Business Analyst (Üzleti Elemző fejlesztői programsorozat csomag)

BA-PACK Új

Részvételi forma

Képzés hossza

8 nap (8×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Képzés ára

950 000 Ft
+ ÁFA/fő
Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

A képzés a Business Analyst, a Business Process Management és a Business Analyst szimulációt tartalmazza egy kedvezményes csomagban.

A képzések célja, hogy a résztvevők megismerjék a folyamatok érettségi modelljét, a folyamatok modellezésének és újra tervezésének eszközeit, lépéseit. A szimuláció segítségével a résztvevők a gyakorlatban is megtapasztalhatják az elméletben elsajátított ismeretek hatékonyságát.

A tréning a folyamatok érettségi modelljével, a folyamatok modellezésével és újratervezésével foglalkozik.

A piacon hiánypótló képzés sajátossága, hogy nem elsősorban a „hard” üzleti elemzői ismereteket fejleszti, hanem azon üzleti és emberi képességeket, készségeket is, melyek segítségével hatékonyabb munkavégzés, intézkedések és megoldások valósíthatók meg a projektek során.

Az interaktív, műhelymunka szerű tréning során a résztvevők megismerik a modern BA munka alapjait és az azzal kapcsolatos eszközöket és azok hatékony használatát.

Amikor egy vállalkozást, egy csapatot vagy bármilyen rendszert építünk, szükségünk van arra, hogy megértsük, hogyan működik a vállalkozás, a csapat (alapfolyamatok azonosítása) és mennyire jól működik (mutatószámok). Szeretnénk megérteni, hogy mitől lesz „jó” az adott folyamat és meghatározni az alapkövetelményeket, amelyeket be kell tartani. Ezeknek a követelményeknek az ismeretében tudjuk szembeállítani a meglévő folyamatokat és szabályozásokat az iparági jó / legjobb gyakorlatokkal („good / best practices”), mert meg akarjuk érteni, hogy a vállalkozás egy adott teljesítményskálán hol található. Ezért használunk olyan dolgokat, mint a kulcsfontosságú teljesítménymutatók (KPI) vagy más cél / cél-vezérelt mutatók. De ezeket a mutatókat, bármennyire hasznosak bizonyos dolgokra, gyakran nehéz másokra alkalmazni. Itt válik a lean-ből ismert COPIS (Client – Output – Process – Input – Supplier) modellek hihetetlenül hasznos eszközzé: megismerjük és az üzleti igények leképezése során felhasználjuk a belső ügyfél és a belső vevő fogalmát, megértjük és megtervezzük a folyamatokban a belső átadás-átvételi pontokat, a folyamatokba épített kontrollokat.

A szimuláció pedig lehetővé teszi a résztvevők számára az alapvető üzleti folyamatok felfedezését, elemzését, megértését és tipikus üzleti / folyamatproblémák megoldását. A szimuláció nagy előnye, hogy játékosan szembesíti a résztvevőket a valós üzleti- ill. projekthelyzetekkel és problémákkal, és lehetőséget ad számukra, hogy valós időben megtapasztalják döntéseik következményeit.

Kinek ajánljuk?

 • pár éves tapasztalattal rendelkező üzleti elemzőknek
 • szakembereknek, akik a projektek igényeinek felmérésével, előkészítésével foglalkoznak
 • akik követelményeket / specifikációkat / fogalmaznak meg
 • rendszerszervezőknek és folyamatszervezőknek

Tematika

I. rész

Az alábbi főbb területeken ismerhetjük meg a BA feladatokból:

 • az üzleti alapfolyamatok – a cég küldetése és stratégiája szempontjából
 • az értékteremtő és támogató folyamatok valamint az értéket nem teremtő folyamatok azonosítása
 • a cég és az üzlet fejlődésével kapcsolatos fejlődési/érettségi modellek
 • a folyamatok dokumentálásának alapelemei
 • a folyamatfejlesztés alapjai

II. rész

 • Folyamat-érettségi modellel foglalkozunk. Az érettségi modell egy hihetetlenül hasznos eszköz, amely megmutatja, hogy egy szervezet vagy rendszer mennyire képes a folyamatos fejlődésre / a folyamatos fejlesztésre. Alapvetően az érettséget annak alapján ítélik meg, hogy mennyire jó egy szervezet vagy rendszer az önfejlesztésben.
 • A műhelymunkák során megismerünk néhány alapvető érettségi modellt és megbeszéljük az üzleti folyamatok érettségi modelljének korlátait.
 • A fenti ismeretanyag birtokában áttérünk egy folyamat megismerésének és dokumentálásának általános modelljére. Ennek a célja a folyamatok megértése az értékteremtés, az üzlet szempontjából, így leszünk képesek azonosítani a folyamatelemzéshez szükséges, legfontosabb kérdéseket.
 • A fentiek alapján megismerjük a folyamatleképezés / folyamatdokumentálás legfontosabb lépéseit. (Alapjai a Business Process Model and Notation (BPMN) szabvány.)

III. rész

 • A szimuláció során a résztvevők nyomon követhetik az előrehaladást, a folyamat paramétereinek változásait, mint például a hatókör, a költségek, az ütemezés, a minőség és az emberi tényezők.
 • A szimulációs gyakorlat során a résztvevők játékos, kreatív és szórakoztató, ugyanakkor „véresen komoly” üzleti újratervezést végeznek a LEAN elvein alapulva.
 • A résztvevők megtanulják, hogyan kell korlátozott erőforrásokkal dolgozni egy meghatározott cél elérése érdekében miközben komoly folyamatátalakításokon haladunk végig.
 • A résztvevők megismerkedik az ezekben rejlő tipikus kockázatokat is.