Appmenedzsment és marketing - Engagement & Communication

APPM-3 Új

Appmenedzsment és marketing képzéssorozat harmadik nap

Részvételi forma

Képzés hossza

1 nap (1×8 tanóra)
naponta 9:00 - 17:00

Időpontok

Nincsenek meghirdetett időpontok.

Szeretne a témában testre szabott megoldást, csoportos képzést?
Egyedi képzési szolgáltatásainkról részletesen itt olvashat.

Ismertető

Jelen kurzus az Appmenedzsment és marketing – Teljes képzéssorozat elnevezésű programunk harmadik napja, amely önállóan is elvégezhető.

Akiknek igazán segít ez a tanfolyam:

A képzés ezen része jellemzően a termék már létező felhasználói körének gondozására fókuszál, célja az elégedett és boldog felhasználók táborának erősítése. Az képzés során különböző kommunikációs technikákat ismerünk meg ezért azon szakembereknek ajánljuk, akik főként ezen területen tevékenylednek.

A képzéssorozat szakmai támogatója és felelőse a Planet of the Apps csapata, akikről bővebb információ itt érhető el.

Hallgasd meg a tanfolyamról szóló podcast adásunkat!

Az Appmenedzsment képzés lényege, hogy minden olyan ismeretet elsajátítson a résztvevő, ami egy alkalmazás piaci jelenlétet fenntartja és hozzásegíti a sikerhez. Ez a feladat rendkívül komplex, a tanfolyam során számos olyan technikát és technológiát ismerünk meg aminek hasznát vehetjük, illetve rálátást nyerünk arra, hogy a feladat sikeres elvégzéséhez elengedhetetlen a különböző üzleti területek hatékony együttműködése.

A képzés egy alkalmazás életútjához van igazítva, egy létező alkalmazás tényleges feladatival foglalkozunk az oktatás során, igy gyakorlati tapasztalatokkal távozhatunk.

A képzés ezen szakasza kifejezetten azon feladatokkal foglalkozik, melyek az úgynevezett “User Management” témakörbe sorolhatóak.

A kurzus ezen szakaszában a résztvevők megismerhetik, hogyan, milyen eszközökkel tudják növelni a megszerzett felhasználóik aktivitását, miként növelhetik meg egy felhasználó várható élettartartamát vagy ösztönözhetik őket hatékonyabb, az appon belüli vásárlásra, tehát hogyan lehet jobb az applikáció teljesítménye.

Tematika

Felhasználó megkötése (Customer Engagement)

  • Lemorzsolódás és Hűség (Retention, Loyalty)
  • Életciklus (LifeCycle)

Push Üzenetek (Push Notifications)

  • Alapok (Push Basics)
  • Haladó Push (Rich Push, Interactive Push)
  • Lokáció (Geolocation)

Automatizálás (Push Automation)

  • Triggering a Push (Interaction, Behaviour, Crash, Retention)
  • Küldési logikák (Push Logics)
  • Kézbesztési logikák (Delivery Rules)

Üzenet stratégia (Push Strategies)

  • Viselkedés vezérelt kommunikáció (Behavioural Push)

Szükséges előképzettség

Az app képzés elvégzésének nincs konkrét előfeltétele, azonban segítséget jelenthet bármely analitikai vagy kommunikációs rendszerben szerzett jártasság, CRM módszerek, szociálpszichológia ismeretek. Egészséges kíváncsiság az ok-okozati összefüggések iránt, főként a vásárlás pszichológiája és hűségprogramok világában