalmazni, amely kiváló intenzív és interaktív csoportos tanulási lehetőség. A szimuláció célja annak bemutatása, hogy - a folyamatanalízis / folyamatfejlesztés játékos felhasználásával és a résztvevők különböző kompetenciáinak (pl. szakmai ismeretek, készségek és attitűdök) felhasználásával - hogyan lehet javítani mind a csoport, mind az egyéni teljesítményt.

A szimuláció lehetővé teszi a résztvevők számára az alapvető üzleti folyamatok felfedezését, elemzését, megértését és tipikus üzleti / folyamatproblémák megoldását. A szimuláció nagy előnye, hogy játékosan szembesíti a résztvevőket a valós üzleti- ill. projekthelyzetekkel és problémákkal, és lehetőséget ad számukra, hogy valós időben megtapasztalják döntéseik következményeit.

Kinek ajánljuk?

  • pár éves tapasztalattal rendelkező üzleti elemzőknek
  • szakembereknek, akik a projektek igényeinek felmérésével, előkészítésével foglalkoznak
  • akik követelményeket / specifikációkat / fogalmaznak meg
  • rendszerszervezőknek és folyamatszervezőknek

Tematika

  • A szimuláció során a résztvevők nyomon követhetik az előrehaladást, a folyamat paramétereinek változásait, mint például a hatókör, a költségek, az ütemezés, a minőség és az emberi tényezők.
  • A szimulációs gyakorlat során a résztvevők játékos, kreatív és szórakoztató, ugyanakkor „véresen komoly” üzleti újratervezést végeznek a LEAN elvein alapulva.
  • A résztvevők megtanulják, hogyan kell korlátozott erőforrásokkal dolgozni egy meghatározott cél elérése érdekében miközben komoly folyamatátalakításokon haladunk végig.
  • A résztvevők megismerkedik az ezekben rejlő tipikus kockázatokat is.